20 / 04 / 2024

Osmancık kentsel dönüşüme hazırlanıyor

Osmancık kentsel dönüşüme hazırlanıyor

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçede kapsamlı bir kentsel dönüşüme hazırlandıklarını belirterek ilçenin yeni imar planım da içeren projenin 14 Ekim 2014 tarihinde ihale edileceğini açıkladı.

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

KİPTAŞ'tan kentsel dönüşüme 1 milyar TL yatırım!

İstanbul'da 300 bin konutun kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Dönüşüme yeni model geliştiren KİPTAŞ çalışmalar dahilinde 1 milyar TL'nin üzerinde yatırım yaptı. 

İstanbul'da 700 bin bina kentsel dönüşüme girmeli!

17 Ağustos İstanbul depremi yıldönümü gelirken uzman isimler büyük İstanbul depremine yönelik açıklamalarına devam ediyor. AFAM Müdürü ve inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, İstanbul'da 700 bin binanın kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini dile getirdi. 

Avcılar'da kentsel dönüşüme engel!

Kocaeli Gölcük merkezli meydana gelen büyük Marmara Depremi’nde İstanbul Avcılar'daki 287 bina orta derecede hasar gördü. İlçede orta hasarlı 90 binada yaşayan sakinler, kentsel dönüşüme ikna edilemedi

Hasan Sözbilir: Kentsel dönüşüme ağırlık verilmeli! 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin diğer fayları tetiklediğini bu nedenle kent genelinde kentsel dönüşüme ağırlık verilmesi gerektiğini açıkladı. 

İstanbul’da 20 bin kişiyi ilgilendiren kentsel dönüşüme 4 partiden destek!

İBB Meclisi, AKP’li Güngören Belediyesi’nin kentsel dönüşüme ilişkin imar planı değişikliği teklifini oy birliğiyle kabul etti. Mecliste grubu olan 4 partinin de desteklediği, üç mahalleyi kapsayan, yaklaşık 20 bin kişiyi ilgilendiren kentsel dönüşüm kararıyla, daha önce belirlenmiş olan imar haklar

Kemal Kılıçdaroğlu: Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hızla kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bürokraside karşılanan engeller var. Bu engellerin süratle aşılmasına ihtiyaç var" açıklamasını yaptı.

Murat Kurum: Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Siirt'te bugüne kadar kentsel dönüşüme 12 milyon liralık destek sağladık, 490 riskli binanın 460'ının yıkımını gerçekleştirdik." diye konuştu.

Arap yatırımcı kentsel dönüşüme geliyor!

Pendik’te Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Masar İnşaat’ın Başkanı Ghassan “Ortadoğulu yatırımcılar olarak Türkiye’yi çok seviyoruz. Arap yatırımcı kentsel dönüşüme girmek için fırsat bekliyor” şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşüme karşı değiliz!

Sancaktepe'nin İstanbul'a yakışır bir merkez olacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kentsel dönüşüme karşı değiliz. İnsanlar daha güzel yerde yaşamalı, daha iyi evlerde yaşamalı'' dedi.

Osmancık kentsel dönüşüme hazırlanıyor Haberi

Osmancık kentsel dönüşüme hazırlanıyor

Osmancık Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının ihale aşamasına geldiği bildirildi. Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçede kapsamlı bir kentsel dönüşüme hazırlandıklarını belirterek, ilçenin yeni imar planım da içeren projenin 14 Ekim 2014 tarihinde ihale edileceğini açıkladı Bakanlar Kumlu Karan ile riskli alan ilan edilen bölgede 10 mahalleyi kapsayan bir kentsel dönüşüm projesi hazırlanacağım kaydeden Karataş. kentsel dönüşümün en büyük hedeflerinden birisi olduğunu belirterek "İlçemizin eski yerleşim alanlan günümüzün şehir standartlarım taşımıyor. Bu nedenle 10 mahalleyi kapsayan bir kentsel dönüşüm çalışması en büyük hedeflerimiz arasındaydı. Osmancık Belediyesi olarak gerekli girişimlerde bulunduk ve kentsel dönüşüm yetkisi aldık." dedi. Karataş, "Osmancık'ın en eski yerleşim bölgesi olduğundan şehir standartlarını taşımayan alt yapısı yetersiz bir bölge olmakla birlikte çoğunlukla afet riski taşıyan yapılara...