24 / 04 / 2024

Ofis Piyasası Üçüncü Çeyrek Raporu 2018

Ofis Piyasası Üçüncü Çeyrek Raporu 2018

İstanbul Ofis Piyasası Üçüncü Çeyrek Raporu açıklandı. Verilere göre, aylık kirası metrekare başına 24.24 dolardan, 23.56 dolara geriledi.

Emlak piyasasındaki duyarlılık kötüleşiyor! Küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor!

Gündemden düşmeyen emlak piyasasındaki duyarlılık daha da kötüleşirken, küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

İstanbul'da ofis boşlukları azalıyor, yeni stok eklenmiyor! 

İstanbul Ofis Pazarı’nın 2023 dördüncü çeyrek dönemi verilerine göre, Merkezi İş Alanı olarak tanımlanan bölgelerdeki A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 13,2, B sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı ise yüzde 9,2 oldu.

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu!

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu. Türkiye; 50 milyar dolar büyüklüğündeki ikinci el araç pazarıyla Avrupa'da İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ardından dördüncü sırada yer edindi.

Kriz kahini, kripto piyasasını yerden yere vurdu! Roubini’den Binance CEO'suna zehir zemberek sözler!

Dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, dünyanın en büyük üçüncü kripto borsası olan FTX'in çökmesinin ardından kripto varlık piyasasını adeta yerden yere vurdu. Roubini, aralarında Binance'in de yer aldığı piyasanın büyük oyuncuları için “yozlaşmış” ifadesini kullandı.

İstanbul'da kira fiyatları dudak uçuklattı! En pahalı ofis kirası nerede?

PROPIN tarafından hazırlanan ve 2021'in Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan 'İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2021 Dördüncü Çeyrek Raporu' yayınlandı. Raporda, İstanbul'da en yüksek kira istenilen yer belli oldu. İşte İstanbul'daki ofis piyasası ve kira fiyatları...

İstanbul ofis piyasasında son durum ne oldu?

Colliers International tarafından 2021 sonbahar kış İstanbul Ofis Piyasası raporu yayınlandı. 

İstanbul'daki en yüksek ofis kirası hangi ilçede?

PROPIN tarafından hazırlanan ve 2021 Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan 'İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2021 Üçüncü Çeyrek Raporu' yayınlandı. Rapora göre, İstanbul'da en yüksek kira istenilen yer MİA’da yer alan Levent oldu. 

Rusya'da emlak piyasası hareketlendi!

Rusya emlak piyasasında ofis, ticari emlak ve street retail segmentlerinde koronavirüs salgının ardından canlanmanın devam ettiği belirtiliyor.

New York'ta kiralık ofis sayısı artışta!

İnşaat şirketleri birçok yeni ofis inşa ederken New York’taki kiralık ofis sayıları her geçen gün artış gösteriyor.  New York’taki ofis piyasasında toparlanma sürecinde yeşil ışık yandı.

Ofis tercihlerinde hangi kriterler değişti?

Kovid-19 salgınının en çok etkilediği sektörlerden biri ofis pazarı oldu. Peki salgınla birlikte ofis piyasasında neler değişti? İşte detaylar...

İstanbul'da ofis piyasası Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

Colliers International tarafından 2021 ilkbahar yaz İstanbul Ofis Piyasası raporu yayınlandı. 

İstanbul'da en yüksek ofis kirası hangi ilçede?

PROPIN İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 1. Çeyrek 2021 Raporu yayımlandı. Peki İstanbul'daki ofis piyasasında son durum ne? En yüksek kira hangi ilçede isteniyor? İşte detaylar...

Ofis pazarı sil baştan değişiyor!

GYODER’in, sektördeki son gelişmeleri değerlendirmek ve mevcut sorunlara çözüm bulmak amacıyla hayata geçirdiği ‘GYODER Çözüm Platformu’nun 6'ncı toplantısı gerçekleştirildi. toplantıda, ofis alanlarında pandeminin de etkisiyle hızlanan değişim konuşuldu.

Ofis Piyasası Üçüncü Çeyrek Raporu 2018 Haberi

Ofis Piyasası Üçüncü Çeyrek Raporu 2018

İstanbul'da yılın üçüncü çeyreğinde, A sınıfı ofislerin doluluk oranı Avrupa yakasında yüzde 0.04, Anadolu yakasında yüzde 1.42 arttış gösterdi. Metrekare başına aylık kiralar sırasıyla 0.68 ve 1.33 dolara geriledi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, gayrimenkul hizmetleri firması Colliers’in İstanbul Ofis Piyasası Üçüncü Çeyrek Raporu açıklandı. Buna göre, bir önceki çeyreğe göre, Avrupa yakası A sınıfı ofislerin doluluk oranı yüzde yüzde 59.2’den yüzde 59.36’ya artaken, ortalama aylık kirası metrekare başına 24.24 dolardan, 23.56 dolara düştü. Anadolu yakasında da A sınıfı ofislerin bir önceki çeyrekte yüzde 67.34 olan doluluk oranı 69.92’ye artarken, metrekare başına aylık kirası 18.77 dolardan, 17.40 dolar olarak gerçekleşti.

Rapordaki değerlendirmeler şu şekilde:
Özellikle son iki yıllık dönemde kontrat yenileme sayısının hacmen yeni kiralamalar kadar çok olması sebebiyle, doluluk...