19 / 04 / 2024

Strazburg'da Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atıldı!

Strazburg'da Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atıldı!

Strazburg'da Eyüp Sultan Camisi'nin yapımında ilk harç törenle döküldü. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Külliyenin mimarisi Strazburg'a ayrı bir zenginlik katacak" dedi.



Anadolu Ajansı'nın haberine göre  Strazburg'da eski bir fabrika yerine Osmanlı mimarisine uygun ve külliye formatında yeniden inşa edilecek Eyüp Sultan Camisi'nin yapımında ilk harç törenle döküldü.

 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, törende yaptığı konuşmada, 3 bin kişi kapasiteli ibadet yerinin çevresinde yer alacak okul, çarşı ve kültür imkanlarıyla yeni bir yaşam merkezi haline geleceğini belirtti. Bozdağ, külliyenin mimarisinin Strazburg'a ayrı bir zenginlik katacağına inandığını söyledi.

 

Strazburg Belediye Başkanı Roland Ries, Eyüp Sultan Camisi'nin eski dönemerinden ve külliye biçiminde yeniden inşa edilmesinin projeye dönüştüğü zamanlardan örnekler vererek, Strazburg'da yaşayan tüm vatandaşları olduğu gibi Müslüman topluluğunu da ibadethane ve çeşitli dini vecibeleri yerine getirme noktasında desteklediklerini söyledi. 

 

Eyüp Sultan Camisi'nin 3 yıl içerisinde bitirilmesi ve 32 milyon avroya mal olması bekleniyor.  Proje kapsamında 15 dönüm arazi üzerinde 28 kubbe ve 44 metre yüksekliğinde çift minareli cami ve külliye yapılacak.

 

Fransa Eyüp Sultan Camisi'nde 3 bin kişilik mescit, konferans salonları, okul, kütüphane, öğretmenler odası, restoran ve butiklerin yer alacak. Ayrıca  projede 600 araç kapasiteli otoparkı ve bisiklet parkı da bulunacak. 


Geri Dön