25 / 04 / 2024

Oturduğunuz bina riskli mi

Oturduğunuz bina riskli mi

İstanbul’da dün meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, yürekleri ağza getirdi. Yekililerden ‘Çatlaklar oluşan, hasarlı binalara girmeyin’ uyarıları yapıldı. Peki binanız riskli mi?

Oturduğunuz bina riskli mi?

İstanbul Kartal'da çöken bina, Türkiye'deki yapıların güvenli olup olmadığını da yeniden gündeme getirdi. Binanızın güvenli ya da riskli olup olmadığını öğrenebilmek için bazı tespitler yaptırmanız gerekiyor. Eğer bina riskli çıkarsa önünüzde iki seçenek var: Güçlendirme veya yıkım...

Kiracılar dikkat! Bu nedenlerle oturduğunuz evi boşaltmak zorunda kalabilirsiniz!

Kiracı ve ev sahibi kavgaları gündemden düşmezken, Avukat Tarık Çakmak da resmi X hesabı üzerinden tahliye sebeplerini yazdı. İşte 9 tahliye nedeni...

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

İstanbul'daki 207 bin bina riskli: 99 depreminden sonraki binalarda da sorun var!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce İstanbul'da Ocak 2023 itibariyle toplam 142 riskli alanda, 207 bin riskli yapı olduğunu söyleyerek 1999 depreminden sonra yapılan binalarda da sorun olduğuna dikkat çekti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Kiracılar dikkat! Oturduğunuz ev riskli çıktıysa hemen bunlara bakın! Kiracıların hakları peş peşe açıklandı!

Evi riskli çıkan kiracılar, pek çok sorunun yanıtını araştırıyor. En başta haklarını merak ediyorlar. Peki kentsel dönüşümde kiracıların hakları neler?

Eviniz ne kadar sağlam? Oturduğum bina depreme dayanıklı mı?

Evinizin depreme karşı dayanıklı olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz? Evim depreme dayanıklı mı? Bu ve benzeri soruların yanıtları pek çok insan araştırmaktadır. İşte bu konuda araştırılan diğer ayrıntılar!

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

İŞKUR duyurdu! Evde oturduğunuz yerden 6000 TL kazanın! Öğrenciler, ev hanımları…

Evde oturduğunuz yerden 6000 TL kazanabilirsiniz. Ev hanımları da öğrencilerde bu işi yapabilir. İşte detaylar!

Oturduğumuz bina sağlam mı? Depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz? İşte başvurabileceğiniz adresler!

Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan ve 10 ili derinden etkileyen felaketler Türkiye yine deprem gerçeği ile karşı karşıya getirdi. Fay hattının geçtiği illerin yanı sıra olası İstanbul depremi senaryoları nedeniyle herkes endişe içerisinde oturduğu konutun güvenliğini araştırıyor.

Oturduğunuz bina riskli mi Haberi

Oturduğunuz bina riskli mi

İstanbul’da dün meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, bazı binalarda oluşan ufak hasarlarla atlatılsa da beklenen büyük İstanbul depreminden önce önlem almak şart. Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’na göre Türkiye’de riskli 6.7 milyon binanın 20 yıl içinde dönüştürülmesi planlanıyor. Posta gazetesinden Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre, her yıl 100 bini mega kent İstanbul’da olmak üzere 300 bin konut dönüştürülecek. Böylece 5 senede İstanbul’da 500 bin, toplamda 1.5 milyon konut dönüştürülecek.

ZORUNLU DEĞİL

Oturduğunuz konut güvenli mi yoksa riskli bir binada mı oturuyorsunuz? Öğrenmenin bir çok yolu var. Riskli bina tespiti için kanunda herhangi bir zorunluluk bulunmuyor fakat binanızın yaşı yüksek ve yapım yılı 1999’dan önceyse kontrol ettirmekte yarar var. 1999 Marmara Depremi’nden sonra inşa edilen yapılar için bir yönetmelik yayınlanmış ve yapılara bazı...