18 / 04 / 2024

Okul kantini KDV muafiyeti

Okul kantini KDV muafiyeti

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile okul kantinlerinin kiralanmasına KDV muafiyeti geldi..

Milyonları şoke edecek haber! KDV borcunuz olabilir! Acilen göz atın!

KDV oranlarında yapılan zamlar okul ücretlerine ek zam olarak yansıdı. Okul yönetimleri, okulların açılıp taksit ödemelerinin başlaması ile beraber yeni faturaları yüzde 10 KDV ekleyerek kesmek zorunda kaldı. Okul ücretini taksitli ödeyen veliler, gelecek aylarda her taksitten sonra KDV de ödeyecek.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan okul kantini kiralarına düzenleme önerisi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, okul kantinlerinden bir süre kira alınmaması, kiralardan stopaj vergilerinin kaldırılmasını önerdi.   

Özel okul ücretlerindeki KDV veliye geri ödenebilir!

Gelir İdaresi Başkanlığı 1 Eylül itibariyle yüzde 8'den yüzde 1'e indirilen özel okul ücretlerindeki KDV'nin fatura kesilmiş olsa bile veliye geri ödeneceğine dair açıklama yaptı.

Velilere KDV indirimi uyarısı!

Eğitim ve öğretim hizmetlerinde KDV oranının yüzde 8'den 1'e indirilmesinin ardından, özel okullarca okul ücretinin yeni KDV oranı üzerinden yeniden hesaplanması, aradaki farkın velilere iadesinin sağlanması gerektiği bildirildi.

Okul inşasına KDV muafiyeti!

Binali Yıldırım Anaokulu ve İlkokulu açıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Binali Yıldırım: “Okul yaptırdığınız zaman KDV'den muaf oluyorsunuz.”dedi.

Avrasya GYO Çarşamba'daki okul binasını Özel İkra Eğitim'e kiraya verdi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan ve Samsun Çarşamba'da yer alan okul binasının Özel İkra Eğitim Ltd.Şti.'ye aylık 100 bin TL+KDV başlangıç bedeli ile 10 yıllığına kiraya verilmesine karar verildi...

Bağışlanan yapılara KDV istisnası geliyor!

Hayırseverlerin yapacakları okul, kreş, yurt, hastane, sağlık tesisi ve ibadethanelerin yapımında kullanılan her türden inşaat malzemesinden KDV alınmayacak. KDV istisnasından kurum ve dernekler de yararlanabiliyor.

Okul kantinlerinin kiralanmasına KDV muafiyeti geldi!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile okul kantinlerinin kiralanmasına KDV muafiyeti geldi..

Cami, okul ve yurt yaptıran KDV ödemeyecek!

Hükümet, Katma Değer Vergisi (KDV) kanununda önemli değişiklikler getiren yasa tasarısını Meclis’e sundu. Buna göre  cami ya da Kuran kursu gibi inşaatları yapanlar, aldıkları mal ve hizmetler için KDV ödemeyecek.

Kiralık okul yapana da teşvik verilecek!

Sanayi tesislerinden sonra okul yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığı'na 49 yıllığına kiraya veren özel sektöre de KDV muafiyeti geliyor

Prefabrik yapı teslimlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 1'e çekildi

Okul, sağlık hizmet tesisi ve öğrenci yurdu olarak kullanılmak amacıyla inşa edilen prefabrik yapı teslimlerinde KDV oranı, 15 Temmuz 2012 tarihine kadar yüzde 18'den yüzde 1'e çekildi

Prefabrik konut bağışlayanlardan yüzde 18 KDV isteniyor!

İnanılır gibi değil" demeyin, deprem sonrası bağışlanan prefabrik ev, yurt ve okullarda, sineğin yağı vergisini çağrıştıran bir vergilendirme olayı var.  Van'a prefabrik ev, yurt veya okul yaptırıp bağışlayacak olanlardan KDV isteniyor...

Siren Ertan çarmıklı şžanlıurfa'da okul onarımı yapıyor!

Sosyal sorumluluk projelerinde hep ön saflarda yer tutan modacı Siren Ertan çarmıklı, '100 Okul İçin Dilek Ağacı' projesi kapsamında şžanlıurfa'daki Konacık İlköğretim Okulu ve iki derslikli ana sınıfı binasının onarımını yaptırdı...

Okul kantini KDV muafiyeti Haberi

Okul kantini KDV muafiyeti

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 18) ile okullardaki kantinin kiraya verilmesi işlemlerine KDV muafiyeti geldi.

Tebliğ kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda kantin olarak belirlenen alanların okul aile birlikleri tarafından kiraya verilmesi işlemleri KDV’den istisna edildi.

Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğine göre kantin olarak belirlenen alanların okul aile birlikleri tarafından kiraya verilmesi işlemleri KDV’den istisna tutuldu.

Bu uygulama 27 Mart 2018 tarihinden geçerli olacak.


KDV genel uygulama tebliğinde değişiklik yapılmasına dair...