06 / 12 / 2025

odtü öğrencileri kot yalıtım malzemesi

odtü öğrencileri kot yalıtım malzemesi

ODTÜ'lü öğrenciler, kot kumaşını yalıtım malzemesi olarak kullanıp tasarladıkları akıllı evle ABD Enerji Bakanlığı'nca enerji verimli binaların üretilmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya katılacak...

ODTÜ'lü öğrenciler Samsun'u planladı!

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, Samsun için hazırladıkları projeleri tamamladı.

ODTÜ Mimarlık öğrencilerinden Mehmet Kocadon’a ziyaret!

ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ile son sınıf öğrencileri, Bodrum’daki Çatal Ada’da başlattıkları öğrenci projesi kapsamında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri Bafra'da!

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ODTÜ’lü şehir planlayıcı adaylarını konuk etti. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerine Bafra Öğretmen Evi’nde Belediye İmar Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilçe hakkında brifing verildi.

ODTÜ girişindeki araziye ne yapılacak?

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide yapılan periyodik çalışmalar merak konusu oldu. ODTÜ, ağaçlık alandaki birçok ağacı kendisi keserek boş bir alan oluşturdu.

Hatay MKÜ, Mimarlık Fakültesi öğrencileri strüktür tasarlayıp inşa ettiler!

Hatay MKÜ'ye bağlı Mimarlık Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri ders kapsamında birbirinden güzel strüktürler tasarladılar. Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencileri, Temel Tasarım Dersi kapsamında strüktür tasarladılar

ODTÜ'de mescid inşaatı hızla sürüyor!

ODTÜ'de öğrencilerin namazlarını daha rahat kılabilmesi için inşa edilen mescitteki abdest alma yerleri, ısıtma ve aydınlatma işleri tamamlandı.

ODTÜ’nün yeni mescidi Şubat'ta açılacak!

ODTÜ yerleşkesinde gerginliğe yol açan ve inşaat çalışmaları süren hazırlık okulu yakınındaki mescidin, 20 gün içinde hizmete girmesi planlanıyor.

ODTÜ 2. yol dava karmaşası!

ODTÜ arazisinden geçirilmesi planlanan tek güzergah var. Bunlardan birinci etabı, ODTÜ ormanı ile 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerinden geçerek Eskişehir Yolu ile Konya Yolu'nu, birbirine bağlaması planlanan ODTÜ Yolu projesi.

ODTÜ'de dönem proje konusu kentsel dönüşüm oldu!

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin dönem proje konusu Adana oldu. ODTÜ Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencilerinin jüri çalışması 7-8 Ocak 2016 tarihlerinde Ankara'da ODTÜ Mimarlık Kampüsünde yapıldı.

ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları protesto edildi!

Burdur'da bir grup, ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliği protesto etti. "Peygamber'in izinde bir gençlik" yazılı pankart açan gruptakiler, Türk bayrakları taşıdı.

ODTÜ arazisine AVM yapılacak mı?

ODTÜ' de, Bilkent yolu ve Eskisehir yolu köşesindeki ODTÜ arazisi içinde hafriyat çalışmasının hız kazanması ve alanın kelleşmesi fotoğrafları bazı soru işaretlerini gündeme getirdi.

Melih Gökçek ODTÜ'nün ağaç katliamına sert çıktı!

30 dönümlük arazi üzerindeki ağaçları kesen ODTÜ yönetiminin, katliamları öğrenciler uyuduktan sonra gece geç saatlerde yaptığı öğrenildi

Mimarlık öğrencileri yeni döneme hazırlanıyor!

Mimarlık öğrencileri Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde yeni dönem çalışmalarının koordinasyonu için bir araya geldi.

odtü öğrencileri kot yalıtım malzemesi Haberi

odtü öğrencileri kot yalıtım malzemesi

     ODTÜ'lü öğrenciler, kot kumaşını yalıtım malzemesi olarak kullanıp tasarladıkları akıllı evle, ABD Enerji Bakanlığı'nca enerji verimli binaların üretilmesini amaçlayan Solar Decathlon yarışmasına katılacak. 

     Yalıtımı ve iç dekorasyonunda toplam bin 500 kot kullanacak ev, Çin'de inşa edilerek halkın ve jürinin beğenisine sunulacak. 

     Proje ekibinden ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi İrem Buluş, AA muhabirine, ilki ABD Enerji Bakanlığı'nca 2002'de yapılan Solar Decathlon yarışmasının, 2005'ten itibaren de iki yılda bir düzenlendiğini söyledi. 

     Yarışmaya, dünya genelindeki başvurular arasından 20 takımın, 10 kategoride sınanarak seçildiğini anlatan Buluş, yarışmanın amacının, enerjisini tümüyle güneşten alan ve verimli kullanan, düşük maliyetli, çekici akıllı ev tasarlamak, üretmek ve işletmek olduğunu dile getirdi. 

     Yarışmanın ülkeler arasındaki popülaritesinin artmasıyla Avrupa ve Çin...