26 / 04 / 2024

oturma izni dilekçesi

oturma izni dilekçesi

Yapıların yasal olarak kullanılabilmesi için yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Yapı Kullanma İzin Belgesi dilekçe örneği ve detayları haberimizde...

Lojman oturma süresi uzatma dilekçesi!

Sıra tahsisli lojmanda 5 yılın üzerinde kalan memur, ilk başvuruda, lojmanı boşaltmak zorunda mı? İşte lojman oturma süresi uzatma dilekçesi...

Organize sanayi bölgesi iskan dilekçesi!

Organize sanayi bölgesinde ruhsatlı olarak inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için iskan izni alınıyor. Bu izin bir dilekçe ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden alınabiliyor. İşte organize sanayi bölgesi iskan dilekçesi..

Belediye işyeri tadilat izni dilekçesi!

Bir işyerinde yapılacak bazı tadilat işleri için belediyeden izin alınıyor. Belediye işyeri tadilat izni için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte belediye işyeri tadilat izni dilekçesi örneği..

Yapı oturma izni başvuru dilekçesi!

Yapı oturma izni, belediyelerin imar birimi tarafından düzenleniyor. İzni almak için müteahhitin bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile müracaat etmesi gerekiyor. İşte yapı oturma izni başvuru dilekçesi örneği..

Kat mülkiyeti başvuru dilekçesi!

İnşaat çalışmaları biten ve iskan izni alınan bir taşınmaz malın bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Bunun için bir dilekçe ile belediyeye başvuruluyor. İşte kat mülkiyeti başvuru dilekçesi...

Yapı kullanma izni dilekçesi!

İnşaat çalışmaları biten bir yapıda mülkiyet hakkının kurulması için öncelikle yapı kullanma izni alınıyor. Yapı kullanma izni alınabilmesi için bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte yapı kullanma izni dilekçesi...

Arsa payı düzeltme davası dilekçesi!

Binada malikler, arsa paylarının hatalı olmasından dolayı dava açılabiliyor. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat edilebiliyor. Peki, arsa payı düzeltme davası dilekçesi nasıl yazılır?

Bina oturma izni nasıl alınır?

Ruhsatlı bir inşaatın, inşaat çalışmalarının bitmesi halinde yapıda oturumun başlaması için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, bina oturma izni nasıl alınır? İşte oturma izni alma işlemleri..

Bina oturma izni dilekçe örneği!

İnşaat çalışmaları biten bir yapı için alınması gereken bina oturma izni, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeden bir dilekçe ile müracaat edilerek alınıyor. Peki, bina oturma izni dilekçesi nasıl yazılır?

İpotek talep dilekçesi!

Borç için bir taşınmaz, ipotek yolu ile teminat olarak gösteriliyor. İpotek işlemi için yazılı bir dilekçe ile tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, ipotek talep dilekçesi nasıl yazılır?

Emekliler için emlak vergisi muafiyeti dilekçesi!

Emlak vergisi muafiyet şartlarını yerine getiren kimselerin, belediyeye bir dilekçe ile bildirimde bulunmaları gerekiyor. Peki, emekliler için emlak vergisi muafiyeti dilekçesi nasıl yazılır? İşte emekliler için emlak vergisi muafiyeti dilekçesi...

Emlak vergisi muafiyet dilekçesi!

Emlak vergisinde tek mesken sahibi olup da geliri olmayanlar vergiden muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisi muafiyeti için dilekçe nasıl yazılır? İşte emlak vergisi muafiyet dilekçesi..

Temel üstü ruhsatı dilekçesi!

Temel vizesi olarak da bilinen temel üstü ruhsatı, inşaatın yapılacağı yerin belediyesinden gerekli belgeler ve bir dilekçe ile alınabiliyor. İşte temel üstü ruhsatı dilekçesi örneği..

oturma izni dilekçesi Haberi

oturma izni dilekçesi

Yapı Kullanma İzin Belgesi dilekçe örneği!

Bir yapıyı kullanabilmek için bağlı olunan belediyeden izin alınması gerekiyor. İskan belgesi ve oturma izni belgesi olarak da bilinen "Yapı Kullanma İzin Belgesi"nin alınabilmesi için bazı kıstaslar bulunuyor.


İlk olarak izin belgesinin alınacağı yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. Projenin tasdiklenen projesine ve bulunduğu bölgenin imar planına göre uygun bir şekilde yapılması gerekiyor.


Yapının bu şekilde bitirilmesi halinde inşaat sahibinin bağlı olunan belediyeye gerekli belgeleri temin ederek, yapı kullanma izin belgesi dilekçesi ile başvuruda bulunması gerekiyor.


Yapı Kullanma İzin Belgesi için gerekli belgeler..

- Tapu kaydı bilgileri,

- Proje adına SSK'dan "Borcu Yoktur" belgesi,

- Emlak/Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu,

- Sığınak...