20 / 04 / 2024

Noter Satış

Noter Satış

2981 sayılı Kanunla belirlenen tapu tahsis belgesi ilgilisi olduğu kişiye üzerinde şahsi hak tanıyan bir belge oluyor. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüştürülmesini anlatıyor:

Tapu Tahsis Belgesi'nin tapuya dönüştürülmesi!

2981 sayılı Kanunla belirlenen tapu tahsis belgesi ilgilisi olduğu kişiye üzerinde şahsi hak tanıyan bir belge oluyor. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüştürülmesini anlatıyor:

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılır? İşte detaylar ve randevu alma süreci!

4 Temmuz 2023 tarihi itibariyle noterden gayrimenkul alım-satım işlemleri başladı. Konut, arsa ve dükkan gibi taşınmazların satışı artık noter aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Noterden gayrimenkul alım satım işlemleri için başvuru talebi ve randevu almak gerekiyor. 

Ev, arsa satışları artık çok daha hızlı yapılacak!

Ev, arsa gibi taşınmazların satış işlemleri artık Noter kanalıyla yapılacak ve çok daha hızlı tamamlanacak. Yeni düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başlıyor.

Gayrimenkullerini satışa çıkaracaklar, noterlerde sistem değişti! Bakın artık nasıl olacak!

Artık isteyenler, ev alım-satım gibi tapu işlemlerini, satış ve devir işlemlerini noter aracılığıyla gerçekleştirebilecekler. Bu işlemler için gereken tapu harcının hesaplanan miktarına ek olarak, belirlenen ek noterlik ücretini de ödemeleri gerekecek. Bu değişiklikle, tapu işlemlerinde yeni bir dön

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapuya yeni sahip olan kişiler, hisseli tapunun ne olduğunu, bir zararının dokunup dokunmayacağını ve hisseli tapu noter satışı olur mu? şeklinde sorulara yanıt aramaktadır.

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?

Tapu tek kişi adına olabileceği gibi birden çok kişi adına da olabilir. Bu tür tapulara hisseli tapu denir. Peki hisseli tapu noter satışı yapılır mı, Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir? İşte yanıtlar!

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapu, normal tapulara göre farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden hisseli tapusu olan kişiler bu konuda bilgi sahibi olmak istiyor. Hisseli tapu satışına dair detayları araştırıyor. Peki Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Tapu satışı için vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Çeşitli sebeplerle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Peki, Tapu satışı için vekalet ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte 2022 noter vekalet ücretleri!

Gayrimenkul alım satımlarında Noter devri başlıyor! Sektör nasıl etkilenecek? 

İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Turgay Gültekin, gayrimenkul alım ve satım işlemlerinin noterden gerçekleştirilmesi düzenlemesine ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte Gültekin'in o yazısı...

Peker GYO'nun Almanya'daki arsası 13.5 milyon Euro'ya satıldı!

Peker GYO'nun iştiraki olan Oxo Investment GMBH şirketinin Almanya'daki arsası 13 milyon 500 bin Euro'ya satın alındı. Arsanın satın alımı için noter sözleşmesi imzalanırken, yeni projeye başlanacağı açıklandı.

Arsa satışındaki noter hatasında tazminat istenebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında noter hatasında yapılabilecekleri kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Noter Satış Haberi

Noter Satış

Daha önce  de bahsettiğimiz gibi özellikle kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen 6306 sayılı yasa ile fazlasıyla gündeme gelen bir belge olan tapu tahsis belgesi aslında bir mülkiyet hakkı olmayıp imar ve gecekondu mevzuatı çerçevesinde belediye, hazine gibi idarelerin sahip oldukları taşınmazlar üzerinde 2981 sayılı yasa ile kişilere hak sahipliği tanıyan bir şahsi haktır. Bu belgenin çıkarılmasındaki en büyük ihtiyaç ise 2981 sayılı yasa ile herhangi bir taşınmazı olmayan, ekonomik olarak durumları kötü olan kişilere ait 10.11.1985 yılı öncesine ait yapılarının yasal hale getirilerek bir defaya mahsus olmak üzere kullandıkları meskene ait mülkiyet sahibi olmasını yani “konut” sahibi olmalarını sağlamak olmuştur. Aslında yasanın özü çok önemli olup Anayasa ile de güvence altına alınan mülkiyet hakkına geçişi ifade eder. Bu da...