23 / 04 / 2024

Müteahhitten kalma problemler

Müteahhitten kalma problemler

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhitten kalma problemler nasıl çözülür?'' sorusunu yanıtladı. 

10 müteahhitten dokuzunun vasıfsız olduğu ortaya çıktı!

“Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması” yönetmeliği kapsamında derecelendirilen müteahhitlerin sadece yüzde birlik bölümünün üst grupta yer aldığı ortaya çıktı. Sektördeki mesleki ve teknik yetersizlik de oldukça tepki çekti. İşte detaylar....

269 kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın müteahhitten çıldırtan açıklama: Çökmedi yan yattı!

'Cennetten köşe' vaadiyle satılan ve yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi verdiği ifadede ''Rönesans Rezidans yan yattı, herhangi bir çökme olmadı" dedi

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? Miras bölüşenler aman dikkat!

Miras davalarında gayrimenkul paylaşımı ile ilgili problemler ortaya çıkabiliyor. Peki kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

İzmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda farklı kişilere de satarak 5 milyon liralık vurgun yaptı.

800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı!

Araça yatırım devri neredeyse kapandı. Araç ilanları sitelerde uzun süre kalmaya devam ediyor. Ayrıca 800 bin TL üzerindeki ikinci el araçların ilanda kalma süresi uzadı.

Depremde yaptığı binalar yıkılan müteahhitten pişkin savunma

Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinde yurttaşlar tek yürek olmuş bir yandan bölgeye yardım yağdırırken bir yandan da bölgedeki inşaat şirketleri ve müteahhitler sorgulanıyor.

Öğrenciler, ay ortasında parasız kalma derdine son! Ziraat Bankası harçlık avans veriyor!

Ziraat Bankası, pek çok üniversite öğrencisinin yaşadığı bütçe problemine çözüm getirmek için faydalı bir uygulama başlattı. Ay ortasında parasız kalma derdine son verecek uygulama, burslu okuyan öğrencileri çok sevindirecek.

Fahiş konut kiralarına yeni çözüm: Askıda kiralık ev önerisi!

Fahiş konut kiraları sebebiyle dar gelirlilerin evsiz kalma riskiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Emlak Müşaviri Taşçı, çare olarak ‘askıda kiralık ev’ önerisini sundu. İşte o öneri...

Müteahhitten ev alanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Tapunuz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde müteahhitten alınan dairelerdeki tapu sorununu kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

5 yıl içinde iskan alınmazsa ne olur?

Müteahhitten ev alanlar iskan sorunu ile karşılaşabiliyor. Peki, müteahhit iskanı almadan gitmişse ne olur? 5 yıl içinde iskan alınmazsa ne olur?

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Müteahhitten konut ya da işyeri satın alma sürecinde olanlar tapuda ödeyeceği masrafları önceden hesaplamak istiyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Muğla'da tapu şoku: Orman müdürlüğü tapuları tanımıyor!

Türkiye’nin bazı kentlerinde olduğu gibi Muğla’da da vatandaşların atadan kalma tapulu arazi ve evlerine Orman Müdürlükleri tarafından orman alanı içinde kalması sebebiyle “Rıza-en terk edin” şeklindeki yollanan mektuplar vatandaşı şoka uğrattı.

Müteahhitten kalma problemler Haberi

Müteahhitten kalma problemler

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhitten kalma problemler nasıl çözülür?'' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı... 

Binamızda müteahhitten kalma problem var. 4 normal, bir kaçak kat var. Müteahhit daireleri satıp çekti gitti, biz problemlerle boğuşuyoruz.

1- Daireleri tapuda altlı üstlü gösterdiği için birini başkasına, öbürünü başkasına satmış. Dairemi satmak istiyorum ama üstteki daireyle birlikte göründüğü için alıcı kredi kullanamıyor ve bu yüzden dairemi satamıyorum.

2- Tapularımız kat irtifaklı görünüyor ama daire kapılarındaki numaralar ile tapudaki daire numaraları farklı (sanıyorum sığınak yerine de daireler yapıldığı için).

3- Bazı tapularda ÇATI ARALI MESKEN diye yazıyor. Bu ne demektir? Bu konuları nasıl çözebiliriz. ● H.Ç

Okuyucumun problemi bir değil ki, çook. Birincisi; 4 normal bir de kaçak kat var. Birinci problem bu...