26 / 04 / 2024

OSB mevzuatındaki değişiklikler ile OSB yatırımları arttı!

OSB mevzuatındaki değişiklikler ile OSB yatırımları arttı!

COVID-19 salgını nedeniyle işletmelerin ve sanayi üretiminin zor bir dönemden geçtiğiyle ilgili düzenlenen toplantıda sanayicilerin kira sorununa da değinildi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyelerinin katılımlarıyla Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısına gerçekleşti. Toplantıda söz alan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSB’lerin taleplerini Bakan Varank’a ileterek, desteledi.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; COVID-19 salgını nedeniyle işletmelerin ve sanayi üretiminin zor bir dönemden geçtiğini, kapasite ve üretim kayıpları yaşandığından bahseden OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, bu dönemde devletin işletmeleri daha fazla desteklemesinin üretimin ve çalışma hayatının sağlıklı devam etmesi için önemli olduğunu vurguladı. OSBÜK olarak bugüne kadar OSB’ler adına talep ettikleri konuların pek çoğunun hayata geçtiğini aktaran Kütükcü, bu dönemde özellikle OSB’lerin enerji maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Varank: “Her hal ve koşulda üretimi ayakta tutacağız”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, OSBÜK Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı'ndaki konuşmasında OSBÜK'ün Bakanlığın önemli bir paydaşı olduğundan bahsederek, OSB'lerin yaşadığı sorunları çözmek ve sanayicilerin karşılaştığı engelleri kaldırmak için iş birliğinin öneminden bahsetti.OSBÜK’ten gelecek Enerji Raporu ile OSB’lerin taleplerini karşılamayla ilgili girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Varank, OSB’lerin öneminden bahsetti.

Türk sanayisinin bu dönem içerisinde zayıflamasına izin vermeyeceklerini sööykeyn Varank, şu ifadeleri kullandı: "Ekonomide dalgalanmalar yaşıyoruz ancak bunu yaşayan tek ülke biz değiliz. Küresel güçlerin bile geldiği yer ortada. Peki ne yapacağız? Her hal ve koşulda üretimi ayakta tutacağız. Rekabet gücümüzü daha da artıracak politikaları tereddütsüz uygulayacağız. Böylelikle sanayimiz emin adımlarla yoluna devam edecek."

“OSB mevzuatındaki değişiklikler OSB’leri daha yatırımcı dostu haline getirdi”

OSB temsilcilerinin süreç içerisinde kendilerine yol arkadaşı olacağını anlatan Varank, geçtiğimiz ay OSB mevzuatında önemli değişiklikler yapıldığnd Varank, OSB'leri daha da yatırımcı dostu hale getiren emsal artışı, OSB içinde elektrik üretim tesisi ile geri dönüşüm ve bertaraf tesisleri kurulabilmesi gibi değişiklikler hakkında konuşarak, "Yaptığımız bu değişikliklerin yatırım, büyüme ve istihdam kararlarınızda yardımcı olmasını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.


Geri Dön