08 / 12 / 2025
fuzul

OSBlerde parsel sınırı

OSBlerde parsel sınırı

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Başkanı Vahit Yıldırım, Üretim Reform Paketi ve istihdamı değerlendirdi. Yıldırım, OSB parseli için getirilen yüzde 25’lik kâr sınırının mümkün olmadığını savundu.

TOKİ'nin inşa ettiği Suriye sınır duvarının yüzde 93'ü bitti!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Suriye sınırında inşa edilen duvarın yüzde 93'ü tamamlandı. İran sınırındaki duvarın ise yüzde 55'i bitti.

Emlak komisyonuna sınır ev alacaklara müjdeli haber oldu!

Emlak sektöründe alım satım komisyonlarına yüzde 4 sınırı getirilmesi ev alacaklar için müjdeli bir haber oldu. 

TOKİ, Suriye sınırındaki güvenlik duvarını tamamladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Suriye sınırında 564 kilometrelik güvenlik duvarının inşasını tamamladı. TOKİ'nin İran sınırında inşasına başladığı 144 kilometrelik sınır duvarı bitme aşamasına geldi.

Ali Uğur Özderici'nin payları yüzde 12,99 sınırına ulaştı!

Özderici GYO sermayesindeki Ali Uğur Özderici'nin payları 2 Mart 2018 tarihi itibariyle yüzde 12,99 sınırına ulaştı.

Ali Uğur Özderici'nin payları 13,24 sınırına ulaştı!

Ali Uğur Özderici'nin Özderici GYO sermayesindeki payları 1 Mart 2018 tarihi itibariyle yüzde 13,24 sınırına ulaştı.

Ahmet Özderici'nin Özderici GYO'daki payları yüzde 12.99 sınırında!

Ahmet Özderici'nin, Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sermayesindeki paylarıı 31 Ocak 2018 tarihi itibariyle yüzde 12.99 sınırına ulaştı.

Ali Uğur Özderici'nin payları yüzde 14,38 sınırına ulaştı!

Ali Uğur Özderici'nin Özderici GYO'daki payları 23 Şubat 2018 tarihi itibariyle yüzde 14,38 sınırına ulaştı.

Ali Uğur Özderici'nin Özderici GYO'daki payları yüzde 15,47 sınırında!    

Ali Uğur Özderici'nin Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndaki payları 21 Şubat 2018 tarihi itibariyle yüzde 15,47 sınırına ulaştı. 

Emlak Konut Şişli arsasının kat sınırı 10!

Emlak Konut Şişli arsasındaki konut ve ticaret alanında yapılacak binaların kat sayısı 10, ticaret alanındaki yükseklik sınırı ise 5 kat olarak belirlendi.

TOKİ, İran sınırındaki duvarı tamamladı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Suriye sınırında, Çin Seddi ve ABD-Meksika sınırının ardından dünyadaki üçüncü en uzun güvenlik duvarını inşa ettiklerini açıkladı. 

Ahmet Özderici'nin Özderici GYO'daki payları yüzde 15,13 sınırında!

Ahmet Özderici'nin, Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sermayesindeki paylarıı 31 Ocak 2018 tarihi itibariyle yüzde 15,13 sınırına ulaştı.

Değer artış kazancı vergisinde 5 yıl sınırı ne zaman kalkıyor?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içinde elden çıkarılması halinde vergi ödemesi yapılıyor. Peki, değer artış kazancı vergisinde 5 yıl sınırı ne zaman kalkıyor?

Ali Uğur Özderici'nin Özderici GYO'daki payları 17,47 sınırında!

Ali Uğur Özderici'nin Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sermayesindeki payları 26 Ocak 2018 tarihi itibariyle yüzde 17,47 sınırına ulaştı. 

OSBlerde parsel sınırı Haberi

OSBlerde parsel sınırı

Gebze OSB’nin de başkanı olan Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Başkanı Vahit Yıldırım, Üretim Reform Paketi ile istihdam kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. 


İstihdam kampanyasındaki vaatlere tepki gösteren Yıldırım, Herkes ‘10 bin, 20 bin kişi alacağım’ diye artırıyor. Ancak kimse işe almıyor. Çünkü bize uygun eleman yok. 5 bin çalışan istedik İŞKUR’dan. 3 bin kişi yollamışlar. Bunların da sadece bin 270’i işe alındı. Vaat ettiğim 10 bin kişiyi alsam nitelikli üretim yapamam” diye konuştu. 


Mühendislerin geri planda kaldığına dikkat çeken Yıldırım, “Mühendisin adı mühendis, bir niteliği yok. Nitelikli lise mezununa daha çok para veririm. 5 bin TL’den başlıyor ücreti. Bizim OSB’deki teknik liseyi bitiren hiçbir öğrenci şimdiye kadar işe giremedi. Çünkü eğitim yetersiz” dedi. Sanayi Bakanı Özlü’nün, “OSB parseli Singapur’dan pahalı” sözlerine...