19 / 04 / 2024

müteahhitin ölümü

müteahhitin ölümü

İnşaat sözleşmesinin imzalanması ile müteahhit arsa sahibine inşaatı, anlaşılan plan ve projeye uygun olarak ve zamanında inşa etmeyi taahhüt etmiş oluyor. Peki, inşaattan sürecinde müteahhit ölürse ne olur?

Otoparkın taahhüt edilenden az olması ve müteahhitin sorumluluğu!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Ayıplı ifa olarak otoparkın taahhüt edilenden az olması ve müteahhitin sorumluluğu" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Temmuz Karikutal'dan müteahhite dolandırıcılık suçlaması!

Bir dönem izlenme rekorları kıran Arka Sıradakiler dizisinin Yadigar'ı Temmuz Karikutal, geçen yıl daire aldığı müteahhitin kendisini dolandırdığını iddia etti. 

Müteahhite verilen vekaletname nasıl olmalı?

Arsa sahipleri ile müteahhit arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor. Yapılan anlaşmaya istinaden müteahhitin inşaat çalışmalarını yapabilmesi için arsa sahibinden vekaletname alması gerekiyor. Peki, müteahhite verilen vekaletname nasıl olmal

Müteahhit nasıl ev yapar?

Müteahhitin bir arsa üzerinde ev yapabilmesi için arsa sahibi veya sahipleri ile sözleşme imzalanması gerekiyor. Peki, müteahhit ile sözleşme nasıl yapılır?Müteahhit nasıl ev yapar?

Müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu ne kadardır?

Arsası üzerinde ev inşa etmek isteyen kimseler, kat karşılığında müteahhit ile anlaşabiliyor. Müteahhit ile yapılan sözleşmede tarafların sahip olduğu hak ve sorumluluklara yer veriliyor. Peki, müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu ne kadardır?

Müteahhite ihtarname nasıl çekilir?

Müteahhitin sorumlulukları arasında, inşaat çalışmalarını tamamladığı yapıya iskan raporu almak da yer alıyor. İskan almayan müteahhite ihtarname çekilebiliyor. Peki, iskan almamış müteahhite ihtarname nasıl çekilir?

Müteahhitler yaptığı binadan kaç yıl sorumludur?

Müteahhitin binanın inşaatına başlayabilmesi için yapının ruhsatı alınmış olması gerekiyor. Müteahhitin ise müteahhit yetki belgesi alması gerekiyor. Belge ile yapının inşaatından müteahhit sorumlu oluyor. Müteahhitler yaptığı binadan kaç yıl sorumludur?

Müteahhitin ayıptan sorumluluğu nedir?

Müteahhit ve arsa sahibi arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor.Müteahhit kendine ait bölümleri satabiliyor. Dairenin satışı gerçekleşmiş olsa da müteahhitin daire üzerinde sorumluluğu devam ediyor.Peki, müteahhitin ayıptan sorumluluğu nedir

Müteahhitlik yetki belgesi numarası nasıl alınır?

Yapı ruhsatı alınmış yapının müteahhitin yetkisi altında inşa edilebilmesi için her müteahhidin yetki belgesi numarası alması gerekli oluyor.Alınan numaranın yapı ruhsatında belirtilmesi gerekiyor. Peki, Müteahhitlik yetki belgesi numarası nasıl alınır?

Müteahhitlik belgesi başvurusu nasıl yapılır?

Bir yapıyı hayata geçirmek için inşaat çalışmalarının tümünü veya bir kısmını yönetmeyi üzerine alan kişiye müteahhit deniyor. Müteahhitin yönetimi ele alması için müteahhitlik belgesi olması gerekiyor. Peki, Müteahhitlik belgesi başvurusu nasıl yapılır?

Eser sözleşmesinde müteahhitin sorumlulukları nelerdir?

Eser sözleşmesi, yüklenicinin bir eser meydana getirmeyi, işsahibinin de bunun karşılığında bir bedel ödemeyi üstlendiği sözleşmesi olarak tanımlanıyor. Peki, eser sözleşmesinde müteahhitin sorumlulukları nelerdir? İşte yanıtı..

Kadir Topbaş: Kentsel dönüşüm daha güçlü olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çırağan Sarayı'nda yapılan 'Kentler Arası,İşbirliği İstanbul Forumu'na katıldu Başkan Topbaş, kentsel dönüşümün daha güçlü olması için Kadir Topbaş

Armada City Plus 'ın temeli 6 Kasım 'da atılıyor

Mimart Yapı tarafından 2008 yılında başlanan Armada City projesinin ikinci etabı olan Armada City Plus"ın temeli 6 Kasım günü atılacak

müteahhitin ölümü Haberi

müteahhitin ölümü

Müteahhit ölürse ne olur?

Müteahhit, bir başka kimse için yapı müteahhit veya ticaret ile ilgili bir işi yapmayı üstlenen kimselere deniyor. Müteahhitler yapacakları inşaat için öncelikle arsa sahibi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalıyor.


Müteahhitlerin bir arsa üzerinde inşaat yapabilmeleri için yetki Belgesi almaları gerekiyor. Müteahhitlerin bu belgeye verilecek olan numarayı yapımla ilgili her türlü işlerinde kullanmaları zorunluluğu bulunuyor.


Sözleşmenin imzalanması ile müteahhit arsa sahibine inşaatı, anlaşılan plan ve projeye uygun olarak ve zamanında inşa etmeyi taahhüt etmiş oluyor. 


Müteahhidin borcu inşaatı ayıpsız, arsa sahibi ile Müteahhit arasındaki sözleşmeye ve yasal düzenlemelere uygun teslim etmek oluyor. Peki, inşaat sözleşmesi imzalandıktan sonra müteahhit ölürse ne olur?


Kat karşılığı inşaat sözleşmesi müteahhidin ölümü halinde ne olacağı Borçlar Kanunu kapsamında madde 486'da açıklanıyor.


Madde 486:

Yüklenicinin ölümü veya yeteneğini...