27 / 04 / 2024

özel mülklerde kamulaştırma yapılabilir mi

özel mülklerde kamulaştırma yapılabilir mi

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. buna göre; özel mülkiyet taşınmazların yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak belirlenmesi halinde, bu alanlar üzerinde acele kamulaştırma yapılabilecek.

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Kamulaştırma parası ne zaman ödenir?

Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette bulunan gayrimenkuller, kamu yararı için devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçiyor. Peki kamulaştırma parası ne zaman ödenir? Kamulaştırma parası ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Gümüşhane Kelkit için acele kamulaştırma kararı!

Gümüşhane ili Kelkit ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gümüşhane'de acele kamulaştırma kararı!

Gümüşhane ili Merkez ilçesi, Kaletaş, Söğütağıl ve Yayladere mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Sincan'da kentsel dönüşüm için acele kamulaştırma yapılacak!

Ankara'da Sincan İlçesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı alındı..

Gümüşhane Merkez'de acele kamulaştırma kararı!

Gümüşhane Merkez'de acele kamulaştırma kararı alındı. Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Bingöl Belediyesi'nden kamulaştırma açıklaması!

Bingöl Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi’nde uygulanan ‘2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında kamulaştırma kararı alınan araziler için bakanlıktan ödenek çıkarılmasına müteakip kamulaştırma çalışmalarına başlanacak.

Gümüşhane'de acele kamulaştırma!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait ''154 kV Gümüşhane Köse Brş.N. Yenileme Enerji İletim Hattı Projesi'' kapsamında ekli haritada gösterilen güzergahlara isabet eden taşınmazlarda acele kamulaştırma kararı verildi.

5 ilde santral yapımı için acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır, Bingöl, Muş illeri ile Amasya, Kırklareli illerinde tesis edilecek santrallerin yapımı amacıyla ekli listelerde bulunduğu yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı.

Bursa Yıldırım'da 3 yılda 40.3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Yıldırım'da son 23 yılın en yüksek kamulaştırma bedeli 3 yılda aktarıldı. İlçede 3 yılda 57 bin 327 metrekarelik kamulaştırmaya toplam 40 milyon 392 bin 307 TL aktarıldı.

Bursa Yıldırım'da 23 yılda 60.4 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Yıldırım'da plansız ve çarpık yapılaşma ile mücadele ediliyor. Bölgede 23 yılda 60 milyon 448 bin 385 TL'lik kamulaştırma gerçekleşti.

Kızılırmak Islah Projesi için kamulaştırma toplantısı yapıldı!

Osmancık İlçesi Kızılırmak Geçişi Yatak Islahı İnşaatı Projesiyle ilgili olarak kamulaştırma toplantısı düzenlendi. Toplantı'ya DSİ 54. Şube Müdürü Murat Serbetçi de katıldı...

Gaziosmanpaşa Sarıgöl'de acele kamulaştırma kararınına tepki!

Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm için “Acele Kamulaştırma” kararıyla ilgili yapılan basın açıklamasında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “acele ranta ihtiyacı var" dedi.

özel mülklerde kamulaştırma yapılabilir mi Haberi

özel mülklerde kamulaştırma yapılabilir mi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6719 sayılı "Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onayladı.


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan'ın onayladığı "Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. 


Yenilenebilir enerji kaynak alanları

Yenilenebilir enerji kaynak alanlarını kullanacak tüzel kişilerde aranacak koşulların belirlenmesi, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) tarafından bağlantı görüşü verilmesi ve kapasite tahsisi yapılması, yapılacak yarışma, yenilenebilir enerji kaynak alanı tahsisi, teminat alınması, yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde teminatın irat kaydedilmesi, yurtiçinde üretim veya yerli malı kullanım şartı ile uygulamaya ilişkin usul ve esaslar, bakanlıkça yürürlüğe konulan yönetmelikle düzenlenecek.


Yenilenebilir enerji kaynak alanlarında kurulacak üretim tesislerinde kullanılacak aksam için bakanlık tarafından yönetmelikle belirlenecek şekilde yurtiçinde üretim veya yerli malı kullanım şartı...