25 / 04 / 2024

Orman ürünlerinde hedef

Orman ürünlerinde hedef

Ekonomik büyüklüğü 12 milyar dolar, 2013 yılı ihracatı 2,4 milyar dolar olan ormancılık sektöründe, 2023 yılında 25 milyar dolar ekonomik büyüklük ve 8 milyar dolar ihracat rakamı hedefleniyor.

Orman ürünlerinde hedef 25 milyar dolar!

Ekonomik büyüklüğü 12 milyar dolar, 2013 yılı ihracatı 2,4 milyar dolar olan ormancılık sektöründe, 2023 yılında 25 milyar dolar ekonomik büyüklük ve 8 milyar dolar ihracat rakamı hedefleniyor.

Orman ürünlerinde hedef 25 milyar dolar!

Ekonomik büyüklüğü 12 milyar dolar civarında olan ormancılık sektöründe, 2023 yılında 25 milyar dolar rakamının yakalanması hedefleniyor. Sektörde 13,8 milyon metreküp odun ham maddesi kullanıldı.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.

Hedef 2023 Yapı Malzemeleri Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!  

Hedef 2023 Yapı Malzemeleri Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Karadan tarafından kuruldu.

Ongur İnşaat Elektrik Metal Orman Ürünleri Ve Kimyevi Maddeler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ongur İnşaat Elektrik Metal Orman Ürünleri Ve Kimyevi Maddeler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin sermaye ile bugün kuruldu.

Karlı İzolasyon Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri Elektrik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karlı İzolasyon Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri Elektrik Ticaret Limited Şirketi 40 bin TL sermaye ile bugün Sultanbeyli'de kuruldu.

İrtekin İnşaat Metal Elektirk Kimya Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İrtekin İnşaat Metal Elektirk Kimya Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile 8 Haziran'da Sancaktepe 'de kuruldu.

Gürtaşlar İnşaat Elektronik Metal Hırdavat Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gürtaşlar İnşaat Elektronik Metal Hırdavat Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Fevzi Çakmakoğlu tarafından 10 bin TL sermaye ile 2 Haziran'da Pendik, Sülüntepe Mahallesi'nde kuruldu.

Söz Metler İnşaat Yapı Malzemeleri Metal Orman Ürünleri Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Söz Metler İnşaat Yapı Malzemeleri Metal Orman Ürünleri Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Enver Boyaalıcı tarafından 10 bin TL sermaye ile 31 Mayıs'ta Ümraniye, Adem Yavuz Mahallesi'nde kuruldu.

Hürdoğu Tekstil İnşaat Malzemeleri Metal ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hürdoğu Tekstil İnşaat Malzemeleri Metal ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Abidin Ay tarafından 50 bin TL sermaye ile 20 Mayıs'ta Bağcılar, Barbaros Mahallesi, 7/2 Sokak'ta kuruldu.

Uzuneller İnşaat Yapı Malzemeleri Metal Orman Ürünleri Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzuneller İnşaat Yapı Malzemeleri Metal Orman Ürünleri Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Burhan İşbilir tarafından 10 bin TL sermaye ile 12 Mayıs'ta Ümraniye, İstiklal Mahallesi, Anafartalar Caddesi'nde kuruldu.

NRZ Yapı İnşaat Metal Orman Ürünleri Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

NRZ Yapı İnşaat Metal Orman Ürünleri Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İzzet Gün tarafından 10 bin TL sermaye ile 4 Mayıs'ta Pendik, Fatih Mahallesi, Serçeşme Sokak'ta kuruldu.

Adım Ebatlama Orman Ürünleri Anonim Şirketi kuruldu!

Adım Ebatlama Orman Ürünleri Anonim Şirketi, İlhan Akıl Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 400 bin TL sermaye ile 26 Nisan'da Başakşehir, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Keresteciler Sitesi'nde kuruldu.

Kadirbey İnşaat Metal Elektrik Temizlik ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadirbey İnşaat Metal Elektrik Temizlik ve Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi, Ayhan Demek tarafından 100 bin TL sermaye ile 11 Nisan'da Pendik, Fevzi Çakmak Mahallesi, Malazgirt Caddesi'nde kuruldu.

Elicek İnşaat Metal Elektrik Orman Ürünleri ve Kimyevi Maddeler Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elicek İnşaat Metal Elektrik Orman Ürünleri ve Kimyevi Maddeler Pazarlama Ticaret Limited Şirketi, Tolga Elicek tarafından 10 bin TL sermaye ile 6 Nisan'da Beylikdüzü, Yakuplu Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Orman ürünlerinde hedef Haberi

Orman ürünlerinde hedef


Ekonomik büyüklüğü 12 milyar dolar, 2013 yılı ihracatı 2,4 milyar dolar olan ormancılık sektöründe, 2023 yılında 25 milyar dolar ekonomik büyüklük ve 8 milyar dolar ihracat rakamı hedefleniyor.   


Alınan bilgiye göre, zengin bir biyolojik çeşitliliğe sahip olan Türkiye, günümüz itibarıyla orman alanını 21,7 milyon hektara, toplam odun servetini 1,5 milyar metreküpe, yıllık artımı ise 42,2 milyon metreküpe çıkarttı. 


Orman varlığının artışına paralel ve sektörün de ihtiyacı göz önünde bulundurularak, ormanların verim gücünün el verdiği ölçüde, sürdürülebilir ormancılık ilkeleri doğrultusunda ormanlardan üretilen endüstriyel odun miktarı da arttı. 


Bu miktar, 2003 yılında 7,3 milyon metre iken günümüzde yüzde 100'ün üzerinde artışla 15 milyon metreküplere çıkartıldı. 2023 yılı hedefi ise 25 milyon metreküp olarak tespit edildi. 


Ağaç ve orman ürünleri sektörü 1 milyon kişinin ekmek...