26 / 04 / 2024

OSB mevzuatı değişiklik

OSB mevzuatı değişiklik

COVID-19 salgını nedeniyle işletmelerin ve sanayi üretiminin zor bir dönemden geçtiğiyle ilgili düzenlenen toplantıda sanayicilerin kira sorununa da değinildi.

SGK’da değişiklik! Özel hallerde erken emeklilik imkanı!

SGK mevzuatında gerçekleşmiş olan değişiklik ile birlikte, 47, 48, 49, 50, 51 yaşlarında olan kişiler, erken emekli olabilirler. İşte detaylar!

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile sanayi yangınlarına müdahale etmek üzere özel teçhizatlı OSB İtfaiye Merkezi kurulması planlanıyor.

OSB Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

3 kanunda değişiklik teklifi verildi!

Kentsel dönüşüm, imar ve gecekondu mevzuatı ile hazineye ait taşınmaz mallarla ilgili kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif verildi..

Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliğinde Değişiklik!

OSB Yer Seçimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Kentsel dönüşüm mevzuatı değişmeli!

Kentsel dönüşüm mevzuatında köklü değişiklik gerektiğini belirten Ömer Faruk Çelik, “Ev fiyatları mevcut dönüşüm süreci yüzünden artıyor.'' açıklamasını yaptı.

Doğalgazla ilgili mevzuat değişikliğine ihtiyaç var!

OSBÜK Bölge Müdürleri Komisyon Başkanı ve Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürü Özer Özcan, doğalgazla ilgili mevzuat değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Hazine taşınmazı mevzuatında değişiklik!

Hazine taşınmazı mevzuatında değişiklik yapılmasını öngören kanun 15 Nisan 2015 tarihinde 29327 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesinde yapılan değişiklikler...

OSB Yönetmeliği'nde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o yönetmelik ve değişiklikler...

OSB yer seçimi yönetmeliğinde değişiklik!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Değişiklikle OSB için seçilen yer hem ilçe belediyesi hem de büyükşehir belediyesi alanındaysa sadece büyükşehirin olumlu görüşü yeterli olacak.

Serdar Urfalılar: Dış cephe iskelelerine ilişkin mevzuat değişikliğine destek veriyoruz!

KALİSDER Kalıp ve İskeleciler Derneği Başkanı Serdar Urfalılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, bina inşaatlarının dış cephe iskelelerine ilişkin yapılacak olan mevzuat değişikliğine sonuna kadar destek verdiklerini söyledi.

ÇED muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu!

Geçtiğimiz yıl Çevre Kanunu’na geçici 3’üncü madde olarak konulan ve çok sayıda büyük projeye ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) muafiyeti getiren değişiklik Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yönetmeliği tam metni!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı personelinin atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler..

OSB mevzuatı değişiklik Haberi

OSB mevzuatı değişiklik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyelerinin katılımlarıyla Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısına gerçekleşti. Toplantıda söz alan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSB’lerin taleplerini Bakan Varank’a ileterek, desteledi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; COVID-19 salgını nedeniyle işletmelerin ve sanayi üretiminin zor bir dönemden geçtiğini, kapasite ve üretim kayıpları yaşandığından bahseden OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, bu dönemde devletin işletmeleri daha fazla desteklemesinin üretimin ve çalışma hayatının sağlıklı devam etmesi için önemli olduğunu vurguladı. OSBÜK olarak bugüne kadar OSB’ler adına talep ettikleri konuların pek çoğunun hayata geçtiğini aktaran Kütükcü, bu dönemde özellikle OSB’lerin enerji maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Varank: “Her hal ve koşulda üretimi ayakta tutacağız”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı...