20 / 04 / 2024

osb teşvikleri 2020

osb teşvikleri 2020

OSB'ler elektrik, su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden Ar-Ge laboratuvarlarına, son teknoloji altyapı imkanlarına kadar birçok destek sağlanıyor. Alanlar, doğru yatırımın adresi olarak gösteriliyor...

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Togg için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları harekete geçiyor! Kar etmeden kredi…

Bakan Nebati, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankalarının Togg almak isteyenler için gerekli teşvikleri vereceklerini açıkladı. İşte o açıklamanın detayları… 

Kolay parayla vedalaşmak metallerin canını yakıyor

Değerli metaller bu yılki iki önemli gelişmeyi derinden hissetti; Ukrayna’daki çatışma ve Fed’in parasal ve mali teşvikleri geri çekmeye başlaması. Paladyum Standardı 2022’ raporuna göre altın fiyatının 2023 üçüncü çeyreğe kadar 1.550 dolar/ons seviyesine gerilemesini beklediklerini belirtti. 

Binlerce vatandaşı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı hakkı geliyor!

Üniversite okuyan öğrencilerin istihdam edilmesine kolaylık sağlayacak, yeni çalışma modelleri ve teşvikleri de kapsayan yeni adımlar devreye giriyor. Sosyal güvenlik, izin, kıdem tazminatı gibi haklar güvence altına alınacak.

Bursa'da inşaat sektörü hızlandı!

Bursalı sanayicilere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sağladığı yatırım teşvikleri kapsamında 2020'de 210, 2021’in 7 aylık döneminde 144 komple yeni yatırım belgesi verildi. Bu durumda ayrı bir iş hacmi oluşurken, inşaatlar da hız kazandı.

Aralık 2020'de 1.181 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2020'nin Aralık ayında 1181 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Emlak Konut GYO Teşvikiye projesi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, İstanbul Şişli Teşvikiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi projesi ile ilgili olarak hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

İnşaat sektörü son iki aydan umutlu!

Koronavirüsün inşaat sektörünü derinden etkilediğini söyleyen İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, son iki ayda sektörden umutlu olduklarını açıkladı. Yeşil, “Devletin teşvikleri sektörün yeniden canlanmasında oldukça önemli rol oynadı” dedi.

Ekim 2020 TEFE TÜFE oranları!

Ekim 2020 TEFE TÜFE oranları en çok merak edilen ve en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Peki Ekim 2020 TEFE TÜFE oranları belli oldu mu? İşte Ekim 2020 TEFE TÜFE oranları...

Ekim 2020'de satışa çıkacak konut projeleri!

2020 yılının Ekim ayında satışa çıkacak olan konut projeleri lansman dönemine özel fiyat ve kampanyalarla alıcılarını bekliyor. İşte Ekim 2020'de satışa çıkacak o projeler...

Yıldız Teknopark'tan 87 firmaya kira indirimi!

Yıldız Teknopark, 2015 yılından beri bünyesinde bulunan şirketlere Ar-Ge Teşvik Fonu kapsamında kira indirimi yapıyor. Kira indirimi teşvikinde 2020 yılında 87 firma hak kazandı.

2020'nin ilk 6 ayında 156 yatırım projesi teşvik kapsamına alındı!

2020'nin ilk yarısında başta imalat sanayi olmak üzere eğitim, sağlık ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlar tarafından gerçekleştirilecek 156 yatırım projesi de teşvik kapsamına alındı.

RE/MAX Türkiye'den son 3 ayda 750’den fazla girişimciye iş imkanı!

Konut kredilerinde yapılan indirimler ile gayrimenkul sektöründe taleplerde ciddi artış yaşandı. Gayrimenkul sektöründeki bu hareketlenme özellikle kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin dikkatini çekerken, devlet teşvikleri de gayrimenkul sektörünün albenisini artırdı. 

osb teşvikleri 2020 Haberi

osb teşvikleri 2020

Günümüzde 80 şehirde sayıları 334’e ulaşan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), 50 binin üzerinde fabrikaya ev sahipliği yapıyor. Bölgeler, yaklaşık 2 milyon kişiye de istihdam sağlıyor. OSB’ler yatırımcısına bir alt bölgenin avantajlarından yararlanma, emlak ve kurumlar vergisi muafiyeti, damga vergisi istinası gibi pek çok fırsat sunuyor. 

Yeni Şafak Gazetesi'nden Arzu Kurum'un haberine göre, elektrik, su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden Ar-Ge laboratuvarlarına, son teknoloji altyapı imkanlarına kadar birçok desteğin sağlandığı alanlar, doğru yatırımın adresi olarak gösteriliyor.

ÜRETİM İÇİN KAYNAK

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, alanların Türkiye’de planlı üretimin ve istihdamın kaynağı haline geldiğini ve “Türkiye’de yatırım nereye yapılır?” sorusunun net cevabının OSB’ler olduğunu belirtti. Ülkemizde ilk OSB’nin 1961'de Bursa’da kurulduğunu aktaran Kütükcü, “Şu anda 80 şehirde, 18’i Tarıma...