26 / 04 / 2024

normal amortisman nasıl hesaplanır

normal amortisman nasıl hesaplanır

Yatırım için gayrimenkul almayı düşünen yatırımcıların ilk baktığı kriterlerden biri, amortisman süresi olarak biliniyor. Peki, amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

Prefabrik yapının fiyatı nasıl belirlenir?

Prefabrik yapılar, normal betonarme yapılardan farklıdır. Prefabrik evlerin fiyatı da betonarme yapılara göre farklılık göstermektedir. Peki Prefabrik yapının fiyatı nasıl belirlenir? İşte detaylar!

Amortisman nedir? Amortisman hesaplama nasıl yapılır?

Amortisman nedir, Amortisman hesaplama nasıl yapılır? İşte amortisman konusuna dair merak edilenler!

Amortisman nedir, nasıl hesaplanır? Amortisman ayırma şartları nelerdir?

Amortisman, şirket giderleri arasında gösterilen kalemlerden biridir ve her yıl hesaplanması gerekmektedir. Bunun için ise amortisman ayrılacak eşyaların belirli şartları taşıması gerekmektedir. İşte, amortisman nedir, nasıl hesaplanır? ve Amortisman ayırma şartları nelerdir? sorularının yanıtları…

Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2018?

2018'de uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedellerine göre seneye ortalama bir dairenin inşaat maliyeti ne kadar oldu? Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2018?

Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2017?

Emlak vergisine esas olmak üzere 2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belli oldu. Peki, bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2017?

Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2016?

Bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit ediliyor. Peki, bu rakamlar ile bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2016?

Kaba inşaat maliyeti nasıl hesaplanır?

Yapı binalarının metrekare inşaat maliyet bedelleri her sene Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında duyuruluyor. Peki, 2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri ne kadar? Kaba inşaat maliyeti nasıl hesaplanır?

İnşaat maliyeti 2016 nasıl hesaplanır?

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlendi. Peki, inşaat maliyeti ne kadar? İnşaat maliyeti 2016 nasıl hesaplanır?

Amortisman nasıl uygulanır?

Gayrimenkullerde duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmeler sebebiyle eskimesi ve değer kaybetmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman nasıl uygulanır?

Yazlıklarda emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi oranları büyükşehirde 2 katı olarak uygulanıyor. Buna göre normal yöredeki bir evin emlak vergisi binde 1 iken; büyükşehirde bu oran binde 2 olarak uygulanıyor. Peki, yazlıklarda emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Yatırım için gayrimenkul almayı düşünen yatırımcıların ilk baktığı kriterlerden biri, amortisman süresi olarak biliniyor. Peki, amortisman süresi nasıl hesaplanır?

normal amortisman nasıl hesaplanır Haberi

normal amortisman nasıl hesaplanır

Amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Yatırım için ev almayı düşünen yatırımcıların dikkat ettiği en önemli özelliklerden biri olan amortisman süresini,  yatırımın sağladığı kira benzeri gelirlerle kendisini geri ödeme süresi olarak anlatmak mümkün oluyor. 


Amortisman, geçmiş yıllardan devralınan sermaye mallarında meydana gelen aşınma ve eskimenin parasal değeri olarak biliniyor. 


Binalarda yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değer düşüşüne amortisman, yıpranma payına ise amortisman oranı deniyor. 


Amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Amortisman süresini hesaplamak için yatırımın bugünkü değerini, aylık kira gelirine bölmeniz gerekiyor. Örneğin 420 bin liraya aldığınız bir gayrimenkulün 2500 TL’lik aylık kira geliri var ise, 420000/2500=168 sonucu ortaya çıkıyor. 168 ayın yıllık ifadesi ise 168/12 hesaplamasıyla 14 yıla denk geliyor. 

Bu hesaplamada temel değer tabii ki gayrimenkulün fiyatı olarak karşımıza çıkıyor. Gayrimenkulün fiyatını da konumu,...