24 / 04 / 2024

OSB atıl arazi

OSB atıl arazi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Bölgesi Uygulama Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Buna göre, artık OSB’lerde arsa satışı dövizle yapılamayacak.

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Atıl araziler, arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılmalı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, atıl durumdaki hazine ve şahıs arazilerinin arazi bankacılığıyla kiralanarak üretime kazandırılması gerektiğini söyledi.

OSB'lerdeki atıl arsalara SEİS'ten öneri!

SEİS Başkanı Metin Demir, OSB'lerde atıl durumda bulunan arsalara fabrika yapılıp uygun koşullarda KOBİ'lere satılması önerisinde bulundu.

Atıl araziler üretmek isteyene verilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından parçalanan ve kullanılmayan atıl tarım alanlarının üretime kazandırılması amacıyla gerçekleşen çalıştayda “Arazi Edindirme Kurumu”nun kurulması da gündeme geldi.

Atıl tarım alanları için arazi bankacılığı çözümü!

Yeni Ekonomi Programı kapsamında atıl tarım alanlarının üretime kazandırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda arazi bankacılığı sisteminin kurulması amacıyla altyapı düzenlemesi yapılacak.

Murat Kurum: Atıl arazileri sektörlerimize kazandıracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Hazine'ye ait ne kadar atıl arazi varsa, ne kadar kullanılmayan arazi varsa biz bunu sektörlerimize kazandıracağız. Tarım sektörüne, turizm sektörüne, sanayicimize kazandıracağız" dedi...

Bartın'daki 20 yıllık atıl otel turizme kazandırıldı!

Bartın'ın Ulus ilçesinde bulunan arazi anlaşmazlığı nedeniyle 1998'den beri atıl durumda bulunan otel, turizme kazandırıldı.

309 OSB'de 11 bin 500 parsel atıl durumda!

Ülke genelindeki 309 OSB'de 11 bin 500 parsel atıl durumda.  3 yılda faaliyete geçmesi planlanan OSB'lerin de yüzde 35'i çeşitli nedenlerle gecikti ve üretime geçemedi. 

Atıl kamu arsa ve binaları değerlendirilecek!

Maliye Bakanlığı, vergi dışı gelirleri artırmayı amaçlayan yeni bir paket üzerinde çalışıyor. Pakette, özelleştirme kapsamı dışında bulunan kamu kuruluşlarının arsa, arazi, bina gibi atıl varlıklarının değerlendirilmesine ağırlık verilecek.

Çorlu'daki boş parseller atıl durumdan kurtulacak!

Çorlu Deri İhtisas OSB, karma statüye geçti. Çorlu Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Duman, boş parsellerin atıl durumdan kurtulacağını söyledi.

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinin temeli bugün atılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin başlattığı Türkiye'de "yüzde 100 uzlaşmayla yerinde kentsel dönüşümün" temeli bugün atılıyor. İnşaatını Folkart'ın üstlendiği projenin ilk etabında 313 konut ve işyeri inşa edilecek

Zonguldak Filyos Limanı’nın temeli bugün atılıyor!

538 milyon liralık Filyos Limanı’nın temeli bugün Başbakan Yıldırım'ın da katılacağı törenle atılıyor.

Antalya Tekel Deposu özelleştirme sonrası atıl kaldı!

Antalya kent merkezindeki eski Tekel deposu özelleştirme sonrası atıl kaldı. Bina uyuşturucu bağımlılarının mekanı oldu

OSB atıl arazi Haberi

OSB atıl arazi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, sanayicilerin isteğinin ardından Organize Sanayi Bölgesi Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Organize Sanayi Bölgesi Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik kapsamda,
- OSB’lerde dövizle arsa satışı yapılması hakkında düzenleme yürürlükten kaldırıldı,
- Arsa iptal ve iadelerinde ödenmesi gereken bedelin hesaplanmasında parsel tahsis bedeli üst limit olarak amaçlandı, 
- OSB’lerde emsal artışı yapıldı. Yeni düzenleme kapsamında toplam bölge büyüklüğünün en az yüzde 10’u kadar ortak kullanım alanı ayrılan bölgelerde sanayi parsellerinde emsal, 1.00 olabilecek. Ayrıca, emsal harici bodrum ve asma katların toplamının parselin toplam emsale esas alanının yüzde 30’unu aşmaması şartı ile zemin altı ilk bodrum kat ve tek asma kat gibi unsurlar emsal hesaplaması kapsamında olmayacak.
- OSB katılımcıları kendi ihtiyaçları için rüzgâr ve güneş...