29 / 03 / 2024

müteahhit yasası

müteahhit yasası

Mimar Ahmet Erkurtoğlu, sürecin hızlanması için adasal bazlı dönüşüme geçilip müteahhit yasası çıkarılması gerektiğini söylüyor..

Tahir Tellioğlu: Yeni yasayla çürük müteahhitler elenecek!

TOBB İnşaat Müteahhitleri Sektör Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu "İnşaattaki hızlı büyüme tekstilciyi, otomotivciyi müteahhit yaptı. Tellioğlu. hazırlıkları süren Müteahhitlik Hizmet Yasası ile sektördeki çürüklerin eleneceğini söyledi

Müteahhitlerin bilmesi gerekenler!

Bir arsa üzerinde bina inşa etmek için arsa sahipleri ile sözleşme imzalayan müteahhitler bazı sorumlulukları da üstlenmiş oluyor. Peki, bu süreçte müteahhitlerin bilmesi gerekenler nelerdir?

Deniz Karataş: Müteahhitlik Yasası olmazsa olmazımız!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, "Müteahhitlik hizmet yasası çıkmadığı sürece bir daireyi beş kişiye satan müteahhit de olacaktır, maketten daire satıp vatandaşı dolandıran da...” dedi.

Sur'da çalışan müteahhit ve işçilere tehdit!

Karasu, terör saldırılarının ardından yeniden yapılanma sürecine giren Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çalışacak Kürt kökenli müteahhit ve işçileri hedef aldı.

Müteahhit Ahmet Sakızoğlu için 532 yıl hapis cezası istendi!

Maket üzerinden aynı daireleri 176 kez satarak alıcıları dolandırdığı iddiasıyla yargılanan firari müteahhit Ahmet Sakızoğlu hakkında 532 yıl hapis cezası istendi.

Türkiye müteahhit, yabancılar taşeron konumunda!

Bakan Yıldırım, "Türkiye, 1'inci, 2'nci köprüyü de Yavuz Sultan Selim'i de yaptı ama bir fark var. O dönemlerde Türkiye taşeron, köprüyü yapanlar müteahhitti. Şimdi Türkler müteahhit, yabancılar taşeron... Türkiye'nin gücü budur" dedi.

İzmirli müteahhit aynı daireyi 120 kişiye sattı!

İzmir Gaziemir'de müteahhit H.P. ve ortağı S.Ö. hakkında aynı daireyi 120 kişiye satarak dolandırma iddiasıyla açılan dava dosyasında, şüphelinin olayı gerçekleştirmeden önce bütün mirasından feragat ettiği ortaya çıktı.

Türkiye'de müteahhit tanımı değişmeli!

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Türkiye'de hiçbir iş yapamayanların müteahhitlik mesleğine soyunduğunu belirterek Türkiye'de müteahhit ya da yüklenici tanımının değişmesi gerektiğini belirtti.

Müteahhit Ahmet Sakızoğlu'na 900 yıla kadar hapis cezası istendi!

Antalya'da 'Ferrarili müteahhit' olarak bilinen ve halen firarda olan Ahmet Sakızoğlu hakkında 900 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kentsel dönüşüm planlayan müteahhit firmanın işi halkla olmalı!

Kentsel dönüşüm planlayan bir müteahhit firmasının basınla değil, halkla işi olmalıdır. Basında çıkmanın değil, halkın gönlünde yer almanın hesaplarını yapan inşaat firması iki dünyada da kazanır.

Müteahhit firma Akhisar Arena Stadyumu sözleşmesini feshetti!

Akhisar Belediyesi, inşaatı yılan hikayesine dönen Akhisar Arena'nın yapımını üstlenen müteahhit firmanın sözleşmesini feshetti.

Müteahhit kentsel dönüşüm kredisi alabilir mi?

Kentsel dönüşümde evi veya işyeri yıkılan hak sahiplerine bazı finansal destekler sunuluyor. Kentsel dönüşüm kredisi, devlet destekleri arasında yer alıyor. Peki, müteahhit kentsel dönüşüm kredisi alabilir mi?

Herkesin müteahhit olma arzusu, sektörü türbülansa sokabilir!

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu: " Liyakati olup olmayan herkesin müteahhit olma arzusu, inşaat sektörünün türbülansa girmesine sebep olacaktır " şeklinde ifadelerde bulundu.

Türkiye'de arsa sahibi, yurtdışında müteahhit kazanıyor!

Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, " Türkiye'de karlılıklar çok düşük. Bu nedenle ben işimi yurtdışına taşıyorum. Türkiye'de arsa sahibi kazanıyor. Ama yurtdışında müteahhit de kazanıyor." dedi.

Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası yeniden düzenlenecek!

Gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

müteahhit yasası Haberi

müteahhit yasası

Türkiye'deki 7,5 milyon çürük yapı stokunun yenilenmesi gerekiyor. Ancak kentsel dönüşümde işler çok yavaş ilerliyor. Ekonomist Dergisi'nden Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, Mimar Ahmet Erkurtoğlu, sürecin hızlanması için adasal bazlı dönüşüme geçilip müteahhit yasası çıkarılması gerektiğini söylüyor.

Çürük yapı stokumuzu yenilemenin tek yolu kentsel dönüşüm. Ancak kentsel dönüşüm, Bağdat Caddesi, Etiler gibi rant barındıran semtlerde bile kör topal ilerliyor. Sürece hız kazandırmak mümkün mü? Mümkünse neler yapılmalı? Bu soruları Anadolu Yakası ve özellikle Kadıköy ağırlıklı olmak üzere 600 civarında binanın kentsel dönüşümünü yapan AE Mimarlık'ın yönetim kurulu başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu'na sorduk.

Halihazırda kaç dönüşüm projesi yürütüyorsunuz?

Kadıköy, Kartal ve Maltepe'de 15 binanın kentsel dönüşüm projelerini hazırlıyoruz. Bunların toplam yatırım maliyeti yaklaşık 25 milyon dolar. Ankara Kahramankazan'da ihaleyle aldığımız Kayı...