19 / 03 / 2024

Gazbeton, yeni nesil inşaat projelerinin vazgeçilmezi!

Gazbeton, yeni nesil inşaat projelerinin vazgeçilmezi!

AKG Gazbeton, inşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan gazbetonun yapılarda kullanılmasının faydaları üzerine Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün hazırladığı rapordaki önemli verilere dikkat çekiyor.



Gazbeton kullanılarak hayata geçirilen yapıların, ikame yapı malzemelerine göre hafiflik, depreme dayanıklılık, yaşam alanı genişliği, temel maliyetlerde ve yapı maliyetlerinde tasarruf konularında sağladığı avantajları detaylandıran rapor, gazbetonun yeni nesil inşaat projelerinin vazgeçilmez yapı malzemesi olduğunu ortaya koydu.


Son yıllarda Türkiye ekonomisinin en büyük sektörü olan inşaat sektörü, özellikle kentsel dönüşüm projeleri ile büyümeye devam ediyor. Geçmiş yıllara göre hızla artan güvenli ve tasarruflu konut bilinci, gelişen yapı teknolojileriyle birlikte konut sektörünün niteliksel büyümesine paralel olarak niceliksel gelişimine de neden oluyor. Yeni konut projelerinde yıllardır gelişmiş ülkelerin vazgeçilmez yapı malzemesi olan gazbeton, ülkemizde de gün geçtikçe daha çok tercih edilenyapı malzemesi olarak öne çıkıyor.


Türkiye’nin kurulu kapasitesi ve üretim kapasitesi olarak en büyük gazbeton üreticilerinin başında yer alan AKG Gazbeton, ülkemizdeki inşaat sektörünün gelişimini desteklemek için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.


Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, gazbetonun ve ikame yapı malzemelerinin kıyaslandığı raporundan alınan bilgilere göre gazbeton, hafif ve masif bir yapı malzemesi olması nedeniyle, temel ve betonarme maliyetinden, deprem güvenliğine kadar önemli avantajlar sağlıyor.


Raporun sonuçları hakkında açıklamalarda bulunan AKG Gazbeton Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, “Gazbetonun faydaları uzun zamandır sektörde biliniyor. Sektörün gelişimine paralel olarak bizler de ülkenin en önemli yerli gazbeton üreticisi olarak ürünlerimizi geliştiriyoruz. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün araştırmalarıyla ürünlerimizin ikame yapı malzemelerine göre bina ağırlığını yüzde 15 azalttığı, deprem kuvvetlerinin binalara yüzde 15 daha az etki ettiği, binaların temel tasarımında ve maliyetinde yüzde 22, betonarme maliyetlerinde yüzde 8 tasarruf sağladığı ve bina ağırlığının hafiflemesinden dolayı küçülen kolon boyutlarıyla metrekare tasarrufu sağladığı tescillendi. Gelişen inşaat sektörüne dünya standartlarındaki ürünlerimizle hizmet verirken, hem inşaat projelerinin yüklenicilerine hem de hayata geçirilen projelerde yaşama başlayacak konut sakinlerine önemli avantajlar sağlıyoruz. Yüklenicilere sunduğumuz maliyet avantajlarımızla, konut sakinlerinin güvenli, konforlu ve huzurlu hayat sürmeleri için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz,” dedi.




Haber Ticaret Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Türkiye'nin en büyük gazbeton üreticileri arasında yer alan AKG Gazbeton, inşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan gazbetoııun yapılarda kullanılmasının faydaları üzerine Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümii'nün hazırladığı rapordaki önemli verilere dikkat çekiyor. 

Gazbeton kullanılarak hayata geçirilen yapıların, ikame yapı malzemelerine göre hafiflik, depreme dayanıklılık, yaşam alanı genişliği, temel maliyetlerde ve yapı maliyetlerinde tasarruf konularında sağladığı avantajları detaylandıran rapor, gazbetoııun yeni nesil inşaat projelerinin vazgeçilmez yapı malzemesi olduğunu ortaya koydu. Son yıllarda Türkiye ekonomisinin en büyük sektörü olan inşaat sektörü, özellikle kentsel dönüşüm projeleri ile büyümeye devam ediyor. Geçmiş yıllara göre hızla artan güvenli ve tasarruflu konut bilinci, gelişen yapı teknolojileriyle birlikte konut sektörünün niteliksel büyümesine paralel olarak niceliksel gelişimine de neden oluyor. Yeni konut projelerinde yıllardır gelişmiş ülkelerin vazgeçilmez yapı malzemesi olan gazbeton, ülkemizde de gün geçtikçe daha çok tercih edilenyapı malzemesi olarak öne çıkıyor. Türkiye'nin kurulu kapasitesi ve üretim kapasitesi olarak en büyük gazbeton üreticilerinin başında yer alan AKG Gazbeton, ülkemizdeki inşaat sektörünün gelişimini desteklemek için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, gazbetoııun ve ikame yapı malzemelerinin kıyaslandığı raporundan alınan bilgilere göre gazbeton, hafif ve masif bir yapı malzemesi olması nedeniyle, temel ve betonarme maliyetinden, deprem güvenliğine kadar önemli avantajlar sağlıyor. Raporun sonuçları hakkında açıklamalarda bulunan AKG Gazbeton Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, "Gazbetoııun faydaları uzun zamandır sektörde biliniyor. Sektörün gelişimine paralel olarak bizler de ülkenin en önemli yerli gazbeton üreticisi olarak ürünlerimizi geliştiriyoruz. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nün araştırmalarıyla ürünlerimizin ikame yapı malzemelerine göre bina ağırlığını yüzde 15 azalttığı, deprem kuvvetlerinin binalara yüzde 15 daha az etki ettiği, binaların temel tasarımında ve maliyetinde vaizde 22, betonarme maliyetlerinde yüzde 8 tasarruf sağladığı ve bina ağırlığının hafiflemesinden dolayı küçülen kolon boyutlarıyla metrekare tasarrufu sağladığı tescillendi. Gelişen inşaat sektörüne dünya standartlarındaki ürünlerimizle hizmet verirken, hem inşaat projelerinin yüklenicilerine hem de hayata geçirilen projelerde yaşama başlayacak konut sakinlerine önemli avantajlar sağlıyoruz." 




Ticaret Gazetesi



Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


AKG Gazbeton, gazbetonun yapılarda kullanılmasının faydaları üzerine Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nün hazırladığı rapordaki önemli verilere dikkat çekti. Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, "Gazbetonun bina ağırlığını azalttığı, depreme dayanıklı olduğu, tasarruf sağladığı tescillendi" dedi. 


Posta Ege


Geri Dön