12 / 12 / 2025

Osman Koçaş

Osman Koçaş

Kahramanmaraş'ta usulsüz kullanıldığı belirlenen 1 milyon metrekare devlet arazisi mercek altına alındı

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı: Muğla neden riskli?

Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Muğla’nın neden riskli olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı: 6,2 Silivri depremi 7,2 depreminin öncüsü mü?

Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “6,2 Silivri depremi 7,2 depreminin öncüsü mü?” sorusuna yanıt verdi.

Marmara'daki depremler büyük depremin habercisi mi? Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı

Dün Marmara Denizi’nde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem Tekirdağ ve İstanbul başta olmak üzere çok yakıda ilde hissedildi. Depremin ardından gözler deprem uzmanlarına çevrildi ve büyük depremin ne zaman olacağı araştırılmaya başlandı.

Amiral Osman Paşa Köşkü beş yıl aradan sonra tekrar satılığa çıkarıldı! İşte dudak uçuklatan fiyatı

Üsküdar’da boğaz manzaralı 100 yıllık Amiral Osman Paşa köşkü 5 yıl aradan sonra 750 milyon liraya tekrar satışa çıkarıldı.

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı: Sındırgı depremi hangi fayı tetikleyebilir?

Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Sındırgı depreminin hangi fayı tetikleyebileceğini açıkladı.

OMT Çelik Metal’e 3 ay geçici konkordato süresi!

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, OMT Çelik Metal Makina Isı Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Emrullah Topal, Mehmet Topal ve Osman Topal’a üç ay süreyle geçici konkordato mühleti tanıdı.

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı: Olası Gemlik-Pamukova Bursa depremi İstanbul’u nasıl etkiler?

Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda olası Gemlik-Pamukova Bursa depreminin İstanbul’u nasıl etkileyeceğini anlattı.

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı: Marmara’daki depremler M6,2 ana şokun artçıları mı?

Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Marmara’daki M3 depremlerinin devam ettiğini belirterek, “Bu depremler M6,2 ana şokun artçıları mı” sorusuna yanıt verdi.

Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı: İstanbul tehlikede mi? 

Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “İstanbul tehlikede mi? sorusuna yanıt verdi.

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı: 6,2’lik Marmara depremi ne anlatıyor? 

Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 6,2’lik Marmara depreminin anlattıklarını açıkladı.

Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı: 6,2’lik Silivri depremi hangi tabuları yıktı? 

Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 23 Nisan Silivri depreminin hangi tabuları yıktığını açıkladı. 

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı: Ana marmara fayı neden M7’den büyük deprem üretemez?

23 Nisan’daki 6,2’lik deprem sonrası gözler uzmanlara çevrilirken, Prof. Dr. Osman Bektaş da ana marmara fayının neden M7’den büyük deprem üretemeyeceğini açıkladı.

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı: 30 yıl içinde 7’den büyük deprem olacak görüşü nasıl çöktü? 

Deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 30 yıl içinde 7’den büyük deprem olacak görüşünün nasıl çöktüğünü açıkladı.

Osman Koçaş Haberi

Osman Koçaş

Kahramanmaraş Defterdarı Osman Koçaş, il genelinde işgal edilen 1 milyon metrekare devlet arazisinin tespit edildiğini ve bundan da ecrimisil yöntemiyle yaklaşık 1 milyon TL gelir beklediklerini açıkladı.

Koçaş, düzenlediği basın toplantısında, 1 Ağustos´tan itibaren yürürlüğe giren 6009 sayılı hazine taşınmazları ile ilgili bilgi verdi. Koçaş, hazine taşınmazlarının rasyonel bir şekilde yönetilerek günün koşullarına göre ekonomiye kazandırmak istediklerini ifade etti.

Son yapılan değişikliğin önemine vurgu yapan Koçaş, şunları kaydetti: "Devletin özel mülkiyetinde veya tasarrufu altında bulunan taşınmaz malların işgal edilmesi halinde belirlenecek takdir komisyonu ile ecrimisil ücreti alınmaktadır. Bu ücret daha önce geriye dönük 10 yılı kapsarken yeni düzenleme ile bu 5 yıla indirilmiştir. Ayrıca ecrimisile itiraz edilmemesi halinde ise yüzde 20, peşin ödenmesi halinde ise ayrıca yüzde 5 indirim uygulaması getirilmiştir....