25 / 04 / 2024

nükleer santral türkiye

nükleer santral türkiye

Ön etüt çalışmalarına başlanan 3. ve 4. nükleer santrallerin ihalelerinde, uzun menzilli füzede oldugu gibi ortak üretim şartı aranacak. Türk mühendisler süreçte aktif görev alacak...

Rusların gayrimenkulde tercihi Türkiye!

Rus vatandaşlar Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarını artırdı. Türkiye'de Rus vatandaşların gayrimenkul yatırımları geçen seneye göre yüzde 60 yükseldi.

Akkuyu Nükleer Santral'in inşaatında vinç devrildi!

Mersin'in Gülnar ilçesi'ne bağlı Büyükeceli'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral inşaat alanında iddiaya göre kule vinç devrildi. 

Brexit, hem Birleşik Krallık'ın hem de Türkiye'nin zararına!

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, "Brexit, hem AB'nin hem bana göre Birleşik Krallık'ın hem de Türkiye'nin zararına." dedi.

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Dönüşüm Projesi Türkiye’ye örnek olacak!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta yaptığı açıklamada “Mahalle konseptinde ve yatay mimari görünümündeki Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye’ye örnek bir proje olacak” dedi.

3. nükleer santral için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, 3. nükleer santral için çalışmaların başladığını açıkladı.

Nükleer santral inşaatı 14 bin kişilik istihdam sağlayacak!

Nükleer Sanayi Derneği Kurucu Üyesi Tuncer, nükleer santral projelerinin sadece inşaat sürecinde, reaktörlerin tasarımına bağlı olarak 12 ile 14 bin kişi istihdam sağlanabildiğini bildirdi.

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

Sinop'a yapılacak nükleer santral, 8 milyar dolarlık iş fırsatı sunacak!

Sinop'ta yapılacak Türkiye'nin ikinci nükleer santral projesinde yerli sanayiciyi 8 milyar dolarlık iş fırsatı bekliyor.

Türkiye Varlık Fonu mega projelere finansman sağlayacak!

Torba yasa ile mega projelere kaynak sağlayacak Türkiye Varlık Fonu kuruluyor. Fon ile otoyollar, Kanal İstanbul, üçüncü köprü ve havalimanı nükleer santral gibi büyük altyapı projelerine finansman sağlanacak.

Çin’den İngiltere’ye nükleer santral çağrısı!

İngiltere’nin güneyinde Hinkley Burnu’nda inşa edilmesi planlanan nükleer santral projesinin yatırımcılarından Çin’in İngiltere Büyükelçisi Liu Xiaoming projenin bir an evvel onaylanması için İngiliz Hükümetine çağrıda bulundu.

Akkuyu Nükleer Santrali için acele kamulaştırma!

Mersin’de kurulacak Akkuyu Nükleer Santralı’nı şebekeye bağlayacak yüksek gerilim hattında ihtiyaç duyulan taşınmazlar için kamulaştırma kararı alındı. İşte Resmi Gazete’de yayımlanan karar..

Türkiye, üçüncü nükleer santral için yer tespit çalışmalarına hız verdi!

İlk iki nükleer santralle ilgili süreçleri devam ettiren Türkiye, üçüncü santral için de yer tespit çalışmalarına hız verdi. Marmara'ya inşa edilmesi beklenen santral için Amerikalı ve Çinli şirketler çalışmalara şimdiden başladı.

nükleer santral türkiye Haberi

nükleer santral türkiye

Akkuyu ve Sinop’ta kurulacak Türkiye’nin ilk nükleer santrallarının inşa süreci için geri sayım sürerken Başbakan Erdoğan’ın Rusya dönüşü işaretini verdiği üçüncü ve dördüncü nükleer santralların için de ön etüt çalışmaları başlatıldı. İhale süreci tamamlanarak 2023 yılına kadar inşa sürecine geçilmesi hedeflenen üçüncü nükleer santral projesi ile 2030’a kadar inşaa sürecinin başlatılması planlanan dördüncü nükleer santral projesinde, Çin’le ön mutabakata varılan “Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi” ihalesinde olduğu gibi ortak üretim şartı aranacak.  Yeni nükleer santralların, planlama, inşa ve enerji üretimi gibi tüm aşamalarında, Türk mühendisleri çalışacaklar. Projelerin, planlamadan üretime kadar her aşaması, ihaleyi üstlenecek yüklenici firmanın yanı sıra, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ve TÜBİTAK’la birlikte yürütecek. 


ÜNİVERSİTESİ DE KURULACAK 


Sinop’ta sismik araştırma çalışmaları devam eden nükleer santral ihalesini Fransa ile...