27 / 04 / 2024

ortadoğu teknik üniversitesi imar planı dava

ortadoğu teknik üniversitesi imar planı dava

Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mimarlar Odası Ankara Şubesi, üyelerine gönderdiği mesaj ile ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na dava açmaya hazırlandığını dile getirdi...

Otep Ortadoğu Teknik Projelendirme Anonim Şirketi kuruldu!

Otep Ortadoğu Teknik Projelendirme Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Bilgin tarafından kuruldu. 

ODTÜ Tüneli'ne yürütmeyi durdurma kararı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi yönetiminin Bilkent Şehir Hastanesi'ne ulaşımın sağlanması amacıyla 2017'de yapım protokolünü imzaladığı ODTÜ Tüneli Projesi durduruldu.

16 ülkeden 220 bilim insanı deprem için buluştu!

Ulusal ve uluslararası alanda deprem mühendisliği ve sismoloji alanlarında çalışan 16 ülkeden 220 bilim insanı, Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı için Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde bir araya geldi. 

ODTÜ'lü öğrenciler Samsun'u planladı!

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, Samsun için hazırladıkları projeleri tamamladı.

Gazbeton, yeni nesil inşaat projelerinin vazgeçilmezi!

AKG Gazbeton, inşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan gazbetonun yapılarda kullanılmasının faydaları üzerine Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün hazırladığı rapordaki önemli verilere dikkat çekiyor.

ODTÜ'nün yeni mescidi hizmete açıldı!

Geçtiğimiz günlerde uzun süre tartışmalara konu olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mescidi sonunda açıldı ve ilk namazlar kılındı. Mescid, namaz kılan öğrenciler arasında büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.

ODTÜ yol çalışmaları sürüyor!

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide peyder pey yapılan çalışmalar, kafalarda soru işareti yarattı.

ODTÜ girişindeki araziye ne yapılacak?

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide yapılan periyodik çalışmalar merak konusu oldu. ODTÜ, ağaçlık alandaki birçok ağacı kendisi keserek boş bir alan oluşturdu.

ODTÜ'de dönem proje konusu kentsel dönüşüm oldu!

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin dönem proje konusu Adana oldu. ODTÜ Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencilerinin jüri çalışması 7-8 Ocak 2016 tarihlerinde Ankara'da ODTÜ Mimarlık Kampüsünde yapıldı.

15. Yalıtım Yarışması'nda öğrenciler Kazakistan’dan ödülle döndü!

15. Yalıtım Yarışması'nın uluslararası aşaması sonuçlandı. Ülkemizi Kazakistan'daki finalde temsil eden Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri Mirbek Bekboliev, Kutay Can Biberoğlu ve Burak İlhan, birinci Jüri Özel Ödülünü kazandı.

Erdem Canbay: Türkiye'de binalar sağlam değil!

Türkiye'de İnşaat sektöründeki denetimsizliklere ve kâr hırsı ile yapılan inşaatlara değinen Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Canbay, deprem riski bulunan Türkiye'de ciddi risklerin bulunduğuna dikkat çekti.

Türkiye'de binalar sağlam değil!

Türkiye'de İnşaat sektöründeki denetimsizliklere ve kâr hırsı ile yapılan inşaatlara değinen Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Canbay,Türkiye'de ciddi risklerin bulunduğuna dikkat çekti.

Ortadoğu Grup Merkez Zekeriyaköy'de yüzde 0,91 faizle! 3 ay sonra teslim!

Ortadoğu Grup Merkez Zekeriyaköy projesi kapsamında yer alan daireler için 120 aya kadar vadelendirme yapılıyor. Merkez Zekeriyaköy projesi kapsamında yüzde 0,91 oranında faiz uygulanıyor.

ortadoğu teknik üniversitesi imar planı dava Haberi

ortadoğu teknik üniversitesi imar planı dava

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, üyelerine gönderdiği mesaj ile ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na dava açmaya hazırlandığını duyurdu Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin uğruna bir gece yarısı operasyonu ile binlerce ağacı katlettiği ODTÜ-100. Yıl Otoyolu planının da içerisinde yer aldığı ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na Mimarlar Odası Ankara Şubesi dava açmaya hazırlanıyor. Cumhuriyet'in haberine göre, üyelerine bir bilgi notu gönderen oda yönetimi "Koruma amaçlı imar planının iptaline ilişkin dava açma kararı alınmıştır, dava açma hazırlığı yapılmaktadır" dedi. 


Daha önce de otoyola ilişkin yürütmenin durdurulması ve iptali istenilerek dava açıldığı belirtilen bilgi notunda izinsiz ağaç kesen, imar kirliliğine yol açan, kamu malına zarar veren, koruma amaçlı dava daha imar planlan olmadan ve koruma komisyonlarından ve ilgili idarelerden izin almadan inşai faaliyetlere başlayan...