19 / 04 / 2024

ordu ekonomisinin kalkınması

ordu ekonomisinin kalkınması

Ordu Valisi Balkanlıoğlu, Ordu Müteahhitler Birliği Derneği tarafından düzenlenen sabah kahvaltısında Başkan Kadem Bacaksız ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Balkanlıoğlu, inşaat sektörünün ekonominin sürükleyici unsuru olduğunu ifade etti.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanından öneri!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, X sosyal medya hesabından Türkiye'nin kalkınması için gerekli olan 1'inci ve öncelikli şartı açıkladı. İşte Bayraktar'ın o paylaşımı...

TSKB'den depremlerden etkilenen firmalara 200 milyon dolarlık kaynak sağlanacak...

Türkiye’nin nitelikli kalkınması için sürdürülebilir yatırım projelerini destekleyen Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Japonya Uluslararası İş Birliği Bankası (JBIC) ile 200 milyon dolarlık yeni bir kaynak anlaşmasına imza attığı açıklandı. İşte haberin detayları...

STK’lar deprem kentlerinin kalkınması için güç birliği oluşturdu

Adana ve Gaziantep’te kurularak depremden etkilenen 11 şehrin tamamına katkı sağlayacak şekikde merkezler ile deprem bölgesine ekonomik, sosyal, kültürel ve sivil toplumun yeniden yapılanması ve kalkınmasına katkı sağlanacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

GAP yatırımları bölge ihracatını 28'e katladı! Yapılan yatırımlar 14 milyar doları aştı

GAP kapsamında tarımdan sanayiye, ulaşımdan yenilenebilir enerjiye çeşitli sektörlerde 34 senedir bölgenin kalkınması için destek verilmekte. Bölge illerinin 2000 yılında 503,5 milyon dolar olan ihracatı, GAP kapsamında yapılan yatırımlar ile 14 milyar doları geçti. İşte haberin detayları...

Bakan Mehmet Şimşek'ten son dakika açıklaması: '35 milyar dolar...'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına olan güçlü bağlılığını ve Dünya Bankası'nın ortaklığını takdir ettiklerini belirtti. Şimşek, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye sağladığı finansmanı ikiye katlayarak 35 milyar dolara çıkarma planını duyurdu. İşte detaylar...

Amerikan hükümetinden Şekerbank'a deprem bölgesi için 100 milyon dolarlık kredi!

Şekerbank ile ABD hükümetinin finansal kuruluşu olan US International Development Finance Corporation (Amerikan Uluslararası Kalkınma Finans Kuruluşu-DFC), şubatta meydana gelen büyük deprem felaketinden etkilenen bölgenin kalkınmasına yönelik 100 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı.

Depremzede esnafa 350 milyon liralık kalkınma desteği sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen Malatya'da Fırat Kalkınma Ajansınca yaklaşık 350 milyon liralık kaynakla esnafın kalkınması sağlanacak.

EPDK afet bölgesi için yeni kararı duyurdu! Bedel alınmayacak!

11 ili etkisi altına alan ve büyük can kayıplarına sebep olan Kahramanmaraş depreminin akabinden deprem bölgesinin kalkınması için çabalar tüm hızıyla devam ediyor. EPDK tarafından yapılan açıklama OHAL süresi boyunca geçerli olacak kararları duyurdu.

Kalyon Holding ve International Holding Company stratejik iş birliğine imza attı!

Global ölçekli yatırımlarıyla Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasındaki başrol oyuncuları arasında yer alan Kalyon Holding, dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden International Holding Company’nin (IHC) iştiraki International Energy Holding (IEH) ile enerjide stratejik iş birliğini başlattı.

Petrol bulundu! Hangi ilimizde petrol bulundu?

Petrol bir ülkenin ekonomik açıdan kalkınmasına neden olan bir kaynaktır. Türkiye için sevindiren bir gelişme yaşandı. Bir ilimizde petrol bulundu. İşte detaylar!

Çiftçinin gözü bu haberde! Mazot ve gübre desteği için kritik gün! Son dakika!

Çiftçiler merakla mazot ve gübre desteğinin ne zaman yatacağını araştırıyor. Devletin çiftçiye tarımın kalkınması için belli bütçe ayırması sevinçle karşılanmıştı. Peki Mazot ve gübre desteği hesaplara ne zaman yatacak? Pancar ödemeleri ne zaman yatacak?

Libya, Türk iş insanlarının müteahhitlikteki başarısını diğer sektörlere de taşımasını istiyor!

DEİK/Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, "Dibeybe hükümetinin Türkiye ziyareti, Libya’nın kalkınmasında Türkiye’nin desteğinin görülmek istendiğinin en açık kanıtıdır" dedi.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yeni yatırımcılar için hazır!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin (BALOSB) şehrin kalkınmasına büyük destek verdiğini hatırlatan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı ve BALOSB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Eğinlioğlu, ‘’Yatırımcıları bekliyoruz” dedi.

ordu ekonomisinin kalkınması Haberi

ordu ekonomisinin kalkınması

Ordu Valisi Balkanlıoğlu,Ordu Müteahhitler Birliği Derneği tarafından düzenlenen sabah kahvaltısında Başkan Kadem Bacaksız ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Ordu Müteahhitler Birliği Dernek Başkanı Kadem Bacaksız, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Sayın Valimizin Ordu'nun tanıtımı için yapmış olduğu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Sayın valimiz bizim de bilmediğimiz bir çok şeyi gündeme taşıyor, ilimizde olan bir çok tabiat güzelliklerini dünyaya tanıtıyor. Bu anlamda da kendilerine şükran borçluyuz" diye konuştu. İnşaat sektörünün memleket ekonomisini sürükleyici unsurlarının başında geldiğini ifade eden Balkanlıoğlu, "Arap turistler geldiklerinde sizlerle temasa geçmeleri, sizlerle iş birliği yapılmaları, hem çarşı-pazarı ve inşaat sektörünü hareketlendirecek, hem de araziler ve binalar hak ettiği değeri bulacaktır diye ümit ediyorum. Faaliyet alanlannda inşaat yapılırken birçok sanayi ve ticaret sektörü de bundan...