23 / 04 / 2024

Müteselsil alacaklılık nasıl olur

Müteselsil alacaklılık nasıl olur

Borçlar Kanunu hükümlerine göre, müteselsil sorumluluk kelime anlamı olarak “zincirleme sorumluluk”, “müteselsil borçluluk”, “zincirleme borçluluk” anlamına geliyor. Peki, müteselsil alacaklılık nedir? İşte müteselsil alacaklılık tanımı...

Vakıf GYO Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Türkiye Kalite Derneği'nin verdiği ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nü kazandı.

Armas Emlak Otomotiv Tarım Ve Hayvancılık Uluslararası İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Armas Emlak Otomotiv Tarım Ve Hayvancılık Uluslararası İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Necmettin Özcan tarafından kuruldu.

Beyz İnşaat Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Beyz İnşaat Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 14 milyon 131 bin 505,81 TL sermaye bedeli ile Mesut Doğan tarafından kuruldu.

Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Avcılar'da yapıldı.

Bakan Özhaseki açıkladı! Son bir yılda egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca yaptırım uygulandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, son 1 senede gerçekleştirilen denetimlerde egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araca idari yaptırım uyguladıklarını ifade etti.

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. kuruldu!

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karaman tarafından kuruldu.

Vatandaşlık maaşı açıklandı mı? Kimler vatandaşlık maaşı alacak? Hemen siz de bakın! 

Vatandaşlık maaşı ile ilgili gelişmeler binlerce kişi tarafından yakından takip ediliyor. Peki vatandaşlık maaşı açıklandı mı? Kimler vatandaşlık maaşı alacak?

Da İnşaat Tarım Ve Hayvancılık Limited Şirketi kuruldu!

Da İnşaat Tarım Ve Hayvancılık Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Canan Çoban Örs tarafından kuruldu.

Fua Strc Yapı Mühendislik Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Fua Strc Yapı Mühendislik Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Yalmancan tarafından kuruldu.

Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı başladı mı? 2023 Sağlık Bakanlığı 2'nci personel alımı detayları! 

Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı için tüm gözler gelecek son dakika açıklamasına çevrildi. Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı başladı mı? 2023 Sağlık Bakanlığı 2'nci personel alımı detayları! 

Sosyal yardım ödemelerinde büyük sürpriz! Yaşlı aylığı, engelli aylığı, Evde bakım parası, SED desteği.. Hepsi zamlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım ödemeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Sosyal yardım ödemelerinde büyük sürpriz! Yaşlı aylığı, engelli aylığı, Evde bakım parası, SED desteği.. Hepsi zamlandı!

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci açıkladı! Bu yıl 128,6 milyon ton üretimle tüm zamanların rekoru kırılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bu yıl 128,6 milyon ton bitkisel üretimle tüm zamanların rekorunun kırılacağını söyledi.

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?” İşte bu soruların yanıtları…

Müteselsil alacaklılık nasıl olur Haberi

Müteselsil alacaklılık nasıl olur

Müteselsil alacaklılık nedir?

Borçlar Kanunu hükümlerine göre, müteselsil sorumluluk kelime anlamı olarak “zincirleme sorumluluk”, “müteselsil borçluluk”, “zincirleme borçluluk” anlamına geliyor. Peki, müteselsil alacaklılık nedir?


Müteselsil alacaklılık..

Müteselsil alacaklılık, borçlunun, alacaklılardan her birine borcun tamamını isteme hakkını tanıdığı veya kanunun belirlediği durumlarda doğar.


Borçlu, alacaklılardan birine yaptığı ifayla, bütün alacaklılara karşı borcundan kurtulmuş olur.


Alacaklılardan birinin icraya veya mahkemeye başvurmuş olduğu kendisine bildirilmedikçe, borçlu onlardan dilediği birine ifada bulunabilir.


Aksi kararlaştırılmadıkça veya alacaklılar arasındaki hukuki ilişkinin niteliğinden anlaşılmadıkça, alacaklılardan her birinin edim üzerindeki hakları eşittir.


Kendisine düşen paydan fazlasını elde eden alacaklı, bu fazlalığı payını alamamış olan diğer alacaklılara ödemekle yükümlüdür.



Müteselsilen sorumluluk ne...