26 / 04 / 2024

Müteahhitler ek fiyat farkı açıklaması

Müteahhitler ek fiyat farkı açıklaması

Kamu müteahhitlerine hükümetin yüzde 15 ile yüzde 25 oranında ek fiyat farkı vermesi tepkilere neden oldu. Sektör temsilcileri ek fiyat farkının beklentilerin altında kaldığını dile getirdi. 

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Müteahhitler fiyat düzenlemesinde değişiklik talep ediyor!

Müteahhitler, torba teklifte yer alan, 1 Mart 2023'ten önce ihalesi yapılmış olan yapım işleri fiyat düzenlemesinde değişiklik talep ediyor.

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

Müteahhitler isyanda! Demir fiyatlarına bir zam daha geldi! 1 ton demir fiyatı resmen fırladı!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından yükselişe geçen demir fiyatlarına bugün bir zam daha geldi. Gelen zamlar sonrası müteahhitler isyanda. Peki 1 ton demirin fiyatı ne kadar? 4 Ekim 2023 güncel demir fiyatları.

Demir fiyatları resmen çakıldı! Müteahhitler bayram etti! Demir fiyatları ne kadar oldu? 18 Mayıs demir fiyatları

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden demire son zamanlarda peş peşe indirim geldi. Demir fiyatları resmen çakılırken müteahhitler fiyatlar karşısında bayram etti.  Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 18 Mayıs 2023 demir fiyatları.

1 gram altın 1.444 TL oldu! Aradaki makas 200 TL'ye dayandı! Gerçek fiyat ortaya çıktı! Altını olan koşun, hemen bakın!

Borsa İstanbul'da altına olan ilgi gittikçe artıyor. Alım satımının kolay olmasından dolayı sıkça tercih edilen Borsa İstanbul'da bir gram altın 1,444 TL oldu. Aradaki makas 200 TL'ye dayandı! Gerçek fiyat ortaya çıktı! Altını olan koşun, hemen bakın!

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! Müteahhitler isyan bayrağını çekti! 6 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemelerinden olan demir fiyatlarına bugün rekor zam geldi. Gelen zamlarla birlikte müteahhitler isyan bayrağını çekti! Güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 6 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

Nike’dan tüm indirimlere ek yüzde 20 indirim fırsatı! Nike 17 Ekim 2022 fiyat listesi

Spor ayakkabı ve giyim devi Nike tüm indirimlere ek sepette yüzde 20 daha indirim fırsatı sunuyor. Peki indirim hangi ürünlerde geçerli? İşte o ürünler..

LC Waikiki tüm indirimlere ek sepette yüzde 20 indirim yaptı! LCW 16 Ekim 2022 fiyat listesi

Giyim markası LCW tüm indirimlere ek kadın giyimde sepette yüzde 20 indirim daha yapıyor. İşte detaylar..

Philips küçük ev aletlerinde tüm indirimlere ek net yüzde 5 indirim! Hepsiburada 5 Ekim 2022 fiyat listesi

Online alışveriş sitesi Hepsiburada favori marka günleri kampanyasıyla Philips küçük ev aletlerinde tüm indirimlere ek sepette net yüzde 5 indirim fırsatı sunuyor.

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! Müteahhitler çıldırdı! 24 Eylül 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bu hafta büyük zam geldi. Peş peşe zam gelen demir fiyatları yükseldi. Demir fiyatlarının gören müteahhitler çılgına döndü. Peki demir fiyatlarına ne kadar zam geldi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte 24 Eylül 2022 demir fiyatları..

Çiftçiler hemen bakın! Ayçiçeği alım fiyatı resmen açıklandı! Ayçiçek fiyatı kaç lira? 13 Eylül 2022 fiyat listesi...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ayçiçeği alım fiyatına ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu ve ayçiçeği alım fiyatının belirlendiğini duyurdu. Peki ayçiçek fiyatı son dakika ne kadar oldu? Hangi borsada ayçiçek bugün kaç lirada satılıyor? İşte ayçiçek 13 Eylül 2022 fiyat listesi...

Müteahhitlerden ek fiyat farkı tepkisi: Beklentilerin altında kaldı!

Kamu müteahhitlerine hükümetin yüzde 15 ile yüzde 25 oranında ek fiyat farkı vermesi tepkilere neden oldu. Sektör temsilcileri ek fiyat farkının beklentilerin altında kaldığını dile getirdi. 

Müteahhitler ek fiyat farkı açıklaması Haberi

Müteahhitler ek fiyat farkı açıklaması

Maliyetleri yüzde 500'lere ulaşan oranlarda yükselen kamu müteahhitlerine hükümetin yüzde 15 ile yüzde 25 oranında ek fiyat farkı vermesi sektörü hayal kırıklığına uğrattı. Bu fiyatlarla müteahhitlerin ayakta kalamayacağına dikkat çeken Türkiye Resmi Taahhüt Müteahhitler İşveren Sendikası (TÜRKİNŞA) Başkanı Servet Arslan, “Birileri artık bizim gözümüze de baksın” diye konuştu. 

Peki sektör temsilcileri ek fiyat farkını nasıl değerlendirdi? İşte detaylar ve inşaat sektöründeki son durum...

Servet Arslan, enflasyon yüzde 70'ken verilen yüzde 10 ilave fiyat farkının beklentinin altında olduğuna dikkat çekti, problemlerin halının altına itildiğini belirterek, “Birileri artık bizim gözümüzün içine baksın. Biz iş üretiyoruz. İdarecilerin, ‘eski kazandıklarına saysınlar' söylemi iyi niyetli değil. Bu en uzun süreli ve müdahalesi en geç olan kriz” açıklamasında bulundu. 

Bir ticaret odası yönetici de “Hazine ve Maliye...