19 / 04 / 2024

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor!

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor!

Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan  Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor.  Külliye şeklinde yeniden inşa edilecek caminin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da katıldı.



Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre; Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine ilişkin, "Biz bu süreci her türlü olumsuzluğa rağmen sürdürmekte kararlıyız. Süreçten Türkiye olarak geri çekilme niyetimiz yok." dedi.
 

Eyüp Sultan Camisi İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatları tarafından külliye şeklinde yeniden inşa edilecek. Eyüp Sultan Camisi'nin temel atma töreninde konuşan Bozdağ törende bulunmaktan keyif aldığnı söyledi ve Fransa'nın Molhouse kentinde kundaklama sonucu çıkan yangında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarına Allah'tan rahmet diledi. 

 

Strazburg daki Eyüp Sultan Camisi nin temeli atılıyor!

 


 3 bin kişi kapasiteli bir ibadet yerinin yanında okulları, çarşısı ve kültür imkanlarıyla adeta yeni bir yaşam merkezi haline geleceğini  belirten Bozdağ, külliyenin mimarisinin Strazburg'a ayrı bir zenginlik katacağına inandığı söyledi. 

 

Strazburg daki Eyüp Sultan Camisi nin temeli atılıyor!

 


Türkiye'nin AB'ye tam üye olmak için mücadele eden bir ülke olduğunu anımsatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1960 yılından beri mücadele ediyoruz üye olmak için. 1963 yılından bugüne AB'nin kapısında bekleyen ikinci bir ülke var mı? Yok. Yol yürürken oyun içinde kural üstüne kural değiştirilen ve kendi aleyhine pek çok içtihat oluşturulan ikinci bir ülke de yok. Dikkat ederseniz bütün bu olumsuzluklara rağmen Türkiye, AB sürecinden vazgeçmedi. Açılan fasıllar, bütün konular bittiği halde kapanmadı. Yıllardır açılan faslı kapayamayan bir ülke pozisyonundayız ama Türkiye buna rağmen de bu süreçten vazgeçmedi. Biz şunu iyi biliyoruz. Türkiye AB'ye güç katacak ve AB üyesi olması halinde de buradan güç kazanacak bir ülkedir. İki tarafa da kazan-kazan ilkesi çerçevesinde kazandıran bir süreçtir. Biz bu süreci her türlü olumsuzluğa rağmen sürdürmekte kararlıyız. Süreçten Türkiye olarak geri çekilme niyetimiz yok."


-  "Türkiye'ye karşı bir çifte standart"

Her ülkenin Türkiye ile Türkiye'nin de her ülke ile ilişkilerinde karşılıklı çıkarların esas olduğunu aktaran Bozdağ Strazburg'da da bunu görmekten mutlu olduğunu dile getirdi.


 


Geri Dön