20 / 04 / 2024

odabaşı köprüsü mimar sinan

odabaşı köprüsü mimar sinan

Mimar Sinan'ın Güneşli'deki 5 asırlık köprüsü ihmalden çürüyor. Her gün yanından binlerce aracın geçtiği Mimar Sinan'ın Halkalı-Güneşli kavşağındaki az bilinen eserlerinden Odabaşı Köprüsü ihmalden çürüyor...

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Mimar Michel Virlogeux, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü anlattı!

Türkiye’nin gözbebeği Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul’a ayrı bir renk kattı. Hem projenin büyüklüğü hem de köprünün mimari estetiği, görenleri büyülüyor. Dünyaca ünlü, Köprü Üstadı olarak anılan mimar Dr. Michel Virlogeux ile konuşuldu.

Dünyanın en yüksek cam köprüsü Çin'de açıldı!

Dünyanın en yüksek ve en uzun cam zeminli köprüsü Çin'in Hunan eyaletinde açıldı. İsrailli mimar Haim Dotan tarafından tasarlanan köprü 3.4 milyon dolara mal oldu.

İZEYAP’tan Mimar Sinan Köprüsü açıklaması!

İzmit Evleri ve Tarihi Koruma ve Yaşatma Derneği (İZEYAP), Mimar Sinan Köprüsünün bir bölümünün Yeni Cuma Camiinin görüntüsü kapatması dolayısıyla yıkılması ile alakalı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü'nde yıkım çalışmaları sürüyor!

Yeni Cuma Camii’nin siluetini bozduğu gerekçesiyle bir bölümünün yıkımına başlanan Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü’nde çalışmalar sürüyor.

Bosna Hersek Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü restore edildi!

Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü'nde, 5 yıldır süren restorasyon çalışmaları sona erdi. Şanlı, projeyle köprünün onarım ve bakımının yaklaşık 5 milyon avroya mal edildiğini söyledi.

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü'nün kolonları yarıldı!

E-5 Karayolu üzerinde bulunan Edirne-Büyükçekmece istikametindeki Mimar Sinan Köprüsü'nün taşıyıcı kolonlarında yarılmalar başladı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, köprünün yıkılarak yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü’nü İBB onaracak!

Hasan Akgün’ün çökme tehlikesi olan Mimar Sinan Köprüsü’nün bir an önce yenilenmesini isteyerek, Kolon ve kirişlerde yarılmalar var. İ.B.B Ulaşım Daire başkanlığı Ulaşım Koordinasyon müdürlüğü köprünün onarımını sağlayacak.

Justinianus Köprüsü'ne çevre düzenlemesi yapılacak!

Sakarya'da mimarî yapısının sırrı henüz çözülemeyen ve altından akan nehre ne olduğu sorusu halen cevaplanamayan Justinianus Köprüsü, Marmara Depremi'nde hasar görmesine rağmen bugüne kadar onarılamadı.

Justinianus Köprüsü restorasyonla turizme kazandırılacak!

Sakarya’da mimarî yapısının sırrı henüz çözülemeyen ve altından akan nehre ne olduğu sorusu halen cevaplanamayan Justinianus Köprüsü, Marmara Depremi’nde hasar görmesine rağmen bugüne kadar onarılamadı.

Drina Köprüsü'nde restorasyon çalışmaları başlıyor!

Türkiye, Mimar Sinan'ın ölümsüz eseri Drina Köprüsü'nü restore edecek. UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'ne aldığı köprü, 436 yıldır ayakta kalmaya çalışıyor..

Uzunköprü Unesco'nun en uzun taş köprüsü olacak!

Dünyanın en uzun taş köprüsü olan Uzunköprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınması çalışmalara başlandı. Osmanlı padişahlarından II. Murat döneminde mimar Muslihiddin'e yaptırılan köprü, 1443 yılında tamamlanarak hizmete açılmış.

Dilovası'ndaki Dilderesi Köprüsü yok oluyor!

‘Dilderesi Köprüsü’ yok oldu olacak. Halk arasında Mimar Sinan Köprüsü olarak da anılan tarihi Dilderesi Köprüsü, 600 yıl boyunca herhangi bir restorasyon görmeden bir kaç çizik ile günümüze geldi.

odabaşı köprüsü mimar sinan Haberi

odabaşı köprüsü mimar sinan

2009'daki sel felaketinde, Basın Ekspres Yolu Halkalı dönüşünde sel sularının 2 metreyi bulması üzerine köprü zarar gördü. Selin üzerinden 4 yıl geçti ancak köprüyle alakalı herhangi bir proje ve çalışma yapılmadı. 


"KAVŞAKLAR ARASINDA SIKIŞIP KALAN 5 ASIRLIK ESER" 


TARİHÇİ ve Mimar Sinan'ın eserleri üzerine araştırma yapan Osman Doğan, 17 yıl Osmanlı Devleti'ne yeniçeri olarak hizmet eden Mimar Sinan'ın, katıldığı seferlerin güzergahı üzerindeki şehirleri ve mimari eserleri görme, inceleme fırsatı bulduğunu, ilerleyen yıllarda da gördüklerini tecrübe etme fırsatı yakaladığını söyledi. Mimar Sinan'ın devlet adamlarınca yaptırılan inşaatlarda çalışarak dülgerlikten yapı ustalığına kadar çıktığını aktaran Doğan, Sinan'ın 1538'de başmimarlığa tayin edildiğini, vefatına kadar 50 yıl bu makamda hizmet verdiğini, Kanuni Sultan Süleyman, Sultan II. Selim ve Sultan III. Murad'ın saltanat devirlerine hakim olan Osmanlı...