20 / 04 / 2024

ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri

ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ODTÜ’lü şehir planlayıcı adaylarını konuk etti. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerine Bafra Öğretmen Evi’nde Belediye İmar Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilçe hakkında brifing verildi.

İzmir Yaşar Üniversitesi 3 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Üyesi alıyor!

İzmir Yaşar Üniversitesi 3 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Üyesi alıyor. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu’na alım yapılacak. İşte kadro ilanının detaylar…

İklim değişikliği ile mücadelede kentsel tasarım büyük önem taşıyor!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, kentsel tasarımın doğru yapılması ile iklim değişikliğinin yaratacağı zararlarının önüne geçilebileceğini dile getirdi. 

Başak Cengiz'in ismi Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi!

İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz'in adı, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi...

İstanbul depreminde süre kısalıyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Neotektonik ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Haluk Selim, 17 Ağustos depreminin 22'nci yıldönümünde Türkiye'de deprem riskiyle karşı karşıya olan bölgelere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 

Van iç havzasındaki büyük barajlar deprem riski altında uyarısı!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tosun, Van iç havzasındaki büyük barajların deprem riski altında bulunduğunu dile getirdi.

Üniversite öğrencilerinden Uygarlık Tarihinde Mimarlık sergisi!

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri kültür sanat faaliyetlerini online platforma taşıdı. Öğrencilerin ortaya çıkardığı projeler arasında "Mimarlıkta Disiplinler Arası Yaklaşımlar", "Tarihi Kentsel Dokuda Çağdaş Tasarım" ve "Uygarlık Tarihinde Mimarlık"  başlıklı ürünle

Büyükçekmece Belediyesi ve Arel Üniversitesi’nden ortak dönüşüm projesi!

Büyükçekmece Belediyesi, İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile kentsel dönüşümde ortak bir projeye imza attı.

İç mimarlık bölümünün Mimarlık Fakültesinden ayrılması TBMM'de!

İç mimarlık bölümünün Mimarlık Fakültesinden ayrılma gerekçesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ok, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne 60 öğrenci alacak!

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Mimarlık Fakültesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için 60 öğrenci alacak. Fakültenin öğretim dili yüzde 30 İngilizce olacak.

'Genç Mimar Nasıl İş Bulur' paneli yarın Işık Üniversitesi'nde!

Yapı Dergisi işbirliği ile Işık Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından gerçekleşen “Genç Mimar Nasıl İş Bulur?” paneli yarın saat 14:00'te Üniversitesi Şile Kampüsü’nde düzenlenecek.

Tekirdağ Büyükşehir'den Mimarlık bölümü öğrencilerine destek!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerine yönelik tanıtım gezisi düzenledi.

ERÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Veysel Aslantaş hakkında soruşturma!

Kayseri ERÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Veysel Aslantaş, 10 Kasım'da Atatürk'ün 80'inci ölüm yıl dönümünde sosyal medyadan yaptığı paylaşım tepki çekmişti. Aslantaş, hakkında ERÜ Rektörlüğü'nce idari soruşturma başlatıldı.

Kartal’ı tasarlayan mimarlık öğrencileri projelerini Altınok Öz’e sundu!

Doğuş Üniversitesi’nden 120 Mimarlık Fakültesi öğrencisi, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e, Kartal’la ilgili hazırladıkları kentsel tasarım projelerini sundular. 

ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri Haberi

ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri


Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ODTÜ’lü şehir planlayıcı adaylarını konuk etti. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerine Bafra Öğretmen Evi’nde Belediye İmar Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilçe hakkında brifing verildi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama 4. Sınıf öğrencileri bu yıl planlamalarına Samsun bölgesini seçerek çalışmalarına başladı. ODTÜ’lü öğrenciler Samsun ve bütün ilçeleri gezerek bölge hakkında bilgi sahibi oluyor. Öğrenciler, hocaları nezaretinde bölgenin sosyal, kültürel durumları, imar ve çevre düzeni planları hakkında bilgi alarak bir çalışma gerçekleştirecekler.

ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Çağatay Keskinok Samsun’a ve ilçelerine gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında bilgi verdi. Keskinok konuşmasında “Şehir ve Bölge Planlama Bölümümüzün dördüncü sınıf öğrencileri için 2016-2017 ders yılında çalışma alanı olarak Orta Karadeniz Bölgesi...