24 / 04 / 2024

Orman ürünleri ithalatı

Orman ürünleri ithalatı

Ekonomik büyüklüğü 12 milyar dolar, 2013 yılı ihracatı 2,4 milyar dolar olan ormancılık sektöründe, 2023 yılında 25 milyar dolar ekonomik büyüklük ve 8 milyar dolar ihracat rakamı hedefleniyor.

Orman ürünlerinde hedef 25 milyar dolar!

Ekonomik büyüklüğü 12 milyar dolar, 2013 yılı ihracatı 2,4 milyar dolar olan ormancılık sektöründe, 2023 yılında 25 milyar dolar ekonomik büyüklük ve 8 milyar dolar ihracat rakamı hedefleniyor.

Dmt Norm Door Orman Ürünleri İthalat Ve İhracat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Dmt Norm Door Orman Ürünleri İthalat Ve İhracat Sanayi Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Eyüp Köklü ve Murat Koçalan ortaklığında kuruldu.

Vgi İnşaat Metal Tekstil Orman Ürünleri Hırdavat Plastik İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Vgi İnşaat Metal Tekstil Orman Ürünleri Hırdavat Plastik İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşahir’de 750.000,00 TL sermaye bedeli ile Veysi Gökçek tarafından kuruldu.

Dik Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dik Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Razman Dzhabraılov tarafından kuruldu.

Hassat1 Orman Ürünleri İnşaat Ve Zemin Sistemleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Hassat1 Orman Ürünleri İnşaat Ve Zemin Sistemleri İthalat İhracat Limited Şirketi Başakşehir'de Ali Rıza Doğan tarafından kuruldu.

Mmk Global İnşaat Turizm Otomotiv Gıda Orman Ürünleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Mmk Global İnşaat Turizm Otomotiv Gıda Orman Ürünleri İthalat İhracat Limited Şirketi Beyoğlu'nda Hüseyin Çağlar Günel tarafından kuruldu.

İnternational Medikal Tekstil İnşaat Orman Ürünleri Lojistik İthalat ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

İnternational Medikal Tekstil İnşaat Orman Ürünleri Lojistik İthalat ve İhracat Limited Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Çavaş tarafından kuruldu.

CES Medikal Tekstil İnşaat Orman Ürünleri Lojistik İthalat ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

CES Medikal Tekstil İnşaat Orman Ürünleri Lojistik İthalat ve İhracat Limited Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Çavaş tarafından kuruldu.

Saray İstanbul Emlakçılık Orman Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Saray İstanbul Emlakçılık Orman Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün 1 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile Eyüpsultan'da Anes S. Hassan Albakoush ve Azelden I.M. Elgün tarafından kuruldu. 

Ag Dızayn Studio Dekorasyon Mobilya Gayrimenkul İnşaat Orman Ürünleri İthalat İhracat San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Ag Dızayn Studio Dekorasyon Mobilya Gayrimenkul İnşaat Orman Ürünleri İthalat İhracat San.Tic.Ltd.Şti bugün Şişli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman Gürsu tarafından kuruldu. 

Zübeyiroğlulları İnşaat ve Orman Ürünleri Gıda Turizm İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zübeyiroğlulları İnşaat ve Orman Ürünleri Gıda Turizm İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Gökçe Kaya tarafından kuruldu. 

Kutbay Grup İnşaat Nakliyat Madencilik Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kutbay Grup İnşaat Nakliyat Madencilik Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Hüseyin Tuna ve İsmet Kutbay tarafından kuruldu.

Ongur İnşaat Elektrik Metal Orman Ürünleri Ve Kimyevi Maddeler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ongur İnşaat Elektrik Metal Orman Ürünleri Ve Kimyevi Maddeler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin sermaye ile bugün kuruldu.

Karlı İzolasyon Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri Elektrik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karlı İzolasyon Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri Elektrik Ticaret Limited Şirketi 40 bin TL sermaye ile bugün Sultanbeyli'de kuruldu.

Orman ürünleri ithalatı Haberi

Orman ürünleri ithalatı


Ekonomik büyüklüğü 12 milyar dolar, 2013 yılı ihracatı 2,4 milyar dolar olan ormancılık sektöründe, 2023 yılında 25 milyar dolar ekonomik büyüklük ve 8 milyar dolar ihracat rakamı hedefleniyor.   


Alınan bilgiye göre, zengin bir biyolojik çeşitliliğe sahip olan Türkiye, günümüz itibarıyla orman alanını 21,7 milyon hektara, toplam odun servetini 1,5 milyar metreküpe, yıllık artımı ise 42,2 milyon metreküpe çıkarttı. 


Orman varlığının artışına paralel ve sektörün de ihtiyacı göz önünde bulundurularak, ormanların verim gücünün el verdiği ölçüde, sürdürülebilir ormancılık ilkeleri doğrultusunda ormanlardan üretilen endüstriyel odun miktarı da arttı. 


Bu miktar, 2003 yılında 7,3 milyon metre iken günümüzde yüzde 100'ün üzerinde artışla 15 milyon metreküplere çıkartıldı. 2023 yılı hedefi ise 25 milyon metreküp olarak tespit edildi. 


Ağaç ve orman ürünleri sektörü 1 milyon kişinin ekmek...