29 / 03 / 2024

Özel İletişim Vergisi ne kadar

Özel İletişim Vergisi ne kadar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Özel İletişim Vergisi'nin kaldırılması teklifini sundu...

Emlak vergisinde yüzde 61.5'lik rekor artış!

Resmi Gazete’de yayımlanan bilgilere göre, Özel İletişim Vergisi yüzde 123 oranında artarken, MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ve emlak vergisi de yüzde 61.5 oranında artış gösterdi.

Özel İletişim ve Konaklama Vergisinde Yeni Zamlar mı Geliyor?

Son dönemde uygulanan ÖTV ve KDV zamlarının ardından, vergi düzenlemelerindeki artışlar devam ediyor. Yeni bir dönemde Özel İletişim Vergisi ve Konaklama Vergisi'nde yüksek oranlı zamların geleceği konuşuluyor. Bu zamlar ise 'Gözün aydın yüzde 52' olarak adlandırılmaya başladı. 

1999 depreminden sonra toplanan deprem vergisi yine gündemde! 800 bin konut inşa edilebilirdi...

Türkiye’de meydana gelen her büyük depremin ardından kamuoyunda ‘deprem vergisi’ adıyla bilinen Özel İletişim Vergisi’nin (ÖİV) nereye harcandığı sorusu gündem oluyor. Toplanan vergilerle 800 bin konutun inşa edilebileceği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar...

Özel İletişim Vergisi'nde yeniden değerleme açıklandı!

Bugünkü Resmi Gazete’deki Özel İletişim Vergisi Genel Tebliğine göre, 2022 yılı için maktu vergi miktarının 117,00 Türk Lirası şeklinde belirlendiği bilgisine yer verildi. 

2021'de 922.7 milyar TL vergi ödenecek!

2021 hedefleri kapsamında, 195 milyon 288 bin TL Gelir Vergisi, 1 milyon 220 bin TL Veraset ve İntikal Vergisi, 350 milyon TL Değerli Konut Vergisi, 4 milyon 674 bin TL Özel İletişim Vergisi ve 23 milyon 812 TL Damga Vergisi ödenecek.

Onursal Adıgüzel'den Özel İletişim Vergisi kaldırılsın teklifi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Özel İletişim Vergisi'nin kaldırılması teklifini sundu...

O vergiye yeni yıl zammı!

1999'daki Gölcük Depremi'nin ardından geçici olarak getirilen ve 2003'te AKP hükümeti tarafından kalıcı hale getirilen Özel İletişim Vergisi'nde oran yüzde 7,5'ten yüzde 10'a çıkarıldı.

Özel İletişim Vergisi oranları yüzde 10 olarak belirlendi!

İletişim hizmetlerine uygulanan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranları yüzde 10 olarak tespit edildi.

Özel hastanelerden emlak vergisi talebi!

Özel hastaneler, kamulaştırma yerine teşvik talep ediyor. Sektör temsilcileri, devletin direkt aldığı emlak, elektrik, tıbbi atık vergisi gibi giderler alınmazsa bile önemli bir teşvik sağlanmış olacağını belirtti.

Faik Öztrak: Türkiye'de 685 bin konut riskli!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “2003 ile bu yılın Eylül ayı arasında toplanan özel iletişim vergisi tam tamına 35 milyar dolar. Bu 35 milyar dolarla, milyonlarca konut depreme dayanıklı hale getirilebilirdi" diye konuştu.

Özel Pazarlama Gsm Elektrik Elektronik İletişim Emlak İnşaat San.Ve Tic.Ltd.Şti.Fatih Şubesi açıldı!

Özel Pazarlama Gsm Elektrik Elektronik İletişim Emlak İnşaat San.Ve Tic.Ltd.Şti.Fatih Şubesi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

İletişim Başkanlığından yeni hizmet binası açıklaması!

İletişim Başkanlığına hizmet binası olarak tahsisi uygun görülen binanın, bazı haber ve paylaşımlarda öne sürülenin aksine aksine Başkanlığa özel olarak yeni inşa edilen ya da yüksek bedellerle kiralanan bir bina olmadığı bildirildi.

İmara açılan deprem toplanma alanları TBMM gündeminde!

Depreme karşı güçlendirme çalışması yapılan kamu binalarına, imara açılan deprem toplanma alanları ve özel iletişim vergisi gelirleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özel İletişim Vergisi ne kadar Haberi

Özel İletişim Vergisi ne kadar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Özel İletişim Vergisi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Onusal Adıgüzel'in imzasıyla Meclis'e sunulan teklifte 2004 - 2020 yılları arasında 69 milyar TL’den fazla Özel İletişim Vergisi tahsil edildiği belirtildi.

Dünya Gazetesi köşe yazarı Canan Sakarya, bugünkü köşesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel'in Özel İletişim Vergisi'ne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

İşte Canan Sakarya'nın 'CHP’den 'Özel İletişim Vergisi kaldırılsın' teklifi' başlıklı yazısı...

CHP, 7 Ağustos 1999 Marmara depreminin ardından getirilen ve geçtiğimiz günlerde yüzde 7.5’tan yüzde 10’a çıkarılan Özel İletişim Vergisi’nin kaldırılması için teklif verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel’in imzasıyla Meclis’e sunulan kanun teklifinde, 2004 - 2020 yılları arasında 69 milyar TL’den fazla Özel İletişim Vergisi tahsil edildiği...