27 / 04 / 2024

müteahhitlik sektörünün de disiplinize

müteahhitlik sektörünün de disiplinize

Tellioğlu, müteahhitlik sektörünün de disiplinize edilmesi gerektiğini ifade ederek, gerekli vasıfları taşımayan kişilerin müteahhit olmasının engellenmesi, gerektiğini açıkladı...

ASO Başkanı açıkladı: Müteahhitlik sektörü masaya yatırılmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, tüm parametrelerin ve ilgili kesimlerin görüşleri dikkate alınarak müteahhitlik sektörünün masaya yatırılması ve yeni vizyon belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Müteahhitlik sektörü ocak-temmuz döneminde 120 proje üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörü, 1972 yılından bu yılın temmuz sonuna kadar 134 ülkede 482 milyar dolar değerinde 11 bin 768 projeyi hayata geçirdi.

Konut sektöründe şimdi de 'Proje tamamlanır mı?' korkusu başladı

Konut sektörünü değerlendiren Rams Global’in Başkanı Devran Bülbül, son zamanlarda bazı projelerde “acaba tamamlanır mı” diye bir korku oluştuğunu aktardı.

Müteahhitler yılın ilk yarısında 7,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün yılın ilk yarısında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 7,5 milyar dolar olarak kaydedildi.

Sektörün duayen isminden ‘altın’ öneriler! Altın uzun vadede kazandırır, altına yatırım yapan kaybetmez!

Mücevher sektörünün önde gelen markalarından Ariş Pırlanta Yönetim kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, altının 2023 yılı seyrine ilişkin önemli açıklamalarda ve öngörülerde bulundu. Güzeliş, altının uzun vadede en iyi yatırım aracı olduğunu savundu.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Dev bankanın genel müdüründen çarpıcı açıklama: Bankacılık artık en karlı 10 sektör arasında değil!

Türkiye’nin en büyük özel bankaları arasında yer alan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, sermaye karlılığı bakımından bankacılık sektörünün artık karlı 10 sektör arasında bulunmadığını söyledi.

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yenilik! Enerji sektörünü de dahil etti

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yepyeni bir yenilik geldi. İŞ Bankası Grubu faaliyet alanına enerji sektörünü de dahil etti. İşte detaylar…

müteahhitlik sektörünün de disiplinize Haberi

müteahhitlik sektörünün de disiplinize

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı TahsinTellioğlu, müteahhitlik sektörünün disiplinize edilmesi, gerekli vasıfları taşımayan kişilerin müteahhit olmasının engellenmesi, müteahhitlik mesleğinin belli bir ehliyet ve akreditasyona bağlanması gerektiğini bildirdi. 

Tellioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin deprem kuşağında bulunduğuna dikkati çekerek, Türkiye'de 20 milyona yakın yapı stokunun yaklaşık 7 milyona yakınının Kentsel Dönüşüm Projesi sayesinde elden geçirilmesinin planlandığına dikkati çekti. 


İMKON Genel Başkanı Tellioğlu : "Müteahhitlik mesleğinin belli bir ehliyet ve akreditasyona bağlanması sağlanmalı" Kentsel dönüşümde, 1950 ile 2000 yılları arasında yapılıp bugün ise yıkılması söz konusu olan çürük, çirkin ve plansız yapı stokunu biriktiren yapı aktörlerinin durumlarının gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Tellioğlu, bu kişilerin yeterliliklerinin sorgulanıp ehliyet ve liyakat derecelerinin yeniden akredite edilerek bugün gelinen olumsuzlukların yeniden yaşanmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. 


Tellioğlu,...