26 / 04 / 2024

nakdi krediler

nakdi krediler

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların döviz kazandırıcı hizmet ve faaliyetlere yönelik olarak kullandırılan krediler için ayırdığı genel karşılık oranının yüzde sıfır olarak uygulanabileceğini açıkladı.

Depremzedelere ödenen nakdi yardım miktarı 105,5 milyar liraya kadar çıktı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin sonrasında, kira yardımlarından nakdi desteklere ve borç yapılandırmasına kadar birçok alanda yaraları sarmak için çalışmalar devam ediyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun gündeminde avans krediler var! Avans kredilerinde son dakika gelişmesi!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantının gündeminde avans krediler de yer alacağı gelen bilgiler arasında...

Vatandaşın bankalara olan borcu yüzde 87 artarken, ticari krediler azaldı!

Bireysel borçlar ilk sekiz ayda yüzde 54,3, son bir yılda yüzde 86,7 ile enflasyonun çok üzerinde artış gösterirken, üretime yönelik ticari krediler ise reel bazda geriledi. Bireysel borçlanmadaki hızlı artışı kredi kartı harcamaları tetikledi.

Depremden etkilenen gençlere nakdi ve psiko-sosyal destek sağlanacak!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den yeni destek açıklaması geldi. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen binlerce gence UNICEF aracılığı ile nakdi ve psiko-sosyal destek sağlanacak.

Türkiye Bankalar Birliği nakdi kredilerin 9 Trilyonu aştığını açıkladı!

1 Nisan 2023 tarihinde, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin üye kuruluşlarının vermiş olduğu nakdi krediler, geçmiş yılın aynı dönemine kıyasla %58'lik muazzam bir artış sergileyerek 9.373 milyar TL'ye ulaştı.

Türkiye’de tarım kredileri son beş yılda 200 milyar lira arttı!

Türkiye’de tarım kredileri hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Bu yılın ilk çeyreğinde toplam nakdi krediler 391 milyar lirayı buldu. 2021 yılında bu rakam sadece 166 milyar lira olarak kaydedilmişti.

Aile Bakanlığı öğrencilere nakdi destek veriyor! Paralar PTT'ye hemen yatıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelere nakdi destek sağlıyor. İşte başvuru şartları ve tüm detayları...

38 milyon vatandaş bireysel kredi kullandı! Nakdi kredilerin miktarı 8.4 trilyon lirayı geçti!

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan nakdi kredilerin 1 Şubat 2023 itibarıyla, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 55 artarak 8.4 trilyon TL’yi ulaştığı açıklandı. Vatandaş ise tüketici kredileri ile hayatta kalmaya çalışıyor.

Merkez Bankası ihtiyaç kredileri için güncelleme yaptı! 70.000 TL altındaki krediler...

Banka ihtiyaç kredileriyle ilgili yeni bir karar aldı. Bankalara gönderilen yazıda, ihtiyaç kredilerine örtülü faiz indirimi getirilmesinde değişikliğe gidildiği bildirildi. 70 bin liranın altındaki krediler bu düzenlemeyle muaf tutulacak.

Yaralar sarılmaya devam ediyor! 10 ilde nakdi ücret kararı verildi

Yüzyılın afeti olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkez üslü arka arkaya yaşanan 2 depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı duyuruda 10 ilde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanacak.

Depremin vurduğu bölgeye kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği geliyor!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin vurduğu 10 ilde yaraları sarabilmek adına hemen her gün peş peşe yeni kararlar alınıyor. İşte bu kararlardan biri de bugün açıklandı ve depremin vurduğu 10 il için kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteği uygulanacağı duyuruldu.

Depremzedelere yardım yapmak isteyenler dikkat! Kan ve nakdi bağış için iki yeni hizmet devreye girdi!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan sarsıntılardan etkilenen depremzedeler için kan bağışı ve nakdi yardım yapacak vatandaşlara için iki yeni hizmetin e-Devlet Kapısı'nda kullanıma açıldığı bildirildi. Buna göre, kan vermek isteyenler için en yakın kan bağış merkezi e-Devlet'ten görülebileceği gibi bağış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı az önce duyurdu! Deprem bölgesine 250 milyon TL nakdi yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 kenti etkileyen depremler nedeniyle bölgeye 250 milyon TL nakdi yardım gönderildiği duyuruldu. İşte bakanlık açıklamasından detaylar…

nakdi krediler Haberi

nakdi krediler

BDDK'nın yayımladığı ilgili yönetmelik taslağına göre, böylece genel karşılık oranları nakdi ve gayrinakdi ihracat kredileri ile döviz kazandırıcı hizmet ve faaliyetlere yönelik olarak kullandırılan krediler için yüzde sıfır, KOBİ'lere yönelik nakdi krediler için binde 5 gayrinakdi krediler için ise binde 1 olarak uygulanabilecek.


Böylece, "Bankalarca kredilerin ve diğer alacakların niteliklerinin belirlenmesi ve bunlar için ayrılacak karşılıklara ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik taslağı" ile yüzde sıfır genel karşılık oranlarına "döviz kazandırıcı hizmet ve faaliyetlere yönelik olarak kullandırılan krediler" de dahil edilmiş...