25 / 04 / 2024

Orman Kanununun 17 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik

Orman Kanununun 17 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik

Orman Kanununun 17 ve 18 nci Maddelerinin Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre, yurt yapılması maksadıyla verilen izinlerden ağaçlandırma bedeli ile arazi izin bedeli alınıyor...

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

Bu bölümden mezunsanız KPSS şartı olmadan Tarım ve Orman Bakanlığı'nda iş fırsatı sizi bekliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir personel alımı yayınladı. Başvurular 17 Nisan-8 Mayıs tarihleri aralığında kabul edilecek. Başvuru yapmak isteyenler tek tıkla işlemlerini gerçekleştirecek. İşte tüm detaylar…

Belgrad Ormanı'na araçla giriş ücretlerine yüzde 112 zam! Sürücüler tepki gösterdi

İstanbul Belgrad Ormanı'na araçla giriş ücretlerine yüzde 112 zam yapıldı. 17 lira olan araç giriş ücreti zam kararı sonrası 36 liraya çıkarıldı. Zamma sürücülerin tepki göstermesi sonrasında ücret 30 liraya düşürüldü. İşte detaylar..

Orman ile sorunu olanlara yeni çare!

6831 Sayılı Orman Kanununun Ek-16’ıncı Maddesi Kapsamında Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin bir Yönetmelik yayımlandı. İşte yeni yönetmelikle ilgili tüm merak edilenler...

Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin Yönetmelik!

6831 Sayılı Orman Kanununun Ek 16 ncı Maddesi Kapsamında Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin Yönetmelik 31357 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bitlis'te 17 tarımsal sanayi tesisinin temeli atıldı!

Bitlis Organize Sanayi Bölgesinde (OSB), Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe desteği sağlanan 17 tarımsal sanayi tesisinin temeli atıldı.

Orman Kanununun 16. Maddesinin Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik 2018!

Orman Kanununun 16 ncı Maddesinin Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Değişiklik yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Sinop Ayancık'ta 17.3 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Sinop Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 17.3 milyon TL'lik "Arsa Satışı Karşılığı İnşaat Yaptırılması İşi" ihale ediliyor..

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Mengeneciler İnşaat Metal Plastik Kimyevi Maddeler Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mengeneciler İnşaat Metal Plastik Kimyevi Maddeler Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Emin Süzer tarafından 10 bin TL sermaye ile 17 Ağustos'ta Pendik, Sülüntepe Mahallesi'nde kuruldu.

Nükleer tesis izinlerinde ön izin süresi uzatılabilecek!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Mayıs 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, nükleer tesis izinlerinde ön izin süresi uzatılabilecek..

Orman Kanunu uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Orman Kanununun 17/3 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 18 Mayıs 2016 tarihinde 29716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan düzenlemeler..

Malatya'da 17 tesisin açılış töreni düzenlendi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Malatya’ya 6’ısı baraj olmak üzere 17 tesis kazandırılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Malatya’mıza eli boş gelmek caiz değildir. Heybemiz dolu geldik” dedi.

Orman Kanununun 17 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Haberi

Orman Kanununun 17 ve 18. maddelerinin uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik

29 Ağustos 2013  PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 28750


YÖNETMELİK

Orman ve Su İşleri Bakanlığından:


ORMAN KANUNUNUN 17 VE 18 İNCİ MADDELERİNİN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 15/9/2011 tarihli ve 28055 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Orman Kanununun 17 ve 18 inci Maddelerinin Uygulama Yönetmeliğinin 15 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.


“(13) Orman Kanununun Ek 9 uncu maddesinin üçüncü fıkrası gereğince gerçek veya özel hukuk tüzel kişileri ya da vakıflar tarafından kurulan yükseköğretim kurumları hariç olmak üzere; yükseköğretim kurumlarına eğitim ve araştırma maksatlı tesisler yapılması için mezkûr Kanunun 17 nci maddesinin üçüncü fıkrası esaslarına göre orman sayılan alanlardan verilen izinler ile bu alan içinde izin sahibi yükseköğretim kurumuna veya Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne yurt yapılması maksadıyla verilen izinlerden ağaçlandırma...