25 / 04 / 2024

muvakkat şerh hükümleri

muvakkat şerh hükümleri

Tapu işlemlerinin tescili için istenen belgelerin eksik olması durumunda kesin tescil yapılmaz. Bu durumda ortaya çıkan muvakkat şerh ne demektir?

Kripto para kullanmanın hükümleri neler?

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarlarından Faruk Beşer bugünkü köşesinde Bitcoin ve kripto para hükümlerini kaleme aldı.

Beykoz Riva 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı hüküm değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Riva Mahallesi 238 Parsele (Yeni 3209,3210,3211 Parseller) İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Plan Hükümleri ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Plan Hükümleri Değişikliği askıya çıktı.

Yeni imar yönetmeliğinde otopark hükümleri!

1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği ile otopark alanları yeniden düzenlendi. İşte yeni imar yönetmeliğinde otopark hükümleri..

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri Semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” başlığı altında bir seminer düzenledi.

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” semineri düzenledi.

2863 sayılı kanun ceza hükümleri!

2863 sayılı kanun, korunması gerekli taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili tanımları belirlemek, yapılacak işlem ve faaliyetleri düzenliyor. Peki, 2863 sayılı kanun ceza hükümleri nelerdir?

Kilis Tarihi Hükümet Konağı restorasyonunda sona gelindi!

Kilis’te, restorasyon çalışmalarında sona gelinen Tarihi Hükümet Konağı’na Kilis Valiliği’nin Mayıs ayı içerisinde taşınacağı ifade edildi. Kilis Valiliği ile Valiliğe bağlı birimler ve Vali Yardımcılarına tarihi binanda görev yapacağı bildirildi.

Datça Hükümet Konağı'nın zemininde çökme!

Yunanistan'ın Girit adası yakınlarında geçen hafta meydana gelen 6.1 şiddetindeki depremle, yaklaşık 10 yıl önce "Oturulamaz" raporu verilen Datça Hükümet Konağı'nın zemininde çökme meydana geldi.

Mardin Kızıltepe Hükümet Konağı’nda kazı çalışmaları başladı!

Mardin Kızıltepe ilçesinde yeni yapılacak Hükümet Konağı’nda kazı çalışmasına başlandı. Resmi kurumları bir çatı altında toplayacak Hükümet Konağı’nda, vatandaşlara tek elden hizmet verilmesi hedefleniyor.

Hisarcık Hükümet Konağı binasının hafriyatı başladı!

Kütahya’nın Hisarcık İlçesine yeni yapılacak olan yeni Hükümet Konağı binası için temel açma ve hafriyat çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Kütahya Hisarcık yeni Hükümet Konağı'nın hafriyat çalışmaları başladı!

Kütahya’nın Hisarcık İlçesine yeni yapılacak olan yeni Hükümet Konağı binası için temel açma ve hafriyat çalışmalarına başlandığı bildirildi..

Tüpgeçit projesi için hükümetten onay bekleniyor!

Boğaz'ın altında, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında yapılması düşünülen 2.5 kilometre uzunluğundaki Tüpgeçit projesi için hükümetten onay bekleniyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

1993 yılında Tüpgeçit projesi için hükümetten onay bekleniyormuş!

1993 yılında Büyükşehir Belediyesi, iki kıta arasındaki ulaşım sorununu çözmek için kolları sıvamış. Boğaz'ın altında, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında yapılması düşünülen 2.5 kilometre uzunluğundaki Tüpgeçit projesi için hükümetten onay bekleniyormuş.

muvakkat şerh hükümleri Haberi

muvakkat şerh hükümleri

Muvakkat şerh ne demektir?

Muvakkat şerh, geçici tescil şerhi anlamına gelir. Bir gayrimenkul üzerinde muvakkat şerh ne demektir sorunun cevabı ise, bir taşınmaz mülk üzerinde ayni bir hakkın iddia edildiği durumlarda, kişinin hakkını ispat edebilmesi için kendisine verilen süre zarfında yapılacak kesin tescil kaydına kadar yapılan işlemdir.


Muvakkat şerh, tapu işlemlerinde gerekli herhangi bir eksik belgenin getirilebilmesi için verilen süre içerisinde de yapılır. Şahıs, kendisine verilen süre içinde eksik belgelerini tamamlar ve muvakkat şerhi, kesin şerhe çevirir.


Muvakkat şerh ne demektir? Hükümleri nelerdir?

Muvakkat şerh, iki şekilde yapılır;

- Gayrimenkul sahibi ve ilgililerin istemi ile,

- Mahkeme kararı ile.


Geçici şerh, ilgili gayrimenkulün devir ve temlikine üzerinde ayni veya şahsi hak kurulmasına engel olmaz. 



Işıl Seren...