19 / 04 / 2024

Norges Bank verileri

Norges Bank verileri

Norges Bank verilerine göre, Norveç Varlık Fonu, 2016 Aralık ayı sonu itibariyle Türkiye'de yaptığı yatırımların toplam değeri 936 milyon dolara ulaştı.

Norveç Varlık Fonu'ndan Türkiye'ye 936 milyon dolarlık yatırım!

Norges Bank verilerine göre, Norveç Varlık Fonu, 2016 Aralık ayı sonu itibariyle Türkiye'de yaptığı yatırımların toplam değeri 936 milyon dolara ulaştı.

Yeşil GYO'nun Bank Alkhair ile görüşmeleri sonlandırıldı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bugün gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında Bank Alkhair ile görüşmelerine son verildiği açıklandı.

Deutsche Bank 200 şubesini kapatıyor!

Almanya’nın ciro ve 98 bin çalışanı ile en büyük bankası olan Deutsche Bank, tasarruf tedbirleri kapsamında 200 şubesini kapatacağını açıkladı.

Ali Ağaoğlu Aktif Bank'ı satın alacak mı?

Çalık Holding ile Ağaoğlu arasında Aktif Bank için pazarlık yapıldığı söylentileri gündeme bomba gibi düşerken, UZMANPARA`ya açıklamada bulunan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ağaoğlu "Bırakın görüşmeyi böyle bir düşüncemiz bile yok" dedi.

İl Bank Sivas Bölge Müdürlüğü Sivas'a 31 proje kazandıracak!

İl Bank Sivas Bölge Müdürlüğü, 2015 yılında 31 projeyi Sivas'a kazandıracak. Bölge Müdürü Harun Cesur "Toplam maliyet 115 milyon TL olacak" dedi.

Forum İnşaat'a ait Bank Asya hisselerinin ortaklık hakkını TMSF kullanacak!

BDDK, Kaynak Holding'in kontrolündeki Sürat Basım ile Forum İnşaat'a ait Bank Asya hisselerinin ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verdi.

İşte 2014 yılı konut alım satım verileri!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye genelinde 2014 yılında toplam 1 milyon 165 bin 369 konutun el değiştirdiğini açıkladı. İşte 2014 yılı konut alım satım verileri...

Türk Hava Yolları 2014 Ocak-Kasım verileri yayınlandı!

Türk Hava Yolları A.O. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Türk Hava Yolları A.O. 2014 Ocak - Kasım verileri yayınlandı.

Konut satışları 2014 Ekim ayı verileri yayınlandı!

Konut satışları 2014 Ekim ayı verileri yayınlandı. TÜİK tarafından açıklanan konut satış verilerine göre 2014 yılı Ekim ayında Türkiye geneli ve İstanbul’da tapuda el değiştiren konut adetleri aşağıdaki gibidir.

Bank Asya 80 adet şubesini kapattı!

Bank Asya tarafından yapılan açıklamada Asya Katılım Bankası (Bank Asya), finansal büyüklüklerinde meydana gelen değişim doğrultusunda, 80 adet şubesinin diğer şubeleri ile birleştirilerek kapatıldığını bildirdi.

Bank Asya 80 şubesini kapattı!

Bank Asya finansallarındaki değişim nedeniyle 80 şubesini kapattı. KAP’a yapılan açıklamada, Bank Asya finansal büyüklüklerinde meydana gelen değişim doğrultusunda 80 şubesini diğer şubelerle birleştirerek kapattığını duyurdu.

A-T Bank kârını yüzde 81.5 artırdı!

A&T Bank, 2014'ün üçüncü çeyreğinin sonunda toplam aktiflerini bir önceki yılsonuna göre yüzde 5.3 oranında artırarak 3.5 milyar TL düzeyine yükseltti. Bankanın net dönem kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81.5 oranında artırdı

TAIB Yatırım Bank'ın çoğunluk hissesini Azeriler alıyor!

Azerbaycanlı Pasha Bank, TAIB Yatırım Bank'ın çoğunluk hissesini Aksoy Holding'den almak için Rekabet Kurumu'na başvurdu. Bankanın ne kadarını alacağına yönelik bir bilgi ise henüz yok

Norges Bank verileri Haberi

Norges Bank verileri

Norveç Varlık Fonu'nu yöneten Norges Bank verilerinden derlediği bilgilere göre, fonun Türkiye'de yaptığı yatırımların toplam değeri 2016 Aralık sonu itibarıyla 936 milyon dolara ulaştı.


Dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun yatırım portföyünde, TÜPRAŞ Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ, Enka İnşaat ve Sanayi AŞ, Petkim Petrokimya Holding AŞ, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ve Aksa Enerji Üretim AŞ olmak üzere 5 Türk enerji şirketinin hisseleri de yer aldı. Fonun söz konusu 5 şirketteki ortaklık hisse değeri 112 milyon 112 bin dolar olarak kayda geçti.


Varlık fonunun geçen yılın sonunda Türkiye'deki en büyük enerji yatırımı, 48 milyon 207 bin dolarla Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'na yapılırken, bunu 46 milyon 136 bin dolarlık TÜPRAŞ Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ hissesi izledi.


En büyük yatırım...