27 / 04 / 2024

ölüm halinde key yardımı

ölüm halinde key yardımı

3320 sayılı kanun gereğince, memur ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı (KEY) yapılıyor. Peki, KEY yardımı yapılan kimse vefat ederse ne olur? KEY yardımı miras kalır mı?

Eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti merak ediliyor. Peki, kanunen eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Ziraat Katılım Varlık Kiralama 12 milyar TL'lik tertip ihraç belgesi!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama, 12 milyar TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında tertipler halinde, çeşitli vadelerde ve Kira Sertifikaları Tebliği'nde öngörülen kira sertifikası türlerine dayalı olarak kira sertifikaları ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış ihraç belgesi yayınlandı.

Ziraat Katılım Varlık Kiralama 12 milyar TL'lik kira sertifikası ihraç edecek!

26 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilen Ziraat Katılım Varlık Kiralama A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantısı'nda; 12 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine karar verildi.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 15 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından 15 milyar TL ile sınırlı olarak, tertipler halinde, Türk Lirası cinsinden, 1-60 ay aralığındaki vadelerde yapılacak kira sertifikası ihraçlarına SPK'dan onay geldi.

Vakıf Katılım'dan 500 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Kira sertifikası hakkında açıklama yapan Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, "Vakıf Katılım olarak son 2,5 yılda 71 tertip halinde yaklaşık 14,9 milyar liralık kira sertifikası ihracını tamamladık" diye konuştu..

Katılım Varlık Kiralama 300 milyon TL kira sertifikası satacak!

Katılım Varlık Kiralama'nın 300 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesi ve gerekli izinlerin alınması için SPK'ya yapılan başvurusu onaylandı.

Katılım Varlık Kiralama 300 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Katılım Varlık Kiralama tarafından 300 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesi ve gerekli izinlerin alınması için SPK'na başvuruda bulunuldu...

Katılım Varlık Kiralama 300 milyon TL kira sertifikası ihraç edecek!

Katılım Varlık Kiralama 300 milyon TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine ve buna ilişkin olarak SPK ve diğer ilgili makamlara başvurularak gerekli izinlerin alınmasına karar verdi...

Ziraat Katılım Varlık Kiralama 8 milyar TL kira sertifikası ihraç edecek!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama tarafından 8 milyar TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında tertipler halinde, çeşitli vadelerde kira sertifikaları ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış İhraç Belgesi yayınlandı...

Ziraat Katılım Varlık Kiralama 8 milyar TL kira sertifikası ihraç edecek!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama tarafından 8 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine ve buna ilişkin olarak ilgili makamlara başvurularak gerekli izinlerin alınmasına  karar verildi...

Katılım Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihraç başvurusuna onay!

Katılım Varlık Kiralama'nın 250 milyon Amerikan Doları ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı için gerekli izinlerin alınması için SPK'ya yaptığı başvuru onaylandı...

Katılım Varlık Kiralama'nın kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Katılım Varlık Kiralama'nın 250 milyon Amerikan Doları ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yönetim sözleşmesine dayalı ve alım satıma dayalı kira sertifikasının ihraç edilmesi amacıyla SPK'ya yapılan başvurusu onaylandı.

Katılım Varlık Kiralama 250 milyon dolar kira sertifikası ihraç edecek!

Katılım Varlık Kiralama, 250 milyon Amerikan Doları ihraç tavanı ile sınırlı olarak tertipler halinde satılmak üzere yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı için gerekli izinlerin alınması için SPK'ya başvuru yaptı...

ölüm halinde key yardımı Haberi

ölüm halinde key yardımı

KEY yardımı miras kalır mı?

KEY ödemesi, 3320 sayılı kanun gereğince, memur ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı olarak yapılıyor. Peki, KEY yardımı yapılan kimse vefat ederse ne olur? KEY yardımı miras kalır mı?


Yardıma müstehak kişinin ölümü halinde, adına biriken ve kullanılmayan yardım, neması ile birlikte Kanuni mirasçılarına ödenir.


Kanuni mirasçılara ödeme yapılabilmesi için veraset ilamının ve ilgili Yönetmeliğin ekinde yer alan (Ek: 3) Form'un T.Emlak Kredi Bankasına ibraz edilmesi zorunlu oluyor.


KONUT EDİNDİRME YARDIMI KULLANIM TALEP FORMU 


KURUMU/KURULUŞU :

YARDIMA MÜSTEHAK KİŞİNİN

Adı :

Soyadı :

Emekli/Sigorta Sicil Numarası :


YARDIMIN

Yatırılmaya başlandığı tarih :

Yatırıldığı ay sayısı :

Yardım kesintiye uğramışsa

Yardımın Yapılmadığı ay sayısı :

Adına yatırılan toplam

Yardım miktarı :

(Formun düzenlendiği tarihte)


Bu form, Kurumumuzdaki/Kuruluşumuzdaki bilgilere dayanılarak tarafımızdan ..................................... tarihinde düzenlenmiştir. 


Yetkili imza ve

Mühür


NOT : 1) Nakillerde eski Kurumu/Kuruluşu Yardıma...