19 / 03 / 2024

Müteahhi̇tle arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi

Müteahhi̇tle arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi

Avukat Taha Hüseyin Çebi müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi ile ilgili bir makale kaleme aldı.

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

Kripto para uzmanından çarpıcı tespit: Torunları için yatırım yapan konut-arsa, kendisi için yatırım yapan hisse alır!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Torunları için yatırım yapanların konut-arsa, eşi, kendisi ve çocukları için yatırım yapanların da hisse senedi aldığını söyledi. İşte Murat Ali Calman'ın o paylaşımı...

10 bin TL'ye arsa sahibi olmak mümkün! Kocaeli, Ankara, Manisa ve Alanya'da satışa çıkarılan araziler!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, yeni bir liste ile hazineye ait arazilerin ve arsaların satışını açıkladı. Buna göre, yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor ve uygun fiyatlar ile de alıcılara sunuluyor. 

Arsa sahibi olmak isteyenler dikkat! Aylık 1.170 liraya arsa alabilirsiniz!

Milli Emlak vatandaşlara fırsatlar sunulmaya devam ediyor. Bu süreçte aylık olarak 1.170 lira ödeyen arsa sahibi olabilir. Milli Emlak tarafından yapılan açıklamada iki ile arsa satışı yapılacağı duyurusu geldi. 

Milli Emlak'tan KDV ve peşinat olmaksızın 2500 TL teminatla arsa!

Milli Emlak tarafından gerçekleştirilen arsa satışlarından rakamlar vatandaşların yüzlerini güldürüyor. Buna göre, Milli Emlak'tan KDV ve peşinat ödemeden arsa sahibi olunabilir. Bu imlan ilk defa arsa alacaklara tam bir yatırım fırsatı sunmakta.

TOKİ'den tam 48 şehirde 1.294 TL'den başlayan taksitlerle arsa fırsatı!

Yeni bir arsa sahibi olmak isteyenlerin beklediği müjde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan geldi. Yapılan açıklamada 48 ilde taksitle arsa satışı yapılacağı açıklandı. İşte detaylar...

Aile Destek Programı ödemeleri için müjde geldi! İhtiyaç sahibi hanelere 4 milyar TL verilecek!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan Aile Destek Programı ödemeleri için müjde geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ihtiyaç sahibi hanelere 4 milyar TL verileceğini belirtti. 

Nef Arsa Çanakkale Ezine satışta! Yüzde 20 peşinatla 48 ay vade fırsatı!

Değerli lokasyonlarda hayata geçirdiği arsa projeleriyle dikkat çeken Nef, şimdi de Nef Arsa Çanakkale Ezine'yi satışa çıkardı. Nef Arsa Çanakkale Ezine'den yüzde 20 peşinat ve 48 ay vade ile arsa sahibi olmak mümkün.

Arsa ve arazi yatırımı yapmanın 8 püf noktası!

Genellikle uzun vadeli bir yatırım aracı olan arsa ve arazi piyasası, karlılığı nedeniyle birçok kişi tarafın dikkatle takip ediliyor. Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Arif Güdül, arsa ve arazi alacakların yapması gerekenleri 8 maddede sıraladı.

Kıbrıs'ta 12 yıldır çözüm bekleyen tapular arsa sahiplerine teslim edildi!

Lefkoşa'nın Kermiya bölgesindeki arazilerinin tapuları bugün 105 kişiye teslim edildi. 12 yıldır çözüm bekleyen tapular bugün arsa sahiplerine kavuştu.

Milli Emlak'tan arsa sahibi olmak isteyenlere büyük fırsat!

Milli Emlak uygun fiyatlı arsa satışları ile vatandaşları tapu sahibi yapıyor. Yükselen fiyatlar karşısında her geçen gün değer kaybeden birikiminizi bu şekilde değerlendirmek mümkün. Bu göre, 7412 TL'lik ihale fiyatı ile satışa çıkarılan arsalar için başvuruların o tarihte yapılacağı kaydedildi.

Yatırımcılar için arsa alım satım kılavuzu! Arsa alıp satarken nelere dikkat edilmeli?

Yatırımcılar, arsa alıp satarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırıyor. Satılık arsaların püf noktaları, yatırımın getirisini maksimize etmek ve riskleri minimize etmek adına büyük önem taşıyor. İşte arsa alıp satarken dikkat edilmesi gerekenler...

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Müteahhi̇tle arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi Haberi

Müteahhi̇tle arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi

Avukat Taha Hüseyin Çebi Müteahhi̇t İle Arsa Sahi̇bi̇ Arasındaki̇ Arsa Payı (Kat Karşılığı) İnşaat Sözleşmesi̇ni̇n Geri̇ye-İleri̇ye Etki̇li̇ Feshi̇ ve Yüklenici Tarafından Kendilerine Bağımsız Bölüm Temlik Edilen/Satılıp Devredilen Üçüncü Kişilere Etki̇si̇ ile ilgili bir makale kaleme aldı. İşte o makale...


Müteahhi̇t İle Arsa Sahi̇bi̇ Arasındaki̇ Arsa Payı (Kat Karşılığı) İnşaat Sözleşmesi̇ni̇n Geri̇ye-İleri̇ye Etki̇li̇ Feshi̇ ve Yüklenici Tarafından Kendilerine Bağımsız Bölüm Temlik Edilen/Satılıp Devredilen Üçüncü Kişilere Etki̇si̇
Eser sözleşmelerinin bir türü olan arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi, taraflara karşılıklı hak ve borçlar yüklemektedir. Yüklenici, finansman sağlayarak arsa malikinin taşınmazı üzerine bina yapma işini üstlenmekte, arsa sahibi ise inşa edilecek binaya karşılık, bu binadaki bir kısım bağımsız bölümlerin mülkiyetini
yükleniciye devretmeyi vaat etmektedir. Belirtilen bu nitelikleri itibarıyla, arsa payı karşılığı inşaat sözleşmeleri...