18 / 04 / 2024

özel sığınaklar

özel sığınaklar

Sığınak Yönetmeliği gereğince özel sığınaklardan olan serpinti sığınaklarının inşasında hangi esaslara uyuluyor? Özel sığınaklar nelerdir? İşte 19910 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alan esaslar...

Genel sığınaklar nelerdir?

Sığınaklar; kullanacaklara göre sığınak çeşitleri ve kullanım amacına göre sığınak çeşitleri olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kullanacaklara göre sığınak çeşitleri kapsamında yer alan genel sığınaklar nelerdir?

Sığınak çeşitleri nelerdir?

Canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadı ile inşa edilen korunma yerleri sığınak olarak ifade ediliyor. Söz konusu sığınaklar, korunacak veya kullanacakların, durumuna göre ikiye ayrılıyor. Buna göre sığınak çeşitleri nelerdir?

Sığınak Yönetmeliği 2013!

3194 sayılı İmar Kanununa göre düzenlenen "Sığınak yönetmeliği 2013" ve yönetmelik detayları haberimizde...

1936 yılında evinin önünü en güzel süsleyenlere ikramiye verilmiş!

1936 yılında bahçe sahiplerine, evlerinin önünü güzel süslemeleri halinde ikramiye verilmiş.

Mercedes-Benz ekim ayına özel sıfır faizli kredi veriyor!

Mercedes-Benz Finansal Hizmetler, yeni otomobil alımlarında ekim ayına özel kampanya açıkladı. Buna göre Mercedes-Benz Kasko tercih edilmesi şartıyla Vito, Sprinter ve ikinci el hafif ticari araçlar için sıfır faizli kredi verilecek.

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Konut mağdurları hakları olan evleri almak için TBMM'ye başvurdu!

Türkiye Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi "İdareye Özel Sözleşmelere Müdahale Yetkisi Tanıyan Yasa" çıkartılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu'na dilekçe sunarak imzaya açtı.

Renault Clio'da 65 bin TL'lik bomba indirim! Araç alacaklar aman dikkat! Bu aya özel fırsatı kaçırmayın!

Renault Clio'da bu aya özel sınırlı sayıdaki 2023 Model Yılı Clio Joy 1.0 SCe 65bg ve Joy 1.0 TCe 90bg otomobillerde, kendi adına vergi levhasını ibraz edenlere 65 bin TL indirim yapılıyor. Peki Renault Clio'nun Eylül 2023 fiyatları ne kadar? İşte 5 Eylül 2023 fiyat listesi...

Google'dan muhteşem haber: Google Pixel Fold'un özel versiyonu karşınızda!

Google, "Hip Hop 50" Limited Edition Pixel Fold adlı özel sürüm akıllı telefonuyla hip-hop'un 50. yıl dönümünü kutluyor. Obsidyen renkte, metalik vurgular ve özel amblemle tasarlanmış.

Fiat’tan Haziran ayına özel sürpriz indirim!

Fiat, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pek çok kişi tarafından tercih edilen otomobil markasıdır. Fiat Haziran ayına özel indirim. İşte detaylar!

Garanti Bankası son dakika vererek resmen duyurdu... Paraya ihtiyacı olan acil baksın!

Garanti Bankası da, bu ay özel süper kampanyalar sunmaya devam eden bankalardan biri. Kampanyasının detaylarını da vatandaşlarla paylaştı ve bu kampanya 30 Nisan'da sona erecek.

Garanti Bankası'ndan nisana ayı müjdesi geldi

Bankalardan bu aya özel süper kampanyalar gelmeye devam ediyor. Garanti Bankası da 30 Nisan'da sona erecek kampanyasının detaylarını vatandaşlarla paylaştı.

Arnica Su Filtreli Elektrikli Süpürge en ucuz fiyata nereden alınır? Özellikleri neler? 2 Mart 2023 fiyat listesi

Arnica Bora ET11133 Su Filtreli Süpürge, su filtreli yapısı, 2400 watt motor gücü ve farklı zeminler için özel süpürge uçlarıyla üstün temizlik performansı ortaya koyuyor.

Korkmaz A316 Tostella 1800 W Tost Makinesi'nde inanılmaz indirim kampanyası! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Korkmaz Tostella 1800 W Tost Makinesi sahip olduğu çoklu pişirme seçenekleri,yanmaz yapışmaz ızgaralar ve özel ısı ayarıyla çokça tercih ediliyor.

"SÖMESTİR" yazıp mesaj atmanız yeterli! Garanti Bankası kartı olanlar baksın!

Garanti Bankası kartı olanları sevindirecek haber geldi. Paracard Bonus'a özel Sömestir Kampanyasında toplam 60 TL bonus kazanabilirsiniz. İşte detaylar…

Evleneceklere süper teklif! Beyaz eşya yanında TV alımına tam 1000 lira indirim! Vestel 16 Kasım 2022 fiyat listesi…  

Vestel, kasım ayına özel süper bir fırsatla karşınızda. 30 Kasım’a kadar geçerli kampanyada beyaz eşya alırken yanına televizyon alanlara anında 1000 lira indirim uygulanıyor. İşte Vestel 16 Kasım 2022 fiyat listesi…

özel sığınaklar Haberi

özel sığınaklar

Özel sığınaklar nelerdir?

Özel veya kamuya ait bina ve tesislerin öncelikle en alt bodrum katlarında ya da toprağa oturan kısımlarında veya bina içinde yapılamıyorsa uygulama imar planı ya da planda hüküm yoksa 2/11/1985 tarihli ve 18916 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile belirlenen yapı yaklaşma mesafesine aykırı olmamak kaydıyla bahçelerinde, yer üstünde veya yeraltında radyoaktif serpinti etkilerine, kimyasal ve biyolojik harp maddelerine, nükleer silahların zayıflamış basınç ve ısı tesirlerine ve konvansiyonel silahların parça tesirlerine karşı korunmak amacıyla inşa edilen serpinti sığınaklara deniyor.


Sığınak Yönetmeliği gereğince özel sığınaklardan olan serpinti sığınaklarının inşasında aşağıdaki hususlara uyuluyor:


Özel sığınakta kişi başına en az net bir metrekarelik sığınak yeri ayrılır. Sığınaklarda yapılacak wc, duş ve mutfak nişi bu alana dâhil değildir.


Kişi...