18 / 04 / 2024

Müteahhit tarafından arsa sahibine teslimde kdv

Müteahhit tarafından arsa sahibine teslimde kdv

Arsa karşılığı inşaatlarda teslimde KDV'nin hangi durumlarda hangi oranda ödenmesi gerektiğine açıklık getirildi. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

AVM'de depremzede yakınları tarafından yakalanmıştı! Emlakbank Konutları müteahhidinin ifadesi ortaya çıktı!

Başkent Ankara’daki bir alışveriş merkezinde depremzede kadınlar tarafından yakalanıp polise teslim edilen ve sonrasında da tutuklanan Emlakbank Konutları müteahhidinin Mehmet Özat’ın ifadesi ortaya çıktı.

Piyasalar tarafından merakla bekleniyor! 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Merkez Bankası'nın Kasım ayı faiz kararı araştırılıyor. Peki 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

İnşaat alanı nedir? İnşaat alanı nasıl hesaplanır?

Herhangi bir binanın arsa içindeki kurulum alanını belirlemeye yarayan inşaat alanı, yeni bir yapının oluşturulma sürecinde önemlidir. Bu alan, alıcı, satıcı ve müteahhit tarafından bilinmelidir. Peki inşaat alanı nasıl hesaplanır ve nasıl öğrenilir? İşte inşaat alanı hakkındaki tüm detaylar…

Bakan Kirişçi resmen açıkladı! Çiftçilere müjde üstüne müjde! Bu ücretlerin yarısı devlet tarafından ödenecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çiftçilere son dakika müjdesi geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Tarımsal sulama ücretlerinin yarısının devlet tarafından ödeneceğini duyurdu.

Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemelere zam geldi! Acil bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay gerçekleştirilen yardım ödemeleri mart ayının gelmesiyle beraber tekrar araştırılmaya başlandı. Mart ayında pek çok kalemde aylıklar güncellenirken, sosyal yardım ödemelerinde de artış gerçekleşti.

O ilimizde belediye tarafından 383 bin TL teminatla arsa satışı yapılıyor! 2 Mart 2023’teki ihaleyi sakın kaçırmayın!

Belediye tarafından sadece 383 bin TL teminatla arsa satışı yapılıyor. 2 Mart 2023’teki ihaleyi sakın kaçırmayın!

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından çiftçilere verilen kredinin süresi uzatıldı

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılması uygulamasında tarih bir yıl uzatıldı. Kredi kullandırma süresi 31 Aralık 2022 yerine 31 Aralık 2023 olarak düzenlendi.

Bursa'da belediye tarafından 3 arsa ihaleyle satılacak!

Bursa İli İnegöl Belediye Başkanlığı tarafından 3 adet arsa satılacak.

Şehit aileleri dikkat! TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilsin önerisi geldi! İşte detaylar..

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, şehit aileleri için dikkat çeken bir konut önerisinde bulundu. Yıldırım, TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilmesini gündeme getirdi. 

O ilde belediye tarafından 22 adet taşınmaz (iş yeri, arsa, büfe) 3 seneliğine kiraya verilecek!

Kozan Belediye Başkanlığı tarafından Adana ili, Kozan ilçesinde yer alan iş yeri, arsa, büfe vasıflı 22 adet taşınmaz kiraya verilecek.

Bursa'da belediye tarafından 3 arsa ihaleyle satılacak!

İznik Belediye Başkanlığı tarafından, Bursa ili, İznik ilçesi, Elbeyli mahallesinde yer alan 3 arsa satılacak. İşte ilan detayları...

Ahmet Davutoğlu: Esnafımızın kiraları devlet tarafından karşılanmalı!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Esnafımızın kira ve tüm faturaları devlet tarafından karşılanmalı" dedi ve kısmi kapanma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan tarafından yapılan otel yatırımı mecliste!

Bakan tarafından yapılan otel yatırımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Budak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Müteahhit tarafından arsa sahibine teslimde kdv Haberi

Müteahhit tarafından arsa sahibine teslimde kdv

Arsa karşılığı inşaat işlerinde KDV düzenlemesi yapıldı. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

Tebliğe göre, arsa karşılığı inşaat işlerine ilişkin matrahın tespitinde, 3065 sayılı Kanunun 27 nci maddesinin 6 ncı fıkrası dikkate alınacak.

Arsa karşılığı inşaat işleri

Arsa karşılığı inşaat işinde iki ayrı teslim söz konusu olup, bunlardan ilki arsa sahibi tarafından konut veya işyerine karşılık müteahhide arsa payı teslimi, ikincisi ise müteahhit tarafından arsa payına karşılık arsa sahibine yapılan konut veya işyeri teslimi oluyor.

Karşılıklı olarak gerçekleşen bu teslimlerin her birinin KDV karşısındaki durumu tebliğ kapsamında şu şekilde açıklandı:

Arsa sahibi tarafından müteahhide arsa payı tesliminde KDV

Arsanın bir iktisadi işletmeye dahil olması veya arsa sahibinin arsa alım satımını mutat ve sürekli bir faaliyet...