20 / 04 / 2024

Noter

Noter

Vekalet için sağlık raporu alınmalı mı, nereden alınır? bu sorular sıklıkla sorulmaktadır. İşte vekalet konusuna dair öğrenilmek istenilenler!

Tapuda ana taşınmaz ne demektir?

Tapuda belli başlı bazı terimler vardır. Bunların hepsinin bir anlamı vardır. Peki Tapuda ana taşınmaz ne demektir? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Tapu işlemlerine birtakım sorular sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir?

Hisseli tapu tehlikeli mi? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmelidir? şeklindeki sorular hisseli tapuya sahip kişilerin sorduğu sorulardandır.

Tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapuda satış yapmak pek çok kişinin kafasında büyüttüğü konuların başında gelmektedir. Tapu dairesine gitmeden bu satış işlemi yapılabilir mi? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda yapılan işlemler, vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Taşınmaz mülklerin el değiştirmesine tapu devri adı verilmektedir. Peki Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu işlemleri için neler gerekli? Tapu işlemleri nasıl yapılır?

Tapu nedir, tapu işlemleri için neler gereklidir? soruları yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen detaylar!

Gayrimenkulü olanlar dikkat! Alım satım süreci değişti! Tapuda yeni dönem başladı! İşte detaylar!

Gayrimenkul sektörü yeni bir döneme giriyor. İşte tapuda yaşanacak yeni döneme dair detaylar!

Tapuda yeni dönem başlıyor! Ev alacak satacak herkes buraya! Resmen değişti

Tapuda yeni dönem başlıyor. Telekonferans ile gayrimenkul satış uygulaması vatandaşlar tarafından sevilince uygulamanın, hem yurt içinde hem de yurt dışında yaygınlaştırılması amacı ile çalışmalar hızlandırıldı. İşte detaylar…

Tapu için hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar!

Tapuda işleri olan vatandaşların sıklıkla sorduğu sorulardan biri “Tapu için hangi evraklar gereklidir?” İşte detaylar!

Tapu devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu devri nasıl yapılır, Tapu devri için gereken belgeler nelerdir? İşte merak edilenler!

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır? tapuya dair sorulan soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen detaylar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış işlemi yapacak vatandaşların sıklıkla sorduğu sorular arasında satış için tapuda hangi evraklar gerekir? bulunmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Bakanlık peş peşe açıkladı! 2023 noter işlemlerine kallavi zam geldi! Acilen göz atmak gerekiyor! Canınız yanmasın!

2023 ile birlikte zam haberleri de ardı ardına gelmeye başladı. Birçok farklı kaleme yapılan zamlar bu sefer de noter kağıtlarına yapıldı. İşte detaylar...

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapuya yeni sahip olan kişiler, hisseli tapunun ne olduğunu, bir zararının dokunup dokunmayacağını ve hisseli tapu noter satışı olur mu? şeklinde sorulara yanıt aramaktadır.

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapu, normal tapulara göre farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden hisseli tapusu olan kişiler bu konuda bilgi sahibi olmak istiyor. Hisseli tapu satışına dair detayları araştırıyor. Peki Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Üniversite mezunu olmak gerekmiyor! İş arayanların dikkatine! Noter personeli alımı başladı

Noterler Birliği bünyesinde Antalya’da 40 noter katibi alımı yapılacak. Lise, ön lisans ya da lisans mezunu adaylar başvuru yapabiliyor. İşte sürece dair tüm detaylar ve başvuruların yer aldığı iller haberimizde...

14-15 Temmuz nereler açık? 14 Temmuz noter, kargo, banka açık mı, kapalı mı?

Bankalar, kargo ve noterlerin çalışma durumu sorgulanıyor. 14-15 Temmuz nereler açık? 14 Temmuz noter, kargo, banka açık mı, kapalı mı? İşte detaylar!

Evini müteahhite vereceklere şok! Noter ve tapuda bunlara dikkat!

Alzheimer hastası olan gayrimenkul sahipleri için noter ve tapu işlemleri nasıl yürütülür? Alzheimer hastası kişiler kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapabilir mi? İşte ayrıntılar...

Noter vasiyetname ücreti 2022!

Noterler, yaptıkları vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemesinden belli tutarda harç tahsil ediyor. Peki, noter vasiyetname ücreti 2022 ne kadar?

Noter ücretleri 2021!

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılı Noterlik Ücret Tarifesi belli oldu. İşte noter ücretleri 2021...

Veraset ilamı noter ücreti 2021!

Mirasçılık belgesi veya veraset ilamı ile miras bırakanın ölümünden sonra geriye yasal olarak bıraktığı mirasçıları ve bu mirasçıların pay oranlarını gösteriyor. Veraset ilamı noter ücreti 2021 ne kadar? İşte veraset ilamı harcı 2021...

Arsa satışındaki noter hatasında tazminat istenebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında noter hatasında yapılabilecekleri kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Noter işlemleri internete taşındı!

'e-Noter' uygulamasıyla Türkiye Noterler Birliği'nin internet sayfasından 7 gün 24 saat cep telefonu, bilgisayar üzerinden üyelik şartı aranmadan randevu yapılabilecek. Uygulama ile noterliklere gitmeden ihbarname, ihtarname, çeviri gibi işlemler 'e-İmza' ile yapılacak.

Noter randevuları internet üzerinden alınacak!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, noterliklerde randevu işlemlerin artık internet üzerinden yapılacağını duyurdu. Gül, ek olarak e-Noter uygulaması üzerinden işlem de yapılabileceğini dile getirdi. 

Noter satışı ile arsa alınabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, '2012‘de dedemden noter satışlı arsa aldım. Psikiyatri doktor raporu var. Amcam ve halamlar tarafından aldığım arsa bozulabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Noter Haberi

Noter

Bir iş için başka bir kişiye vekalet verilmek istendiğinde veya sahip olunan bir taşınmazı bir başkasına bağışlama durumunda kişilerin karşısına çıkmaktadır. Ancak vekalet için de bazı şartlar yerine getirilmelidir. Onlardan biri de sağlık raporudur. Peki Vekalet için sağlık raporu nereden alınır?

İşte merak edilen ayrıntılar…

VEKALET NEDİR?

Vekalet; bir kişinin başka bir kişiye kendi adına iş yapabilmesi, o kişiye iş yaptırabilmesi için verdiği resmi bir yetkidir. Kişinin kendi isteği ve rızası ile başkasını kendi yerine koyması olarak da adlandırılır.

VEKALET İÇİN SAĞLIK RAPORU NEREDEN ALINIR?

Vekalet için sağlık raporu alınmalı mı yoksa alınamamalı mı? konusunda kafa karışıklığı bulunmaktadır. Genel kanı 65 yaş ve üzeri kişilerin noterde ve tapu sicil dairelerinde yapacakları her işlemde sağlık raporu almaları gerektiği doğrultusundadır. Ancak bu konuda yapılan düzenlemeler...