25 / 04 / 2024

müteahhitlik karnesi ne işe yarar

müteahhitlik karnesi ne işe yarar

Yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin 2015 yılına ait değerlendirme katsayıları hakkında tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı.

Müteahhitlik karnesi nedir?

Müteahhitlerin çalışmalar yapabilmesi için müteahhitlik karnesi almaları gerekiyor. Peki, müteahhitlik karnesi nedir? Müteahhitlik karnesi ne işe yarar? Müteahhitlik karnesi alabilmek için gerekli şartlar neler?

Müteahhitlik karnesi nasıl alınır?

Müteahhitlik belgesi alınarak, yapı müteahhit ve ticaretle ilgili işler yapılabiliyor. Peki, müteahhitlik karnesi nasıl alınır? Müteahhitlik belgesi ne işe yarar? Müteahhitlik karnesi nereden alınır? İşte yanıtı..

Kılıçdaroğlu’ndan müteahhitlere sert çıkış! Her önüne gelen müteahhitlik yapamayacak, diploması olmayana izin yok!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu her gönüne gelenin müteahhitlik yapamayacağını belirterek göreve gelir gelmez bunu bir kurala bağlayacaklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, müteahhitliğin de bir diploması, sınavı olması gerektiğini savundu.

Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021!

Daha çok arsası üzerinde bina inşa etmek isteyenler tarafından talep edilen geçici müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Erman Ilıcak: Rönesans İnşaat, müteahhitlik sektörüne meydan okumak için kuruldu!

Rönesans İnşaat, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde 23. sırada yer alıyor. Rönesans Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, "Rönesans İnşaat, müteahhitlik sektörüne meydan okumak için kuruldu" diye konuştu.

Müteahhitlik yasası çıkmalı!

“Leasing ve KOBİ’iler birlikte güçlü yarınlara -İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ buluşması dün gerçekleştirildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu buluşmada " Acil olarak müteahhitlik yasasının çıkarılması gerekiyor." dedi..

Kocaeli'de 6 bin 687 müteahhitlik firması var!

KOTO'da düzenlenen sektör istişare toplantısında inşaat sektörüne dair konuşan vali Hasan Basri Güzeloğlu, kentte toplam 6 bin 687 müteahhitlik firması olduğunu söyleyerek ''Kocaeli'de 59 bin 341 kişi sigortalı olarak istihdam ediliyor" dedi.

Şili'den Türk müteahhitlik sektörüne davet!

Şili Ekonomi Bakanı Cespedes: "Türk müteahhitlik sektörü çok gelişmiş. Biz bu alanda Türkiye ile işbirliğimizi daha da geliştirebilirsek, Türk firmalar hem Şili’ye yatırım yapabilir, hem de çevre ülkelere açılmak için ülkemizi kullanabilirler" dedi.

Şarık Tara müteahhitlik sektöründe başarının sırrını anlattı!

Enka'nın Onursal Başkanı Şarık Tara, müteahhitlik sektörüne rehber olacak bir yazı kaleme aldı. Tara, bu alanda iş yapacaklara başarının sırlarını anlattı. İşte başarının sırrı....

Rusya'yla enerji ve müteahhitlik hizmetleri öne çıkıyor!

Suriye politikası dolayısıyla son dönemde gerginlik yaşanan Rusya'yla ticari ilişkilerde enerji ve müteahhitlik hizmetleri ön plana çıkıyor.Türk müteahhitlik firmaları da 2015 yılının ocak-haziran döneminde toplam tutarı 1,8 milyar doları aşan 6 proje üst

Mehmet Göktürk: Müteahhitlik sektörüne yoğun ilgi var!

Sanayici fabrikasını kapatıyor, çiçekçi-çerezci dükkanını kilitliyor. Hepsi müteahhitlik peşinde. Mahalle aralarında boş arsa, eski ev peşinde koşturup duruyorlar..

Süleyman Akbıyık: Müteahhitlik hizmet yasası çıkmalı!

Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, müteahhitlik hizmet yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi. Akbıyık, “Bu meslek her önüne gelenin müteahhit olduğu bir alan olmaktan çıkarılmalıdır” dedi.

Yurtdışı müteahhitlik belgeleri yenileniyor!

Yurtdışı müteahhitlik belgeleri yenileniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kurulduğu 2011 yılından bugüne kadar 206 adet firmaya Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi düzenledi.

Tahir Tellioğlu: Önüne gelen müteahhitlik yapmamalı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (IMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, “Sektördeki çürük elmaları temizleyebilmek için ‘müteahhitlik hizmet yasası’nın bir an önce TBMM gündemine alınması gerekiyor” dedi..

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik yasası TBMM gündemine alınmalı!

İMKON Başkanı Tellioğlu: "Türkiye'de her önüne gelen müteahhitlik yapabiliyor. Bu da hem bizi hem de vatandaşları mağdur ediyor" şeklinde konuştu.

müteahhitlik karnesi ne işe yarar Haberi

müteahhitlik karnesi ne işe yarar


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK/644) Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı başlıklı 16 ncı maddesi 1 inci fıkrasının (e) bendinde yer alan “Yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin yıllara ait değerlendirme katsayılarını, mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak yapı yaklaşık birim maliyetlerini ve proje ve kontrollük islerinde uygulanacak fiyat artış oranlarını tespit etmek ve yayımlamak.” görevi gereği olarak, yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin yıllara ait değerlendirme katsayılarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenmesi ve yayımlanması gerekiyor.


28.03.1981 tarih ve 17293 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan “Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerine Katılma Yönetmeliği” uyarınca, “Devlet Daire ve Kuruluşları, Katma Bütçeli...