26 / 04 / 2024

özelleşecek olan sosyal alanlar

özelleşecek olan sosyal alanlar

İmar Yasası’nda değişiklik öngören taslağa göre, devlet projelerin çevresinde sosyal alan olarak belirlenen yerlerin bedelini şirkete ödemek zorunda. 10 yıl bedeli ödenmeyen alanlara özel sektör otopark, okul, kreş, hastane yapıp işletebilecek

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemleri zamlandı! Çocuklu ailelere her ay ne kadar ödenecek!

2024 senesine girilmesi ile beraber, memur maaş katsayısındaki artışın etkisi ile sosyal yardım ödemeleri de güncellendi. Buna göre, Yaşlılar, engelliler, hastalar, yakınlarına bakanlar ve aileler için önemli olan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı da bu zamlardan etkilenecek. İşte haberin deta

Zigana Tüneli açılıyor: 1 saat süren yol 30 dakikaya düşecek!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenle bugün açılacak. İşte detaylar...

Sigortalı olan sosyal yardımı alır mı?

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardım ödeneklerine dair vatandaşlar pek çok soru yöneltmektedir. Onlardan biri de “Sigortalı olan sosyal yardımı alır mı?” sorusudur.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uyardı! TOKİ sosyal konut başvurularınız iptal olabilir! İşte detaylar!

TOKİ sosyal konut projesi gündemde yer alan konulardan biridir. 81 ilde hayata geçecek olan sosyal konut başvuruları hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uyardı!

Bitcoin'e olan sosyal ilgi yerin dibinde!

Bitcoin'e olan kamu ilgisi, BTC 19.000 doların üzerine çıkarken iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 

TOKİ Tuzla projesi nerede inşa edilecek? TOKİ Tuzla projesi 2022! 

‘İlk Evim ve İlk İşyerim’ ismi ile hayata geçecek olan TOKİ 2022 Sosyal Konut Projesi ile ilgili tüm detaylar açıklandı. Peki TOKİ Tuzla projesi nerede inşa edilecek? TOKİ Tuzla projesi 2022! 

TOKİ 2022 Sosyal Konut Projesi taksitleri nasıl olacak?

Dar gelirli vatandaşın yüzünü güldürecek ucuz konut projesi olan Sosyal Konut Projesi 2022’nin detayları belli oldu. Peki, TOKİ 2022 taksitleri nasıl ödenecek, zamlanacak mı? İşte TOKİ 2022 Sosyal Konut Projesine dair ödeme plan ayrıntıları..

5 soruda TOKİ Antalya Sosyal Konut Projesi 2022! Antalya ucuz konut projesinde kaç konut inşa edilecek? Hangi ilçelerde

TOKİ kapsamında yapılacak olan sosyal konut projelerinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Antalya’da kaç konut inşa edilecek? Antalya’da hangi ilçelerinde ucuz konut inşa edilecek? İşte merak edilen detaylar…

TOKİ Kocaeli sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Kocaeli ucuz konut projesi hangi ilçelerde yapılacak?

TOKİ kapsamında yapılacak olan sosyal konut projelerinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan paylaştı. Kocaeli’nde kaç konut inşa edilecek? Kocaeli’nde hangi ilçelerinde ucuz konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar.

Asgari ücretliyi kira derdinden kurtaracak TOKİ Sosyal Konutlar için son saatler! Başvuru şartları belli oldu!

Son yıllarda artan kira ve ev fiyatlarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 13 Eylül’de açıklanacak olan sosyal konut projesine başvuru şartları belli oldu. İşte haberin ayrıntıları…

TOKİ sosyal konut projelerinin tarihi netleşti! TOKİ başvuruları ne zaman başlıyor?

TOKİ dar gelirli vatandaşlar için yapılacak olan sosyal konut projelerine dair detaylar hız kesmeden araştırılıyor. İşte detaylar!

TOKİ sosyal konut başvuru tarihi belli oldu mu? İşte 2022 TOKİ sosyal konut detayları!

TOKİ bünyesinde yapılacak olan sosyal konut başvuru tarihleri soruluyor. İşte 2022 TOKİ sosyal konut detayları!

özelleşecek olan sosyal alanlar Haberi

özelleşecek olan sosyal alanlar


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve İmar Kanunu’nda değişiklik öngören yeni tasarı ‘sosyal alanlara’ yeni düzenleme getiriyor. Devlet bu kapsamda ‘bedelsiz ortaklık payı’ adıyla uygulama imar planlarındaki okul, yol, hastane ve park gibi halka sosyal hizmetlere yönelik ayırdığı alanların bedelini sahiplerine vermeye hazırlanıyor. İmar planlarının onaylanmasından sonraki 10 yıllık süre içerisinde alan kamuya geçmezse bunun bedeli yer sahibine üç yolla ödenecek.


KİRA SERTİFİKASI DÖNEMİ


Bunlardan en önemlisi ise devlet eliyle yapılan eğitim ve sağlık başta olmak üzere birçok tesisin özelleştirilmesi yoluyla olacak. Buna göre yeni İmar Kanunu’nda eğer 10 yıllık süre içerisinde alanlar ‘bedeli karşılığında’ kamuya geçmezse, arazi sahibi bu alanda kullanım amacına uygun özel tesisler yapabilecek. Özel olarak yapılabilecek tesisler arasında ise açık semt spor alanları, birinci basamak sağlık...