28 / 03 / 2024

Müteahhitlik belge sayısı

Müteahhitlik belge sayısı

Ekonominin can damarı sanayi sektöründen kaçış yaşanırken müteahhitliğe olan ilgi artıyor. Müteahhitliğe hücum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hedeflerini bile altüst etti.

Müteahhitliğe olan ilgi artıyor!

Ekonominin can damarı sanayi sektöründen kaçış yaşanırken müteahhitliğe olan ilgi artıyor. Müteahhitliğe hücum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hedeflerini bile altüst etti.

Müteahhitliğe olan ilgi yüzde 45 arttı!

Ekonominin can damarı sanayi sektöründen kaçış yaşanırken müteahhitliğe olan ilgi artıyor. Müteahhitliğe hücum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hedeflerini bile altüst etti.

Biten konut sayısında 13 yıl önceye dönüldü: 2023'te 533 bin konuta kullanım izni verildi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2023'te kullanım izni verilen konut sayısı 533 bin olarak gerçekleşti. Bu sayı, 2010 yılındaki 430 binden sonra en düşük seviye oldu. İşte konut piyasasındaki son durum...

GYO'lar yükselişte! 2023'te 9 yeni GYO’nun halka arzı ile GYO sayısı 48'e yükseldi!

Borsa İstanbul’da uzun yıllar durağan seyreden gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) sayısında hızlı bir artış yaşandı ve 2023 yılında 9 yeni GYO’nun daha halka arz olmasıyla toplam GYO sayısı 48’e ulaştı. 

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na konut göndermesi: Gaziosmanpaşa'da tamamladığımız konut sayısı 5 bini aştı!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum yaptığı açıklamada bugüne kadar Gaziosmanpaşa'da tamamladıkları konut sayısının 5 bini aştığını söyleyerek, "İBB yönetimi 5 yılda İstanbul'un tamamında ulaşamadı." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Adıyaman'da Yerinde Dönüşüm Projesi'ne başvuru sayısı 20 bini geçti!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru sayısı 20 bin 640 olarak açıklandı.

Nişantaşı Koru'da son dakika gelişmesi! Bağımsız bölüm sayısı 196'ya çıktı! 

Nişantaşı Koru projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Projede yeni alınan yapı ruhsatlarının ardından bağımsız bölüm sayısı 196'ya yükseldi. İşte detaylar...

Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı! Yerinde dönüşüm başvuru sayısı 175 bin 703 oldu!

Yerinde dönüşüm başvurusuna başvurular her geçen gün artmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bugün itibariyle yerinde dönüşüme başvuru yapanların sayısının 175 bin 703 olduğunu açıkladı.

Elektrikli otomobil kullanımı katlandı: Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 6 ayda yüzde 88,8 yükseldi! 

Türkiye'de elektrikli otomobil kullanımı gün geçtikçe artıyor. Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 6 ayda yüzde 88,8 yükseldi. İşte o rakamlar...

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaş giderek fakirleşiyor! Sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçti!

Son 5 yıl içerisinde artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar sosyal yardım almadan hayatını sürdürmekte zorlanıyor. Hükümetin yoksullukla mücadele iddiasına rağmen sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçtiği gözleniyor.

Bizim Mahalle 1. Etap 1. Kısım'ın ticari ünite sayısı değişti! 

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 1. Kısım'ın ticari ünite sayısının değiştiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Gelir vergisi mükelleflerinin sayısı 2,4 milyonu aştı!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'de gelir vergisi mükellef sayısı Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre 127 bin arttı ve 2,4 milyonu aştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi! Prim ödeme gün sayısı düşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi. Küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşüyor... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, düştü mü? Bakan Bilgin’den son dakika açıklaması! İşte son gelişmeler!

Sigortasını Bağ-Kur 'dan yaptıran yurttaşlar prim gün sayısının SSK ile eşitlenmesini istiyordu. Konuya ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki, Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, Bağ-Kur 7200 günden emeklilikte prim gün sayısı düştü mü? İşte detaylar...

Müteahhitlik belge sayısı Haberi

Müteahhitlik belge sayısı

Ekonominin can damarı sanayi sektöründen kaçış yaşanırken müteahhitliğe olan ilgi artıyor. Müteahhitliğe hücum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hedeflerini bile altüst etti. Bakanlık, her yılbaşında müteahhitlik, ustalık gibi mesleklerle ilgili kaç kişiye yetki belgesi vereceğine yönelik hedef koyuyor. Yıl sonunda verilen belge sayıları hedeflerle kıyaslandığında müteahhitlik yetki belgesi sayısında olağanüstü sapma yaşandı. Bakanlık 2012-2014 arasını kapsayan 3 yılda 35 bin kişiye müteahhitlik belgesi vermeyi hedeflemişti ancak 161 bin kişiye yetki belgesi verdi. 2011 dahil edildiğinde son 5 yılda yetki belgesi verilen müteahhit sayısı 324 bini aştı. Bakanlığın 2014 faaliyet raporunda verilen müteahhit yetki belgesi sayısının hedeften yüzde 853 daha fazla gerçekleşmesi şöyle izah edildi: Talebin öngörülenden fazla olması sebebiyle verilen yapı müteahhitliği yetki belgesi numarası sayısında artış meydana gelmiştir." 2003'ten...