26 / 04 / 2024

nevşehir uçhisar kalesi

nevşehir uçhisar kalesi

Kapadokya'daki Uçhisar Kalesi, 40 yıl sonra yapılan kapsamlı bir restorasyon ile ziyaretçilerini büyülüyor...

Nevşehir'deki Uçhisar Kaya Oteli 15 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Uçhisar Kaya Oteli'ni 15 yıllığına kiraya verecek. Kiralama ihalesi 4 Ağustos tarihinde yapılacak.

Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 12 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Nevşehir'de konut yatırımları tam gaz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çeşitli programlara katılım sağlamak amacıyla Nevşehir'e gelen Bakan Kurum, Uçhisar beldesindeki bir otelin konferans salonunda ilçe ve belde belediye başkanları ile görüştü.

Nevşehir Merkez'de 16.2 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Nevşehir Satış Memurluğu, Nevşehir ili, Merkez ilçesi, NAR/YENİ Mahallesi, Çağlıbağ mevkii, 754 ada 1 parselde yer alan arsayı 16 milyon 241 bin 600 TL'ye satıyor...

Nevşehir Uçhisar Belediyesi'ne kademe binası inşa ediliyor!

Nevşehir Uçhisar Belediyesi tarafından araçlarının bakım, onarım ve kontrolleri için kademe binası inşa ediliyor. 510 metrekare alanda inşa edilen binanın inşaatı hızlandı.

Nevşehir Merkez'de  3,4 milyon TL'ye satılık arsa!

Nevşehir Merkez Uçhisar - Merkez Mahallesi'nde yer alan arsa Nevşehir Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satışa sunuluyor. Söz konusu taşınmazın satış bedeli 3 milyon 40 bin TL olarak belirlendi. 

Nevşehir Defterdarlığı'ndan 3 milyon TL'ye satılık arsa!

Nevşehir Defterdarlığı, Nevşehir Merkez ilçesine bağlı Uçhisar Kasabası'ndaki arsayı ihale ile satıyor. İhale 22 Mart'ta gerçekleşecek...

Nevşehir'de 3 milyon TL'ye satılık arsa!

Nevşehir Defterdarlığı, Uçhisar Kasabası'ndaki tercihli kullanım alanı imarlı arsasını ihale usulü ile satıyor. İhale 5 Aralık'ta gerçekleşecek..

Nevşehir Defterdarlığı'ndan 3 milyon TL'ye satılık arsa!

Nevşehir Defterdarlığı, Uçhisar'daki arsasını ihale usulü ile satıyor. İhale 3 Kasım'da gerçekleşecek..

Uğur Okulları'ndan Nevşehir'e 9,5 milyon TL'lik yatırım!

Uğur Okulları Nevşehir'de hizmet verecek yeni kampüsle Nevşehirli öğrencilerle buluşacak. Nevzat Kulaberoğlu yaklaşık 9,5 milyon TL yatırımla Nevşehir merkezinde eğitimde öncü adımlar atmaya hazırlandıklarını söyledi.

Nevşehir Gülşehir TOKİ kura sonuçları!

Toplamda 300 adet dairenin satışta olduğu proje Gülşehir Belediyesi'yle ortaklaşa inşa ediliyor. İşte Nevşehir Gülşehir TOKİ kura sonuçları...

Nevşehir'deki yer altı şehrinde oyma manastıra rastlandı!

Nevşehir'de, daha önce İsa Peygamber'in göğe yükseldiğini tasvir eden fresklerin bulunduğu tarihi kiliseye ulaşılan yer altı şehrindeki arkeolojik kazı ve temizlik çalışmalarında kayadan oyma tarihi manastıra rastlandı.

Juwi, 2016'da Konya ve Nevşehir'de güneş enerji santrali kuracak!

Alman güneş ve rüzgar enerji şirketi Juwi, 2016'ta Konya ve Nevşehir'de 18 lisanssız güneş enerji santralini hizmete sokacak. Türkiye'nin yenilebilir enerji sistemi için uygun coğrafyada olduğu belirtildi.

nevşehir uçhisar kalesi Haberi

nevşehir uçhisar kalesi

Türkiye'nin en önemli kültür turizmi bölgelerinden Kapadokya'nın en yüksek kısmı olarak bilinen Uçhisar Kalesi, 40 yıl sonra yapılan kapsamlı bir restorasyon ile ziyaretçilerini büyülüyor. İç kısmında bozulan doğal yapısı onarılan, dış aydınlatması projektörlerle sağlanan, iç merpenlerine Avrupa'dan özel olarak getirtilen sıcak ve soğuğa dayanıklı görselli mükemmel kaplama sağlanan, led aydınlatma sistemi kurulan Kale, yeni hali ile sabah 06.30'dan gece 22.30'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.


Kapadokya bölgesinde doğal oluşumlu olması nedeniyle dünyanın ilk doğal gökdeleni olarak da değerlendirilen Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesindeki tarihi Uçhisar Kalesi, 40 yıl aradan sonra onarıldı. Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesinin ana giriş bölümünde yer alan ve M.Ö. 3000'li yıllarda Hititler'den itibaren savunma amaçlı olarak da kullanılan 179 metre yüksekliğe sahip doğal...