27 / 04 / 2024

Office Pan Mimarlık çelem loft projesi

Office Pan Mimarlık çelem loft projesi

Office Pan Mimarlık'ın Çelem Loft projesi Kadıköy Suadiye'de inşa edildi. 2+1 ve 3+1 daire tiplerinden oluşan projenin inşaat çalışmaları bu yıl bitti.

İz Design Office Mimarlık Tasarım Ve Uygulama Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İz Design Office Mimarlık Tasarım Ve Uygulama Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Ahmet Emirahmetoğlu ve Gözde Emirahmetoğlu ortaklığında kuruldu.

727 Design Office Tasarım Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

727 Design Office Tasarım Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  250 bin TL  sermaye bedeli ile Ahmet Can Güzey ve Tunç Koç tarafından kuruldu.

Trend Home Office Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trend Home Office Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik’te  100 bin TL sermaye bedeli  Kadir Gültepe tarafından kuruldu.

Pan Taahhüt İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pan Taahhüt İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İlayda Karaca tarafından kuruldu. 

Office Pan Mimarlık'tan Çelem Loft projesi!

Office Pan Mimarlık'ın Çelem Loft projesi Kadıköy Suadiye'de inşa edildi. 2+1 ve 3+1 daire tiplerinden oluşan projenin inşaat çalışmaları bu yıl bitti.

Office Wa Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Office Wa Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Mahmuthan Çakır, Abdurrehim Çakır,Mehmet Koç ve Erdoğan Solmaz ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile Beşiktaş'da 4 Haziran'da kuruldu.

Ofis Pan Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ofis Pan Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Cihan Sevindik tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 26 Mayıs'ta kuruldu.

Gigo Tasarım Mimarlık şirketi kuruldu!

Gigo Tasarım Mimarlık İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kurdu

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden mimarlık yarışması!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin desteğiyle üçüncü mimarlık yarışmasını düzenliyor

Bina Mimarlık Mühendislik şirketi kuruldu!

Bina Mimarlık Mühendislik Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kurdu

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği işbirliğiyle VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi başlıyor!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi”nin ilk sergisi Mutluluk Fabrikaları, Mimar Saitali Köknar'ın küratörlüğü ve Pelin Derviş'in koordinatörlüğüyle, 7 Şubat'ta Galeri Işık Teşvikiye'de açı

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'yı Ömerler Mimarlık tasarladı!

Ömerler Mimarlık'ın İstanbul Ataşehir'de projesini tamamladığı “Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena”, NBA kalitesini Türkiye'ye taşıdı.

Selçuklu Kongre Merkezi, Tabanoğlu Mimarlık tarafından tasarlanıyor!

Konya Selçuklu Belediyesi, 50 milyon liraya mal olacak bir kongre merkezi yaptırıyor. Selçuklu Kongre Merkezi'ni dünyadaki 100 büyük mimarlık ofisi içinde yer alan Türk şirketi Tabanlıoğlu Mimarlık Ofisi tasarladı

Office Pan Mimarlık çelem loft projesi Haberi

Office Pan Mimarlık çelem loft projesi

İstanbul’un önemli ulaşım güzergahlarından birisi olan Bağdat Caddesi, asal işlevi dışında sosyalleşme ve karşılaşma mekanı olarak da karşımıza çıkmaktadır. Sosyal sürdürülebilirliğin yanı sıra, ekonomik sürdürülebilirliğin de gerçekleşmesi için kent çapında süre gelen dönüşüm programları, söz konusu aks boyunca yoğunlaşmaktadır. Bu koşul ve olanaklar çerçevesinde, mal sahipleri ve yatırımcı firma için mevcut yapıyı dönüştürmek fikri oldukça cazip hale gelmektedir.


Bağdat Caddesi ve Öncü Sokağının kesiştiği noktada yer alan tasarım alanı, bu ulaşım ağını kullanan kent kullanıcıları için görsel ve fiziki anlamda önemli bir röper noktası teşkil etmektedir. Ek olarak yüksek gabari özelliğiyle de denizden ve kentin farklı noktalarından algılanabilir niteliktedir.


Tasarımın ana kurgusu, rantsal dönüşüm yerine sosyal ve ekolojik sürdürülebilirlik döngüsü doğrultusunda şekillenmiştir. Bu bağlamda tercih edilen pasif ekolojik sistem çözümlemeleriyle de,...