19 / 04 / 2024

örnek Karmaşık sit alanları

örnek Karmaşık sit alanları

Sit alanları, özellikleri ve bulunduğu alanlara göre çeşit ve derecelere ayrılıyor. Sit alanlarında yapılaşmaya izin verilmiyor ve koruma altında tutuluyor. Peki, karmaşık sit alanı nedir?

Miras hakları nasıl öğrenilir? E-devlet miras sorgulaması nasıl yapılır?

Türkiye’de miras konusu vatandaşlar arasında karmaşık bir konu olarak gündemdeki yerini koruyor. Kişiler bu konular ile ilgili bazen haberleri olmadan bile miras sahibi olabiliyorlar. İşte miras hakkında haberin detayları...

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen örnek 25 köy evi görüntülendi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Altınözü ilçesinde, hak sahiplerine teslim edilen köy tipi deprem konutları FPV dronla görüntülendi.

Emlak alırken dikkat edilmesi gereken yasal süreçler nedir?

Emlak alımı birçok vatandaşın hayatında gerçekleştireceği en büyük finansal kararlardandır. Yaşanan bu sürecin heyecan verici yanı sıra bir dizi karmaşık bir süreç ve sıralı prosedürleri de beraberinde getirmektedir. Yasal düzenlemeler prosedürler hakkında bilinmesi gerekenler. İşte haberin ayrıntıl

Konut satışı yapacaklar dikkat! Para nasıl alınır? İşte tek tek bilinmesi gerekenler!

Konut satışı, pek çok detayın düşünülmesini gerektiren karmaşık bir süreç Fakat, en kritik aşamalardan biri, satıcının konutun karşılığında parayı nasıl alacağıdır. Bu sürecin, güvenilir, hukuki ve finansal bakımdan güvenilir bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. İşte detaylar...

Mirasta kimsenin bilmediği o detay: intikal edilen miras kime geçer?

Miras konuları hukuki boyutları olan karmaşık süreçleri içerir. Reddedilen mirasın da kime geçtiğini bilmek bazı durumlarda faydalıdır. Peki reddedilen miras kime geçer ve bu süreçte ne yapmak gerekir? İşte reddedilen miras hakkında bilinmesi gereken o önemli detaya dikkat…

Babamdan kalan hissemi nasıl satarım? 1/4 hisse ne demek?

Miras hukuku karmaşık işlemleri ve süreçleri oluşturur. Bunlardan biri de babadan kalan hissenin satılma durumudur. Hisseli tapu satışları, belirli şartları gerektirdiği için usulünce yapılması gerekir. Bu noktada 1/ 4 hissenin ne anlama geldiği de önemlidir. Hisseli miras ile ilgili detaylar...

Faiz ve borsa yükseldi, dolar ve altın rekor kırdı! En çok kazandıran hisseler 17-21 Temmuz'da parlayanlar listesinde!

17-21 Temmuz haftasında Borsa İstanbul dalgalıydı. Yatırımcılar, karmaşık tablo ve yükseliş-düşüşlerle karşılaştı. Merkez Bankası faiz kararları dolar/TL kurunu rekor seviyelere taşıdı. Dolar ve altın fiyatları da oynak seyretti.

Bu illerde bulunan otomotiv bayilerine ceza! Ticaret Bakanlığı bakın ne karar vermiş?

Müşterilerin ilk tescilli motorlu kara taşıtlarına erişimini karmaşık hale getirdiği belirlenen otomobil bayilerine, Ticaret Bakanlığı, toplamda 17,8 milyon lira ceza yaptırımı uygulanmıştır.

Zincirlerden ağlara: krizler küresel tedarik yollarını nasıl değiştirdi?

Çatışma, covid ve iklim değişikliği, işletmelerin riski azaltmak için daha fazlasını yapması ve giderek daha karmaşık hale gelen ağların üstesinden gelmek için teknolojiye yatırım yapmasıyla küresel tedarik zincirlerini dönüştürdü.

Altın fiyatları karmaşık! Kuyumculara yoğun ilgi: Gram ve çeyrek altında hızlı değişim!

Altın fiyatları dalgalanıyor, yatırımcılar endişeli. Seçim sonrası yaşanan belirsizlik ve FED'in faiz kararı altın fiyatlarını etkiliyor. Gram altın, çeyrek altın gibi birimlerdeki yükseliş zamanı belirsiz. Piyasalar seçim sonuçlarını bekliyor. Yatırımcılar dikkatli olmalı.

Denizbank'tan son dakika müjdesi! Kimliği ile başvuran 10 bin TL'yi kapıyor!

Denizbank, yeni müşterilerine özel bir fırsat sunuyor. Kampanya dahilinde, şubeye gitmeden ve karmaşık başvuru süreçleriyle uğraşmadan, 10.000 TL'ye kadar yüzde sıfır faizli anında kredi imkanı sağlanıyor.

Telegram hesabınızı kapatmak mı istiyorsunuz? İşte adım adım yapmanız gerekenler!

Bazı uygulamalarda hesabı kapatmak, açmaktan çok daha karmaşık olabiliyor. Aynı problemi, son yıllarda popülerliği artan Telegram uygulamasında yaşıyorsanız işte adım adım hesap kapatma yöntemi…

Piyasa darmadağın durumdayken İslam Memiş kaçırılmayacak fırsatı açıkladı! İşte detaylar!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, karmaşık olan piyasa hakkında ve bu durumun nasıl değerlendirilmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.

örnek Karmaşık sit alanları Haberi

örnek Karmaşık sit alanları

Karmaşık sit alanı nedir?

Sit alanı, tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan kent ve kent kalıntıları, önemli tarihi hadiselerin cereyan ettiği yerler ve tespiti yapılmış tabiat özellikleri ile korunması gerekli görülmüş alanlar olarak tanımlanıyor.


Sit alanları ender bulunmaları, özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli olan, yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan alanlar olarak karşımıza çıkıyor. 


Korunması gerekli olan sit alanları, özellikleri ve bulunduğu alanlara göre çeşit ve derecelere ayrılıyor. Sit alanları çeşitleri arasında,  kentsel sit alanı, tarihi sit alanı, arkeoloji, doğal sit alanı, kırsal sit alanı ve karmaşık sit alanları yer alıyor.  Ayrıca, sit alanları 1. derece, 2. derece ve 3. derece sit alanları olarak derecelendiriliyor.


Karmaşık sit alanı...

En...