19 / 04 / 2024

müteahhitlere fiyat farkı ödemesi

müteahhitlere fiyat farkı ödemesi

Geçtiğimiz sene temel inşaat maliyetlerinde yüzde 200’ü aşkın artış yaşadıklarına dikkat çeken müteahhitler merakla fiyat kararnamesini bekliyor. 

Müteahhitlere fiyat farkı ödeme müjdesi!

Kamu İhale Kurumu'ndan kamu müteahhitlerine müjdeli haber geldi. Yapılan yönetmelik değişikliğiyle artık kamu kaynaklı gecikmelerde müteahhitlere fiyat farkı ödemesi yapılması kabul edildi. 

100 ilaçtan 38'inde ödenen fiyat farkı vatandaşı zor durumda bırakacak

SGK tarafından bedeli ödenen 8 bin 827 kalem ilacın 3 bin 393 tanesinde, hastanın ilacını alabilmesi için fiyat farkı ödemesi gerektiği açıklandı. 2024 senesinde katılım payı haricinde yaklaşık 18 milyar TL vatandaşın cebinden çıkacağı belirtildi.

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

İnşaat sektörü fiyat farkı ve süre uzatımı düzenlemesi bekliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2023 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli değerlendirmeler yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, “TMB olarak her fırsatta dile getirmiş olduğumuz fiyat farkı, süre uzatımı ve tasfiye talepleri devam etmektedir.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

Üreticiyle market arasındaki fiyat farkı ağızları açık bıraktı! Limon üreticide 2,50 TL, markette 16,84 TL’ye satılıyor!

Nisanda üretici ile market arasındaki en fazla fiyat farkının yaşandığı sebze yüzde 573,6 ile limon oldu. Edinilen bilgiye göre, limondaki fiyat artışını yüzde 261,2 oranıyla elma, yüzde 209,8 oranıyla kuru üzüm, yüzde 181 oranıyla kuru incir izledi.

Market ile üretici arasındaki fiyat farkı ikiye katlandı! 90 TL'den 180 TL'ye çıktı! '4 zincir market ifşa edilmeli'

Temel gıda ve temizlik ürünlerinde fahiş fiyat ve stokçuluk yapıldığı tespit edilen zincir marketler ile işletmelere uygulanan para cezaları çözüm sağlamayınca, farklı tedbirler gündeme gelmeye başladı. Ayrıca market ile üretici arasındaki fiyat farkı ise ikiye katlandı.

En ucuz iPhone 11 nerede satılıyor? İşte o adresler… iPhone 11 3 Kasım 2022 fiyat listesi…

Bir kez kullananların bir daha vazgeçemedi iPhone’da kur farkından dolayı yaşanan fiyat atışları kullanıcıları üzse de herkes en ucuz iPhone’un nerede satıldığını merak ediyor. İşte iPhone 11 3 Kasım 2022 fiyat listesi…

A101'e motosiklet çantası, baza, yatak ve kazak çeşitleri geliyor! A101 aktüel kataloğu 3 Kasım 2022 fiyat listesi

A101 3 Kasım Perşembe aktüel ürünler kataloğunu yayımlandı. Peki, A101'de bu hafta hangi ürünler satışa çıkarılacak, fiyatları ne kadar olacak? İşte A101 Perşembe aktüel ürünler kataloğu 3 Kasım 2022 fiyat listesi...

A101'de dev kampanya! Yüzde 30'a varan çılgın indirim! 1 Kasım 2022 fiyat listesi...

A101'in 29 Eki 4 Kasım tarihleri arasında geçerli kampanyalı aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Peki, A101'de bu hafta hangi ürünler indirime girdi, fiyatları ne kadar oldu? İşte 1 Kasım 2022 fiyat listesi...

Renault Megane Sedan, Kasım'a özel 551 bin TL'den başlayan fiyatlarla! Bu fırsat kaçmaz! 1 Kasım 2022 fiyat listesi...

Sınırlı sayıda 2022 Model Yılı Megane Sedan Joy 1.3 TCe 140 bg otomobil Kasım ayına özel fiyatla satışta. Peki Renault Megane fiyatları ne kadar? En uygun Renault Megane Sedan kaç TL? İşte 1 Kasım 2022 fiyat listesi...

müteahhitlere fiyat farkı ödemesi Haberi

müteahhitlere fiyat farkı ödemesi

AKP tarafından 18 maddelik ekonomi paketi TBMM’ye sunuldu. Sözcü Gazetesi'nden Gamze Bal'ın haberine göre; teklifle beraber Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a kamuya iş gerçekleştiren müteahhitlere maliyet yükselişleri sebebiyle fiyat farkı kararnamesi çıkarması için yetki tanınacak. 

Sektör temsilcileri ise kararnameden hem yüzde 50 ila yüzde 100 aralığında ek bir fiyat farkının çıkmasını hem de artık mali gücünü yitiren firmalar için tasfiye fırsatı sunuyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, “Beklentilerimizin karşılanmaması sektörde olağanüstü bir dökülme yaratabilir. Bu da kamu yatırımlarının çoğunda durma anlamına gelir” diye konuştu.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu ise konuyla ilgili olarak “Sektörün taleplerinden kopuk düzenlemeler gelmesi durumda 20 bin müteahhitin batacağını, 300 bin insanın da işsiz kalacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı. 

YÜZDE 50 İLAVE...