28 / 03 / 2024

müteahhit inşaat

müteahhit inşaat

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper gazetedeki köşesinde emlak hukuku ile ilgili soruları yanıtlıyor.

M. Bulut İnşaat, New Point ile kent ticaretine renk katacak!

Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, kentte M. Bulut İnşaat tarafından AVM, Cadde Mağaza ve Ofis konseptiyle inşa edilen New Point Projesi doğrultusunda inceleme yaparak konu ile ilgili araştırmalar yaptı.

İnşaat mühendislerinden maaş isyanı!

İnşaat sektöründeki zam tartışmaları hız kesmeden devam ederken, inşaat mühendislerinden de maaş isyanı geldi. Sosyal medyadan bir paylaşım yapan inşaat mühendisleri "Sokak arası bakkal yada kahve dükkanı işletesim var." ifadelerini kullandı. 

1954 yılında Levent Mahallesi 3. kısım evleri için inşaat çalışmaları başlamış!

1954 yılında Türkiye Emlak Kredi Bankası tarafından yapılan duyuruda Levent Mahallesi 3. kısım evlerinin inşaat çalışmalarının başladığı belirtilmiş.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

M. Çetin İnşaat, deprem sonrası toplu konut yapıyor

Güneydoğu Anadolu’daki kamu yatırımlarında rol oynayan müteahhitlik firmalarından M. Çetin İnşaat, deprem afetinden sonra Şanlıurfa’daki yükselen yeni konut ihtiyacına yanıt vermek üzere toplu konut projelerine yöneldi. Firma, ilk etapta Maşuk’ta 180 daire ve 30 dükkan inşa edeceğini bildirdi.

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Avro Bölgesi'nde Kasım'da inşaat üretimi düştü mü?

Avrupa Birliği ve Avro Bölgesi'nin Kasım 2021'de mevsimsellikten arınmış inşaat üretimi verileri yayımlandı. 19 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Kasım ayında, Ekim ayına göre yüzde 0,2 azaldı. İnşaat üretimi, 2020 yılının Kasım ayına göre ise yüzde 0,5 artış gösterdi.

Müteahhitlerden inşaat malzemesi üreticilerine fiyat çağrısı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, dövizde meydana gelen düşüşün inşaat ürünlerine yansıması konusunda üreticilere çağrıda bulundu.

Adesa Gayrimenkul Konya'da 17 ticari bölümün inşaatı için ruhsat aldı!

Adese Gayrimenkul ile Aydın Yatırım Grup arasında, mülkiyeti Şirketimize ait olan Konya Karatay'da Hacıyusufmescit Mahallesi, 24026 ada 65 parseldeki 22 bin 191 metrekarelik arsada 17 adet Ticari/Sınai vasfılı bölümün yapımı için inşaat yapım ruhsatı alındı. 

Oryap Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi merkez nakli yapıldı!

Oryap Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi merkez nakli yapıldı. Oryap Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirket’in merkez nakli Ataşehir’de yapıldı.

KİPTAŞ We Haliç kentsel dönüşüm projesinin inşaatında son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ tarafından yapımı üstlenilen ve olaylı proje olarak bilinen We Haliç projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki projenin inşaatında son durum ne?

müteahhit inşaat Haberi

müteahhit inşaat

Soru: Babam bir müteahhitle anlaşmış. Anlaşma şöyle: Müteahhit kat karşılığı inşaat yapacak. Babam iki daire alacak, sekiz daire müteahhidin. İnşaat 2007 yılında bitecek. Geldik 2012'ye inşaat hâlâ bitmedi. Bizim daireleri vermedi, kendisine kalacak daireleri de birkaç kişiye satmış. Aynı daire için birkaç kişi gelip "Bu daire bize satıldı" diyor. Bu durumda babam dairesine nasıl sahip olur?

Müteahhit suç işlemiş midir? Gelen müşterilere ne yanıt vermeliyiz? • Ö.A.


Cevap: Okuyucumun anlattıklarına hiç şaşmadım. Çünkü ilk defa karşılaşmıyorum.

Çok gördüğüm olayların bir tekrarı.

Öncelikle genel bir öneride bulunayım:

Bu kadar değerli bir iş yapılıyor ise bu iş için uzmanından yardım almak gerekir. Yani bu işleri bir meslektaşımın yardımı ile yapmalıdır, bu tavsiyemi biraz daha ileri götüreyim. Yasalarımızda akıl almaz, mantığa sığmaz değişiklikler yapılırken bir husus atlanıyor....