29 / 03 / 2024

noterde yapılmayan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi

noterde yapılmayan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi

Posta yazarı Tamer Heper 'Haziran'da 317 bin TL bedelle noter onaysız inşaat şirketinden, 150 bin TL peşinat, Ocak 2021’de 167 bin TL kredi olarak daire sözleşmesi yaptık. Bu durumda sözleşmeyi feshetsem ne kadar zararım olur?' sorusunu cevapladı.

İskan sorgulama nedir? Nasıl yapılır?

Yapı ve gayrimenkul sektöründe en çok karşılaşılan terimlerden biri de iskandır. İskan, yapının oturum iznini belgeleyen bir evraktır. Bu nedenle yapı sahiplerinin alması önemlidir. Eğer iskan belgeniz varsa sorgulamanız gerekir. Peki iskan sorgulama nedir ve nasıl yapılır?

Bilgiçler Yapı: Ticari gayrimenkul yatırımcısında yavaşlama yok!

İstanbul’da, dükkan ve ofislere talep artıyor. Gayrimenkul sektöründe, konut satış rakamlarında düşüş olurken, ticari gayrimenkul üreten markalı projelerde hareketlilik devam ediyor.

Asutay Grup Yapı Ve Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asutay Grup Yapı Ve Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Elif Kurt ve Serkan Tohan ortaklığında kuruldu.

Çalışanların maaşlarına asgari ücret düzenlemesi! Zam yapılmayanın da maaşı artacak! İşte o artış rakamları...

Geçtiğimiz sene başlayan yeni vergi sistemiyle, asgari ücrete yapılan artıştan ücret ve maaş geliri elde eden diğer çalışanlar da faydalanabilecek. Peki çalışanların maaşları ne kadar artacak? 

Öztürk Yapıtek Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Öztürk Yapıtek Gayrimenkul Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Selim Öztürk tarafından kuruldu.

Gündoğan Makine Yapı Ve Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Gündoğan Makine Yapı Ve Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Gündoğan ve Erdem Gündoğan ortaklığında kuruldu.

Dunia Yapı Ve Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Dunia Yapı Ve Gayrimenkul Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatıma Samıre ve Saıd Samıre ortaklığında kuruldu.

Cebeci Oksijen Yapı Ve Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Cebeci Oksijen Yapı Ve Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Türelcan Cebeci tarafından kuruldu.

Vm Yapı Grup Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vm Yapı Grup Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Volkan Marhan tarafından kuruldu.

Noterde yapılan ikinci el araç satış sözleşmesi zammına sektörden tepki!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el araç satışında, noterde yapılan satış sözleşmesinin yüzde 122 zamlanması sektörde tepkilere neden oldu.

Azu Yapı Teknik Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Azu Yapı Teknik Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Dumlu tarafından kuruldu.

Agit İnşaat Yapı Ve Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agit İnşaat Yapı Ve Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 3 milyon TL sermaye bedeli ile Erdoğan Gürel tarafından kuruldu.

Efe Yapım Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Limited Şirketi kuruldu! 

Efe Yapım Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Kadir Aceroğlu ve Turgut Akdağ ortaklığında kuruldu.

noterde yapılmayan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi Haberi

noterde yapılmayan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi

Posta yazarı Tamer Heper 'Haziran ayında 317 bin lira bedelle noter onaysız inşaat şirketinden, 150 bin lira peşinat, Ocak 2021’de 167 bin lira da kredi olarak daire sözleşmesi yaptık. Fakat şu anda krediler çok yükseldi, daha da yükseleceğe benziyor. Çektiğim kredi faizi çok yüksek olacak, ben bu kadar olacağını düşünemedim. Arabamı haziran ayında sattım, sadece arabadan 40 bin lira zararım var şu anda. İnşaat şirketi sözleşmeyi iptal edersem, verdiğim parayı 6 ay sonra ödeyeceğini söylüyor. Bir de ceza ödeyecekmişim. Bu durumda sözleşmeyi feshetsem ne kadar zararım olur?' sorusunu yanıtladı.

Haziran ayında 317 bin lira bedelle noter onaysız inşaat şirketinden, 150 bin lira peşinat, Ocak 2021’de 167 bin lira da kredi olarak daire sözleşmesi yaptık. Fakat şu anda krediler çok yükseldi,...